Motolice :)


Už je mi mnohem lépe, mozek začíná fungovat a myslet, pozornost taky udržím a nohy a ruce už nejsou lemroidní. A hlavně se mi vrací humor, tak raději píšu hned po ránu, než mě zase přejde a než se na mě nalepí únava. Omlouvám se těm, které jsem vylekala, ale vězte, že jsem víc nenapsala, protože jsem se prostě na víc nezmohla.

Od neděle jsem pobývala v nemocnici, kde jsem skončila se silnou závratí a ztrátou rovnováhy. Všechno před očima se mi točilo a splývalo v jeden vír, mohla jsem být jen vleže a pokaždé, když se mnou pokusili pohnout, jako by mě někdo prudce strhl za neviditelné kšandy zpátky dolů.
Ušetřím vás dalších nechutností, snad kromě jedné - pít jsem musela z křiklavě růžové kojenecké lahvičky, protože hrneček jsem neudržela tak, abych ho nevylila. Bylo mi tak blbě a bezmocně, jako snad ještě nikdy v životě.

Překvapivě rychle jsem se z toho vzpamatovala, na CT se krvácení do mozku neprokázalo a tak závěr lékařů zněl "silná závrať" (možná související s mými migrénami), kterou vyvolal nejspíš nějaký špatný pohyb. Akorát, jak to většinou bývá - když přijdete s problémem k doktorovi, většinou odcházíte s problémem úplně jiným. Při CT mozku lékaři objevili nějakou třímilimetrovou mrchu a jestli je, nebo není zhoubná, se dozvím za měsíc na magnetické rezonanci. To mě docela uklidňuje, protože kdyby to vypadalo opravdu zle, asi bych nečekala měsíc na vyšetření, takže si nepřipouštím sebemenší pochybnosti o mém skvělém zdraví :).

Míšovi jsem jemně naznačila, že mi teď musí trošku víc pomáhat.

"Proč?"

"Protože jsem strašně unavená a nemůžu okolo vás lítat jako před tím. Přece nechceš, abych vypadala znova tak strašidelně, jako v neděli?"

"Maminko, ty jsi ale vypadala moc krásně, měla jsi na sobě ty barvičky, tak ti to slušelo!"

Barvičkami bylo myšleno lehké nalíčení na manželovu oslavu narozenin, kterou jsem následně trávila trochu jinak a jinde, než jsem plánovala.

"Ale když si pak zvracela do misky, tak už jsi tak krásná nebyla..."

31 komentářů:

  1. No sláva, jsem ráda, že jsi se tak rychle zotavila, dumala jsem, co na tebe mohlo tak rychle a zákeřně skočit. Migréna je mrcha to ti povím, Rézka jí občas mívá, nedávno jsem taky uvažovala nemám li jí vzít pro jistotu k doktorovi, protože mluvila z cesty, vyměňovala slova ve větách tak, že vůbec nedávaly smysl, nemohla dobře hýbat pravou půlkou těla, ale pak nastoupila bolest hlavy a bylo jasné o co jde.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že ti to takhle dopadlo

    OdpovědětVymazat
  3. Jinak - když jsi zmínila název "motolice", lekla jsem se, že si jednu chytla, o těch parazitech jsme se nedávno učili, mám čerstvé informace

    OdpovědětVymazat
  4. Jéje, tos mě vyděsila Ale lidi, co trpí na migrény, tyhlety motolice, resp. záchvaty motolice občas mívají...já už to měla taky, i když ne ve spojitosti s migrénou, ale náš organismus nám zkrátka občas zatopí, hlavně, že to zase přejde. Tak brzké znovunabytí síly!

    OdpovědětVymazat
  5. Třeba je to blogvý šváb, který ti zalezl do hlavy :). Určitě to nebude nic vážného.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak hlavně, že ti je líp a doufám, že ti dopadne dobře i to vyšetření za ten měsíc.. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, jsem moc ráda, že už je líp. Znám to také, u mě to souvisí s poklesem tlaku. Točí se mi hlava, zvracím a padám ke straně. Už jsem to zažila několikrát. Před třemi týdny jsem cestou z práce musela opakovaně vystoupit z tramvaje, jak mě bylo zle. Potácela jsem se po chodníku a kolemjdoucí si mysleli, že jsem opilá. Proležela jsem dva dny se zavřenýma očima, když jsem je otevřela, strop a lustr rotovali kolem mě. Muž mi obětavě vařil mátový čaj.

