Voňavý jablíčkový


Ptáte-li se, co že je voňavé a jablíčkové k tomu, pak je to džemová dobrota na zimu, kterou jsem včera vyráběla. Trochu jsem odběhla od klasiky a zaexperimentovala a na to, že mé nápady občas končí katastrofou, výsledek moje chuťové buňky krásně pošimral :).

Za barem II #49: Domácí zavařenina
Zadání devětačtyřicátého kola najdete na stránkách Mléčného baru ZDE :).


Na výrobu "voňavého jablíčkového" džemu budete potřebovat:

1600 g nahrubo nastrouhaných jablek
0,5 l 100% ananasového džusu
600 g cukru
2 balení želírovacího přípravku Gelfix Super 3:1 od Dr.Oetkera
1 lžičku mleté skořice

A jak na to?

Jablka jsem společně s džusem a skořicí přivedla k varu a pak na mírném ohni dusila asi půl hodiny do změknutí. Směs jsem rozmixovala na hrubou kaši, přidala dvě balení Gelfixu, zamíchala a asi dvě minuty důkladně provařila. Nakonec jsem do jablečné kaše vmíchala cukr a nechala ještě deset minut lehce probublávat.
Horkou směsí jsem naplnila nahřáté zavařovací sklenice, zavíčkovala a nechala deset minut stát dnem vzhůru.
Z této dávky mi vzniklo necelých 2,5 litru výborného džemu.

18 komentářů:

  1. Mňam,dala bych si,ale jsem nešika a nikdy bych to "nevyrobila"

    OdpovědětVymazat
  2. Už podle té fotky a receptu to pro mě vypadá jako skutečná mňamka. Ta fotografie mi úplně udělala chutě na štrůdl od mojí maminky - ten bych mohla jíst na tuny

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, úplně jsem a to dostala chuť!

    OdpovědětVymazat
  4. já rád jabka, ty rád jabka - mňam - škoda, že net neumí i vůně a chutě, ale jen obrázky   

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to Jani báječně a voní to až sem! To se bude v zimě mlsat

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam! Jani, ty mě tou soutěží s mléčným barem úplně zničíš, pořád takový dobroty u tebe!

    OdpovědětVymazat
  7. Janinko, dík za inspiraci, mě na zahrádce padaj dobrý jabka, musí se ihned spotřebovat, jsou naďobané a samá vosa a tohle asi bude to pravé oře...jabkové .

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji vám všem za milé a voňavé komentáře!

    OdpovědětVymazat
  9. eliskanezvalova20. srpna 2012 v 12:03

    máš to moc hezké   

    OdpovědětVymazat
  10. ...alespoň ta marmeláda nemá oči   

    OdpovědětVymazat
  11. [14]: Ale můžu jí je dodělat !

    OdpovědětVymazat
  12. Naaranžovala si to tak skvěle, že to vypadá jako z nějakého "nóbl" hotýlku Musí to být výborné, ale na mě je ta příprava trošku zdlouhavá Nevím, jestli bych to tak dlouho vydržela čekat

    OdpovědětVymazat
  13. [16]: jen tak dlouho, to to tam nemá být

    OdpovědětVymazat
  14. [16]: Děkuji , je fakt, že to strouhání jablek bylo nekonečné, ale zase tak dlouho to netrvalo. To takový oběd se kolikrát vaří déle .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).