Rádoby italská žranice :)


Za barem II #46: Italský den
Zadání šestačtyřicátého kola najdete na stránkách Mléčného baru ZDE :).

Itálii - kulinářskou velmoc - znám tak akorát z pohledu leteckého a z pohledu sedačky v autobuse. Těch pár zastávek u pumpy mi rozhodně gastronomický zážitek nepřipravilo, takže nemohu říct, jaká vlastně italská kuchyně je. Asi jako každá jiná, všude najdeme nějaké to ňááám a nějaké to blééé. Schválně, kam patří třeba taková pizza s bramborovou oblohou? :)
Moje rádoby italské menu, které jsem si pro vás připravila, je Janinkovsky počeštěné a přizpůsobené chuti mojí a mé rodiny a zásobám oblíbeného supermarketu. A komu se to nelíbí, ať... ať si jde dát třeba bramborovou pizzu :).
Předkrm
Jednohubky ála Caprese

(jednoduché, rychlé a hlavně moc dobré - mezi rozpůlené cherry rajčátko jsem vložila plátek mozzarelly, kterou jsem předtím několik hodin marinovala ve směsi oleje, na tenko nakrájeného česneku a sušené bazalky, kuličku jsem spíchla párátkem a ozdobila lístkem máty, protože bazalku, jako na potvoru, neměli...)


Hlavní pokrm
Pizza "Vrzni tam všechno, čeho se tvoje lednice potřebuje zbavit"

(najdete na ní tenkou vrstvu kvalitního kečupu, oregano, na tenké plátky nakrájenou cibuli, česnekový bok, cherry rajčátka, eidam a kousky mozzarelly, co zbyla z jednohubek :))


Dezert
Moje "tiramisu"

(protože ho mám pro děti, vynechávám kávu i alkohol a fikaně oba artikly nahrazuji nápojem s názvem "Cappuccino Liquerino", jednotlivé vrstvy podlouhlých cukrářských piškotů jsem naskládala do formy, lehce namočila cappuccinem a prokládala krémem ze směsi domácího mascarpone, tvarohu, smetany a cukru, do vrchní vrstvy jsem přimíchala čokoládovou polevu a navrch nastrouhala čokoládu Milka plněnou mléčným krémem)

17 komentářů:

  1. Všechno vypadá mňamózně, ale nejvíc mě oslovil dezert

    OdpovědětVymazat
  2. eliskanezvalova16. srpna 2012 v 22:17

    moc to vipada lakavě mně nejvíc oslovil předkrm

    OdpovědětVymazat
  3. Ňam, je to ve velkém stylu! Dala bych si dezert, ale i ta pizza nevypadá vůbec marně!

    OdpovědětVymazat
  4. Pozorně řídí  Milousch  Balda !

    OdpovědětVymazat
  5. mňam :))) a co je myšleno pod pojmem "domácí mascarpone"? :)

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: No ne, on to někdo i čte a nejen slintá nad obrázky ? Děkuji ti za to - domácí mascarpone je mascarpone, které jsem si vyrobila v domácích podmínkách, brzy sem hodím návod :).

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, to musela být dobrota Pizza je v Itálii proslavená, stejně jako mozzarella kombinovaná s rajčátky a olivovým olejem Podobné tiramisu dělám doma, ale někdy musím zkusit tu Tvou metodu. Ta čokoládka na vrch vypadá a určitě i chutná skvěle!

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: no ne asi to víš, že to čtu      jsem zvědavá jak babky v Slunce, seno

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: No jo, to byla, po pizze se jen zaprášilo .

    OdpovědětVymazat
  10. Nemocniční sluha  vynáší mísu .....

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: To je dokonalé! Právě jsem dojedla poslední kousek a při čtení, no, proč jsem si představovala něco jiného, než Tiramisu?

    OdpovědětVymazat
  12. Velmi fajné papu, pizzu můžu a tiramisu jsem ti pochválila právě před chvilkou.

    OdpovědětVymazat
  13. [13]: Děkuji ti , to s tím bydlením mi říká poslední dobou víc lidí. A taky tu zmiňovali adopci nebo návštěvu .

    OdpovědětVymazat
  14. Véééliká pochvala. Coby pravidelný návštěvník a častý konzument ti tu skládám poklonu.

    OdpovědětVymazat
  15. [15]: Kdybych raději dříve četla, než klikala - samozřejmě pizzu s brambory.

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: S tou bramborovou pizzou přišla kdysi moje švagrová, když byla na výměnném pobytu v Itálii. Dostala se do normální domácnosti a říkala, že trpěla hlady .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).