Za barem II #17: Domácí bábovka
Zadání sedmnáctého kola najdete na stránkách Mléčného baru ZDE :).
No to bychom snad ani nebyli my, kdybychom neměli něco, co se vymyká zažitým receptům :). Jenže nám se v tomhle vedru opravdu nechce péct! Přijde-li vám kombinace kokosu a višní ujetá, nejspíš máte pravdu, protože tento recept byl experiment z náhlého pohnutí mysli, ovšem ve finále vzniklo něco, co předčilo veškerá má očekávání. No prostě božská mana :).
Na přípravu této dobrůtky budete potřebovat:
kokosový puding
0,4 l mléka
tři lžíce cukru
kompotované višně
čokoládovou dekoraci na ozdobu
Dle návodu uvaříme puding, jen s tím rozdílem, že dáme o 100 ml mléka méně. Dno menší formy na bábovku (ta naše měla průměr 10 cm) vyložíme višněmi, přelijeme polovinou pudingu, poklademe další vrstvou višní a zalijeme zbytkem pudingu. Necháme vychladit, více, či méně úspěšně, vyklopíme, ozdobíme a zblajzneme :).