Ukradl mi pastelku. Zmaluju mu prdelku?


Ne, nezmaluju, i když ruka mě svrbí. Nejdřív by to slíznul můj druhák, protože moc dobře ví, že pastelky a fixy patří do kelímku na stole až úplně ke zdi. Pak by jedna přistála mladšímu, kterému je necelý rok a půl, protože moc dobře ví, že po zdech se nemaluje. A tím třetím potrestaným hříšníkem bych byla já, protože jsem zase ignorovala "TO TICHO".

Je ticho. Takové ticho, které se nápadně podobá tomu, když mrňous naposledy ukradl staršímu penál a fixy. Tenkrát si naštěstí vybral za oběť svého talentu jen svoje ručičky.
Je ticho. Jenže takových okamžiků je málo a tak, když slyším sladké, sotva slyšitelné, žbrblání, ticho natahuju. Žbrblá rovná se dýchá a žije, v dosahu žádný šampon, voda, hrníček, nůžky, prostě nic, co by ve mně vzbudilo jakékoliv podezření. Že by si konečně začal sám hrát?
"Škráb, škráb."
Tichounké "škráb škráb" vystřelilo můj zadek ze židle kosmickou rychlostí. Ježíši, takovou blbku abys pohledal, nechat se uchlácholit vidinou volné chvilky u kávy může jenom naprostý idiot.
"Škráb, škráb."
S fixami se tenkrát po rukách malovalo dobře. Jenže čerstvě ukořistěnou pastelkou to po rukách jde blbě. Ale sádrokarton vážení, to je materiál...

                         

Ale jinak, když maluje plánovaně na papír - na batole dobrý, ne? :)


16 komentářů:

  1. To je jasné rodičovské selhání. Ano, ticho bývá vždy podezřelé. U nás jednou dokonce při takovém tichu začalo hořet, když mladej našel sirčičky. Nejsem si tak jist, že by si rok a půl staré batole mohlo uvědomovat takovou složitost, jakou je zákaz malování po zdi. Ostatně i mnoho dospělých má dost velký problém pochopit třeba i jednoduché zákazy a pravidla. Ale jinak jde to malování mrňousovi hezky.   

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Můj dojem je, že i takový mrňous si uvědomuje, že dělá něco nepatřičného a proto je potichu. Ve všech ostatních případech totiž není ticho.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: No jo, na tom asi něco bude. Až takhle do hloubky jsem o tom neuvažoval. Oni ti smradi jsou asi někdy chytřejší než dospělí, pokud se jedná o lumpárny. Jinak to malování po zdi zná důvěrně asi každý z rodičů.

    OdpovědětVymazat
  4. Věř nebo nevěř, na tom sádroši to vypadá líp než na papíře - možná že struktura na zdi je zajímavější a když se na ni kreslí, celkový dojem je působivější.

    OdpovědětVymazat
  5. deti su radost, nie je nad obrazky na stenach

    OdpovědětVymazat
  6. Jeden vtípek na podobné téma:

    OdpovědětVymazat
  7. [2]:[4]: - přesně tak, já to beru ze svého pohledu. Co já si pamatuju, když jsem dělala něco, co se, podle rodičů, nemá, byla jsem ticho jako myška. Oni ti prckové moc dobře vědí, VO CO GOU .

    OdpovědětVymazat
  8. Zarámovat, nějak záhadně pojmenovat a hned to můžete prodat jako abstrakci

    OdpovědětVymazat
  9. Jaj a to chci jednou pracovat s malými dětmi. No, je to velkej šikula, mohl by z něj být Picasso. Zrovna nedávno jsem byla na kurzu kde se říkalo, že by se dětem neměla brát tvořivá fantazie, ale měla by se podporovat, ovšem jestli se do toho zahrnuje i malování po zdi..     

    OdpovědětVymazat
  10. [10]: Zrovna včera jsem slyšela, že paní Saudková nechává dětem na zdech volný prostor, dětičky prý vědí, že jinde, než doma malovat nesmí...

    OdpovědětVymazat
  11. To se pak musí asi hodně často vymalovávat byt..

    OdpovědětVymazat
  12. [13]: Ani néé, vymaluje se, až vyroste .

    OdpovědětVymazat
  13. Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).