Týden 5. - mrazivý


Každou noc máme neplánovaný budíček. V rozmezí od půlnoci do páté ráno přijede před naše okno traktůrek doprovázený děsně skřípajícím náklaďákem. Traktůrek se snaží rozvrtávat mantinely sněhu podél parkoviště a náklaďák je odváží na skládku sněhu. Ano, u nás v Exotově máme skládku sněhu :). Velkou. Jsem tolerantní a chápu, že vyčistit město od sněhu je potřeba, ale na druhou stranu můj mozek odmítá pochopit efektivitu jejich práce - jaký by byl problém během dne, kdy je sníh povolený, uzavřít na pár hodin ulici a sajrajt odvézt? Asi velký, takže raději jezdí každou noc a masakrují sníh, který během noci zmrzl téměř na led, na té části parkoviště, kde zrovna neparkuje žádné auto. A je jedno, že takhle vybagrují třeba jen jedno místo... Já vím. Už mlčím. Ale stejně bych se už ráda pořádně vyspala.

Minulý týdeník byl extrémně sněhový, tenhle je zase extrémně mrazivý. Doufám, že když máme u nás samé extrémy, že i v létě bude extrémní horko. A jestli jste si předchozími větami nezamotali jazyk, jste machři (a machryně :)). Venku nám trochu přituhuje a takhle nám mráz maluje mezi okenními skly :).



A stručný týden zakončím pohledem do naší domácnosti - takhle se u nás díváme na televizi... :)


P.S: Článek jsem naštěstí vytvořila už o víkendu, nemohla jsem ho ale v pondělí zveřejnit, protože mi záchranka v neděli dopoledne naordinovala několikadenní výlet do nemocnice. Jsem už doma a v pořádku, ale napsat těch pár posledních řádků je pro mě nadpozemský výkon, proto mi prosím promiňte, že nejsem schopná odpovídat na vaše milé komentáře, natož číst vaše články. Až budu v plné polní, dám o sobě vědět. Janinka.

15 komentářů:

  1. Přeji ti, aby ses co nejdříve  uzdravila.

    OdpovědětVymazat
  2. A jejda, jakýsi neduh zlý tě sklátil. Tak šup, šup, neduhu zlolajný, pryč z těla ven!

    OdpovědětVymazat
  3. Ty ledové fotky jsou nádherné.

    OdpovědětVymazat
  4. No, o skládkách sněhu jsem ještě neslyšela... Ale pořád lepší skládka sněhu, než odpadků, ne?

    OdpovědětVymazat
  5. Juj Jani, ten poslední odstaveček mě teda vystrašil! Ať jsi brzy v pořádku a fit!

    OdpovědětVymazat
  6. Janinko, mráz ti nakreslil parádní obrázky. A můžeš si říct, že máš pouze originál!

    OdpovědětVymazat
  7. Já to zprvu vůbec nechápala, píšeš tak vesele, svižně, já si vesele a svižně čtu a najednou bác, zničeho nic, uprostřed článku, si tě odveze záchranka. Ten časový posun mi hlava nějak nebere.

    OdpovědětVymazat
  8. Janinko, fotky krásné, mrazivé počasí už méně. A na závěr taková Jobovka. Mohlas alespoň trošku rozvinout a uklidnit (pokud je to možné) starostlivé čtenáře. Odvoz záchrankou mě dost vyděsil.

    OdpovědětVymazat
  9. Přes den by práci měli určitě lepší, ale nejspíš nechtějí riskovat nesouhlas občanů .. Krásné fotky, navíc mrazík s kostelíkem v pozadí, moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, i u nás jsou extrémní mrazy, ani se mi nechce ven chodit, když opravdu nemusím, zůstávám raději doma v teple

    OdpovědětVymazat
  11. U nás ještě není tak mrazivo, abych se jezdil ohřát do špitálu, tak nemusím zatím psát do foroty...

    OdpovědětVymazat
  12. [14]: Ftipný . Já nepíšu do foroty, já si zapisuju události raději hned, paměť už není co bejvávala .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).