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: Děkuju, lahvičku už nepotřebuju .

    OdpovědětVymazat
  9. Drzim palce aby rezonance dopadla dobre, moc sa mi to co tu pises nepaci..

    OdpovědětVymazat
  10. mám radost, že už je líp. Po přečtení názvu jsem chviličku váhala, cože tě to vlastně postihlo. Neměla jsem totiž tušení oč jde, takže mé úvahy byly velmi zajímavé   

    OdpovědětVymazat
  11. Držím palečky, ať vyšetření dopadne co nejlépe a kluci ať tě příjemně  překvapí v pomáhání

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, tak hlavně, ať je brzy líp, motolice se už neopakuje a teď nejvíc přeji, aby se vyšetření za měsíc odehrálo v klidu a dozvěděla ses jen pozitivní a radostné zprávy! Nic jinýho si ani nepřipouštím, určitě to bude nějaká prkotina

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem ráda, že už je Ti lépe a že jsi z nemocnice doma! Snad už se Ti to nebude opakovat, to bylo jistě nepříjemné... Mám také občas silné migrény a k tomu ještě dost nízký tlak, a tak se mi tohle motání hlavy a závratě stávají taky, někdy mi přijde, že jsem snad na chvilku i oslepla, naštěstí se zrak vždycky vrátí

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to nepotěší, když se člověk dostane do takových zdravotních potíží. Já mívám zrána taky motolici, přestože tlak mám normální, ale raději to neřeším. Rychlé uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  15. [15]: Počátek migrény mám taky takovej, že vidím dvojitě a rozmazaně. V tom případě je nejlépe si vzít hned něco na bolest.

    OdpovědětVymazat
  16. Janinko,moc držím palce,aby vyšetření dobře dopadlo. Migrénu znám,je to hnusná nemoc,která dovede potrápit,může způsobit motání hlavy. Ať jsi brzy v pohodě a bez starostí

    OdpovědětVymazat
  17. Taky občas mívám takové motolice. Má to svoje výhody, jelikož tak člověk ušetří za chlast.

    OdpovědětVymazat
  18. Vyšetření ať dopadne dobře.

    OdpovědětVymazat
  19. [1]: Možná teď Janinka sama prodělává nějakou transformaci v kulíška.

    OdpovědětVymazat
  20. [9]: Motolice též občas způsobují motolici.   

    OdpovědětVymazat
  21. [10]: Děkuju, neboj, to bude dobrý !

    OdpovědětVymazat
  22. [8]: Zrovna jsem se dočetla, že existují i bylinky na závratě, tak si asi pořídím nějaké domů .

    OdpovědětVymazat
  23. [24]: Ta zpráva o bylinkách mě zaujala. Vůbec nemám tušení, že něco takového je. Mohu-li proprosit, napiš mi o nich něco, protože taková informace se hodí.

    OdpovědětVymazat
  24. [17]: Hned co trochu pocítím bolest hlavy, už do sebe rvu Brufen nebo Paralen, ale většinou mi to moc nezabírá, nejlepší lék na migrénu je pro mně spánek, i když usnout při migréně, to je taky něco, bolí mě totiž vůbec ulehnout na polštář, hrůza

    OdpovědětVymazat
  25. Joo, to někdy není možný vysvětlit ani dospělým, natož dětem I když děti mají přirozené instinkty daleko silnější než dospělí, aspoň si to myslím.

    OdpovědětVymazat
  26. Mylsím na Tebe, snad už Tě to takovéhle nepotká. Už jsi zkusila ten zapper? Zabírá to i na bolesti od zad a na migrény.

    OdpovědětVymazat
  27. [25]: Paralen nebo Brufen zabírají většinou jen na klasickou bolest hlavy, takhle mě hlava bolí skoro pořád a zabírá mi na ní ranní kafe . Ale na migrénu jsou spolehlivá antimigrenika, jsou jen na předpis a je třeba vyšetření neurologa .

    OdpovědětVymazat
  28. Taky mívám brouka v hlavě... A závratě? Čím blíž k zavíračce, tím větší...

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).