Cukroví pro děti po Bůh ví kolikáté...


Každý rok tvrdím, že ten další se s cukrovím rozhodně patlat nebudu a prostě si ho někde objednám. A stejně, jako každý rok, podlehnu třem párům očí, jejichž psí srdceryvné pohledy by zcela jistě vyhrály soutěž Vyděrač století. No tak jo, vyhráli jste, spokojení? :)

Ale je fakt, že letos to bylo všechno tak nějak v klidu a pohodě a dokonce mě to i bavilo, obzvlášť, když jsem si zařídila, abych se na patlání mohla kreativně vyřádit... :)

Myši, čuňata a vrány, jsou hudbou Vánoc minulých, letos u nás frčí tučňáci...


...a ježci maskovaní za chlupaté hrochy. Ale co, v bříšku se to srovná... :)


A pár dalších ksichtíků a malůvek, lentilkové smajlíky zásadně tvoří náš prvorozený, je to jeho tradiční vánoční úkol :).


A nakonec pár perníčků, jejichž zdobení mě letos neskutečně prudilo, protože si poleva postavila hlavu a odmítala spolupracovat, stejně, jako sáček, do kterého jsem jí nacpala. Asi to je znamení, abych se příště na perníčky vykašlala, což mi při mém momentálním antiperníčkovském rozpoložení nedělá vůbec žádný problém :).


Fotografie jsou splněním desátého zadání (téma Tvořím) Netradiční soutěže, která potrvá až do Vánoc a kterou pro své čtenáře připravila blogerka Lucerna :).

31 komentářů:

  1. Jééé hlavně to první obrázek, neměla bys někde recept na to hnědé ?

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je skvělé! Škoda, že já jsem na vaření levá jak šavle a mamka letos vyhlásila stávku a dělá jen jeden druh a to linecké, nic jiného, takže bych se musela opravdu hodně snažit, abych jí šikovně vnukla nápad udělat ještě něco jiného.

    OdpovědětVymazat
  3. Máš pěkné cukroví. Perníčky se povedly. Mě na jejich zdobení především odmítají spolupracovat moje ruce, ale už před pár lety jsem si řekla, že je úplně jedno, co za čmáranice na nich je. Koho to zajímá, může hádat.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: No, neměla, je to taková neidentifikovatelná směs, pamatuji si akorát, že tam jsou piškoty, oříšky, cukr, máslo a rum. Hodně rumu .

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Děkuji ti :), jestli nějaké příští perníkování bude, tak frknu polevu děckám, ať si tam napatlají, co chtějí, já jim do toho žvandit nebudu .

    OdpovědětVymazat
  6. Copak se takovýto krásný výtvor dá jen tak sežrat ?!?!

    OdpovědětVymazat
  7. Božínku když tomu uděláš očička, jak to potom můžete papkat? Vždyť je to hnedle jako živé...   

    OdpovědětVymazat
  8. Týý brďo .... to je fakt senzační cukroví

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Děkuji, dá :). Doma už si zvykli, jen si to ještě předtím vyfotí .

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, luxusně jsi těm svým pokladům doma napekla! A kdyby si mi poleva na perníčky stavěla hlavu jako tobě, tak je peču s radostí každoročně, máš je moc pěkné!

    OdpovědětVymazat
  11. Tučňáci jsou krásní! Nedivím se třem párům vyděračských očí!

    OdpovědětVymazat
  12. No konečně zase něco jedlého. Pokud by se hlasovalo, tak já bych na první místo dal houby, protože vypadají nejveseleji. Asi proto, že ještě netuší co je čeká.   

    OdpovědětVymazat
  13. [15]: Je fakt, že ti tučňáci i ježkohroši se dívají hodně divně... :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tvoříš po čertech dobře. Tvou inspiraci ti vážně závidím, sama mám pocit, že nejsem ničeho schopna, maximálně udělat nějakou tu koláž. Včer jsem pekla pěnové cukroví. Nahoře připálené, dole měkké. Dnes jsem dělala druhou várku - už jsem to zachytila líp, nahoře jsou jen pěkně zrůžovělé, ale dole pořád měkké. Nevím, jak to budu seškrabovat z plechu, myslím, že z pěnových sušenek budou pěnové chuchvalce. Ale vem to čert, jíst se to dá i tak. Jen mě zlobí, že se mi nic nedaří tak, aby to bylo pořádně...

    OdpovědětVymazat
  15. [17]: Asi u tebe doma působí skřítek Nezdárek.

    OdpovědětVymazat
  16. [17]: Děkuji ti . Příští rok ale už nic podobného patlat rozhodně nebudu, protože v pracovním procesu na to čas nebude. Jestli ti cukroví nejde, dělej to jako já - když mi něco opravdu nejde a vím, že se to hned tak nezmění, vyhodím to do koše a vykašlu se na to . Cukroví kup v cukrárně a dělej to, co ti jde a co tě baví :)!

    OdpovědětVymazat
  17. Ohromně nápadité cukroví. Aspoň vidím, co nyní frčí.

    OdpovědětVymazat
  18. ooooh krásné cukroví, pěkně osobité :)

    OdpovědětVymazat
  19. [28]: Děkuji, jsem ráda, že se líbí !

    OdpovědětVymazat
  20. Páni, to je nádhera Takové cukroví má málokdo. Vlastně by mě zajímalo, jestli vůbec někdo. Tak si s tím pohrát umí snad jedině Janinka Cukroví je opravdu veselé, hravé a taky vtipné a Tvůj doprovodný komentář je ještě vtipnější A perníčky jsi nazdopali bravurně, z těch mých by Ti asi vstávaly vlasy na hlavě Do sáčku jsem střihla díru, že by se tam snad prtíček vlezl, takže oči andílka jsou velké jako perly, než jako špendlíková hlavička, jak je to u toho Tvého

    OdpovědětVymazat
  21. [30]: Děkuji ti, ale ty moje perníčky jsou jen reprezentativní vzorek, protože mi zlobila poleva a mně trochu ruply nervy . Ostatní stále ještě leží nenazdobené v krabici, krásně navlhly a změkly a tak to vypadá, že z nich bude brzy prima medovník .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).