Samý kostel, fara, věž :)


Není výhled z okna jako výhled z okna, ten můj je výrazně ovlivňován ročním obdobím a počasím. Po dvou hodinách hrabání v archivu jsem zkompletovala výběr mých "Pohledů", se kterými se účastním akce PROJEKT - Výhled z okna a seřadila je podobným stylem, jakým se rozdělují nežádoucí účinky léků v příbalových letácích :).

Ale nejprve, protože je možné se zúčastnit pouze s jednou fotografií, vybírám... prostě nějakou. Srdcovek je tu víc, ale moje šedé buňky už řvou bolestí, ať se konečně rozhodnu, takže Voilà, tady je. Sice není valné kvality, ale to důležité tam je - pro mě tak vzácný západ slunce (viz níže) a kostel, který mi stojí asi deset metrů od domu.


A teď už zmíněné roztříděné pohledy...

Pohled velmi vzácný,
aneb když úřaduje Húlava. Hůůů :)



Pohled vzácný,
aneb když zapadá slunce.
Připadá-li vám divné, že pohled na zapadající slunce je vzácný, pak vězte, že naše okna na severní stranu tomuto jevu holdují pouze pár týdnů v létě a pro naše oči je to podívaná, i když pro mnohé z vás možná kýčovitá.




Pohled méně častý,
aneb když je vidět úplné houby. Spíše než pohledy z okna bych fotografie nazvala pohledy skrz okno.







Pohled častý,
aneb takhle vymeteno u nás v horách bývá docela často. Obrázek je dnešní.


Pohled velmi častý,
aneb milovníci zimy si u nás užijí. Takto vídám své "předokní" většinou tři, čtyři a když se zadaří, někdy i pět měsíců v roce :).



17 komentářů:

  1. Teda, druhý článek během dne na tento projekt

    OdpovědětVymazat
  2. Já ti nevím, normálně bych nevěděla, kterou vybrat, protože každá má něco - vyjma tří posledních, protože zima ve městě musí být příííšerná :)

    OdpovědětVymazat
  3. [3]: Mně se naopak nejvíce líbí zimní snímky. Třetí od konce v mírných zimách posledních let je jakoby z Ladových obrázků, kdyby tam ovšem nebyla nová auta.

    OdpovědětVymazat
  4. [4]: No před Janinkou bych po minulé zimě o "mírných zimách posledních let" neměla odvahu hovořit...si pamatuju, jak tu nadávala na bílé svinstvo a boje ve sněhu s kočárekm většinu zimy

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: No jo, nějak jsme se do toho lapily . Zkus taky, je to zajímavé, zase něco jiného...

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou nádherné fotky. Asi fakt nejhezčí je ta první, skvělý záběr a k tomu nádherný až do fialkova ladící západ slunce. Húlava vypadala až strašidelně a okouzlily mě ledové květy. Je fakt, že až budeš mít jednou plastová okna, ledových květů už neuzříš.

    OdpovědětVymazat
  7. Jednoznačně ta zasněžená, žlutě ozářená, zajímavý je i úhel pohledu. Připomíná mi obrázky od J. Schikanedera, jen místo aut by ta stál kočár s koňmi . Tedy ta Hůůlava je děsivá, to vidět, tak před tím uteču do sklepa.

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Děkuji ti, Vendy . Ledové květy jsou fajn, ale já se obávám, že se těch nových oken snad nikdy nedočkám. Netuším, jak přežijí letošní zimu, snad jo .

    OdpovědětVymazat
  9. Skutečně nádherné fotky...Tvá vybraná fotka je opravdu překráná.. Hodně se mi ještě líbila ta v noci, při svitu lamp, jak sněží..

    OdpovědětVymazat
  10. Ta húlava ale vypadá zlověstně. Jako soudnej den. Ještě mě tak napadá, že když sníh přikryje všechno to černé, tak ten Jablonec vypadá docela hezky. A nebo když to černé aspoň vyžene z ulic.

    OdpovědětVymazat
  11. Teda já jsem debil, že nejsem schopen se vyjádřit v jednom komentáři. Jen jsem chtěl poznamenat, že húlavu často vídávám v Posázaví. Jen tomu neříkám húlava, ale svinský počasí.

    OdpovědětVymazat
  12. [10]:[11]: Děkuji vám moc, jsem ráda, že se líbí !

    OdpovědětVymazat
  13. Pohledy při západech slunce jsou nádherné, ty barvy mě vždycky fascinují=) A noční fotka s vločkama se mi taky moc líbí! Celkově máš moc hezký pohled z okna=)

    OdpovědětVymazat
  14. [16]: Děkuji ti, také se mi ještě pohled neomrzel .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).