Liberecká a jablonecká graffiti


Někdy se mi stává, že fotky určené pro článek leží ve složce i pár let, než se jich nastřádá víc nebo na ně přijde řada. Složka, která skrývala fotografie s graffiti, na tom tak bídně nebyla, ale i tak tato časová prodleva stačila na to, aby některá graffiti, která jsem vám chtěla ukázat původně, byla mezitím překrytá jinými. Moje složka se tak nechtěně stala malým hřbitovem pro velká graffiti, což může znít divně, ale vzhledem k tomu, že podobně dopadly téměř všechny články z této rubriky, to zase tak morbidní není... :)











32 komentářů:

  1. Janinko, já tomuhle nefandím, ale vím o tobě, že se tím zabýváš a třeba si pamatuji tvé fotky z Amsterodamu...Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně tahle dílka nevadí, protože jsou na legálních plochách :).

      Vymazat
  2. Něco čirá hrůza, něco má svůj, byť svérázný, půvab...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se líbí všechny, každé z nich má něco do sebe :).

      Vymazat
  3. Graffiti jsou dost povedená. Nemám ráda bezduché čmáranice po zdech, ale tohle je tvorba, která může oživit třeba šedivá sídliště. Taky jich na Jižním Městě pár máme a některé jsou povedené...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to s těmi čmáranicemi úplně stejně. Tahle navíc mají tu přidanou hodnotu, že jsou na legálních plochách, kterých je v obou městech hned několik :).

      Vymazat
  4. Jani, graffiti nijak nevyhledávám i když některá díla povedená určitě jsou. Úplně nesnáším čmáranice na nových domovních fasádách, takovým "umělcům " bych klidně setkala prstíček, možná i dva. Měj se hezky, pá 😉


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nemluv, otevírá se mi neviditelná kudla v kapse, když vidím čmáranicemi zničené fasády budov, mnohdy historických.

      Vymazat
  5. Nepatřím k příznivcům graffiti, ale tady musím hluboce smeknout před tím prvním, protože to je opravdu umělecké dílo. 👍👍👍
    Měj hezké dny.🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A představ si, že jsem jela nedávno kolem a někdo tam domaloval červené srdíčkové brýle. Ale taky to nevypadá špatně, jen doufám, že to byl autor, protože jinak bude mít dotyčný v komunitě sprejerů, pokud se mu na to přijde, peklo :D.

      Vymazat
  6. Didus ineptus je jako živý.😊👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na autobusovém nádraží jsme měli krásné holubí graffiti, než jsem ti ho ale stihla vyfotit a poslat k roku holuba, vzniklo místo něj něco jiného. Pokud máš FB, k nahlédnutí alespoň zde :) - https://www.facebook.com/photo/?fbid=907154671200310&set=pcb.907159507866493.

      Vymazat
    2. Ksichtknihu nemám. Škoda.

      Vymazat
  7. Věru živou uměleckou scénu tam máte :-) Obzvlášť se mi líbí hned první kousek. Něco takového v podobě graffiti člověk moc často nevidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme, občas se tu dají najít hotové poklady :).

      Vymazat
  8. První kousek je opravdu pecka a i ostatní mají šmrnc :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Tam, kde je místo svým způsobem na toto určené, mi to nevadí. Ale když vidím doslova poničený ráz daného místa, tak mám vztek. To, co jsi vybrala by mi až tak nevadilo, Ta první fotka se mi líbí skoro až dost.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom stejně, obzvláště, pokud to jsou nic neříkající čmáranice a klikyháky.
      I tobě přeji krásné dny! :)

      Vymazat
  10. Pokud grafity nenarušuje a souzní, ráda se podívám ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Jsou to umělci. To bych nesvedla, nejsem vůbec výtvarně nadaná. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadají suprově, mám je moc ráda, pokud samozřejmě neničí budovy, které k tomu nejsou a nejde jen o pár čmáranic bez talentu, tyhle jsou ale úžasné :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  13. Když se malují na místa, která jsou pro to určená, nevadí mi :) není to můj šálek kávy, ale jsou povedená!

    OdpovědětVymazat
  14. Nejsem příznivcem, ale pokud jsou vkusné... 🙂 Moc pěkné, první nejhezčí.

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).