Kráva a Valentýn


Dnes jsem narazila na naprosto skvělý a vtipný videoklip, o který se s vámi, pokud ho neznáte, prostě musím podělit.
Klip se jmenuje "Kráva" a jeho protagonistkou je úžasná blondýnka (ano, stejně jako blbé mohou být blondýnky i úžasné :)), textařka, herečka a podle zpěvu to vypadá, že i zpěvačka - Barbora Poláková. Text písně se točí okolo svátku svatého Valentýna a zcela vystihuje můj pohled na tento svátek. A protože mi to nedá a jsem cynik od přírody, musím k tomu něco málo napsat.

Zatímco se všude slaví imporťák Valentýn a obchodníci a státní pokladna si mastí kapsu, ostatní svátky zůstávají ladem. Jak ty k tomu přijdou? No schválně, kdo z vás slaví třeba Den trpaslíků, Světový den toalet, Den památky ztracených ponožek nebo Den světového orgasmu za mír?
Víte, osobně si myslím, že pokud se mají dva (tři, čtyři a více :)) rádi, nepotřebují k tomu žádný svátek. Naopak si myslím, že mnohé dívky či ženy by si ušetřily spoustu slziček, trápení, zklamání a trucování, když jejich drahá polovička zapomene a do jejich natažené ručky nevloží čokoládičku či kytici růží, případně pozvání do luxusní restaurace, zájezd do Paříže pro zamilované či víkendový pobyt pro dva se šampaňským a jahodami zdarma. Nejspíše za tahle slůvka budu ukamenovaná, ale jo, jen do mě, přežila jsem horší věci. Třeba blikající a hrající červená a růžová srdce a plyšové medvídky se srdíčkem na břiše, co na vás po zmáčknutí donekonečna bručí "Áj láááv jůůů" :).
Nuže, a teď ta slíbená kráva :). Bůůů.

26 komentářů:

  1. Jak se slaví Den světového orgasmu za mír?   

    OdpovědětVymazat
  2. Písnička je skvělá, musím se přiznat, že jsem jí neznala.

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno krásné do života, hlavně lásku od muže a žádné starosti s Míšou a Matějem (páni, taková pěkná česká jména )

    OdpovědětVymazat
  4. Valentýna bojkotujeme právě pro tu komerci okolo...přijde mi to fakt jen jako import tahající prachy z kapes v "hluchým" měsíci roku - po vánocích si každý útraty rozmýšlí, tak šup tam nějaký důvod, proč bláznit a utrácet...u nás nehrozí, max. tak M. něco upeču, ale dárečky se nekonají...Letos jsem vážně uvažovala, že vyrobím valentýnku (z doma dostupných materiálů), ale stejně jako vše v poslední době - nestihla jsem a už ani není reálný, že bych to dohnala, tak ten nápad realizuju možná do prvního máje, kdy oslavíme lásky čas. Dnes jsem ale v obchodě zkoušela najít ubrousky na výrobu kytiček a neuspěla jsem - tady nemají vhodný ubrousky, jen takový moc perforovaný, slisovávaný ty vrstvy k sobě...tak jsem vzala jen jeden balík Lucišovi do školky

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle zpěvačku znám spíš jako herečku, vůbec jsem nevěděla, že i zpívá A jde jí to Text i klip se mi líbí, je to vtipné a písnička chytlavá

    OdpovědětVymazat
  6. Ja Valentyna uspesne nevnimam Je vsak veru hamba, ze sa zanedbava den stratenych ponoziek! to treba napravit

    OdpovědětVymazat
  7. Skromný dotaz neznalého: stačí ztratit jednu ponožku nebo je počet stanoven či dokonce limitován? Předpokládám, že na barvě či vzorku nezáleží.

    OdpovědětVymazat
  8. [9]: Svátek se slaví 8. května, tak směle do toho!

    OdpovědětVymazat
  9. Ale Janince to nevadí, Janinka do sebe klidně může nacpat dvakrát tolik Přimlouvám se za Světový den toalet, den, kdy budou všecky záchody na světě čistý. Zrovna dneska jsem ve škole narazila na jeden echt hnusnej. My Valentýna taky neslavíme. Já bych ráda, dárků není nikdy dost , ale přítel je zapřísáhlej odpůrce tohoto "americkýho kapitalistickýho svátku". Já samozřejmě vím, že to je jen na tahání peněz z lidí, ale musíš uznat, že když vidíš, jak všichni kolem tebe dostávaj kytky a ty nic, tak to zamrzí

    OdpovědětVymazat
  10. A já mám ráda Máchu a Petřín a nějakej Valentýn je mě úplně ukradenej. Jen jestli na ten Petřín s dědulou vylezeme! Kam chodíte v Jablonci, když tam žádný nemáte?

    OdpovědětVymazat
  11. [12]: Já mám pocit, že tohle americkej svátek není, vznikl nejspíš v Římě, pak ho teprve importovali Amíci a už ho máme zase tady .

    OdpovědětVymazat
  12. Tedy, koukám jako blázen... kolik je na světě svátků, které neznám! Chtělo by to nějaký speciální kalendář!

    OdpovědětVymazat
  13. [15]: čéče, nevím, asi jo, asi to tak bude. Mně taky jako nijak nevadí, moji peněženku ohrozí daleko víc třeba Svátek matek nežli Valentýn. Ale Svátek maminek mi přijde takovej ušlechtilejší, je hezký dát mamce kytičku. Ale Svátek otců opět úspěšně ignoruji, to je zase americkej přežitek

    OdpovědětVymazat
  14. [15]: To je skandál, on už má Petřín i Jablonec,nakonec! pěkně jsi mě dostala.

    OdpovědětVymazat
  15. [16]: Asi nějaký takový kalendář bude, ale spíš v angličtině, v češtině jsem ho nikde nenašla

    OdpovědětVymazat
  16. Ahojky, nechceš do SONC?? Klikni na WEB

    OdpovědětVymazat
  17. Ten klip se šíří po internetu hodně rychle Vtipný a výstižný

    OdpovědětVymazat
  18. Brambůrky došly před malou chvilkou. Nežer už!

    OdpovědětVymazat
  19. [23]: Jo jo, nežer už se u nás doma docela ujalo .

    OdpovědětVymazat
  20. Jů, tu písničku znám a je naprosto fantastická! Doma mi hraje pořád

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).