Týden 3. - sněhový


Pondělí - chumelí
Úterý - chumelí
Středa - chumelí
Čtvrtek - chumelí
Pátek, sobota a neděle - překvapivě a naprosto nečekaně zase chumelí!

Ano, bystré hlavičky pochopily, že můj týdenní souhrn chce naznačit, že uplynulých sedm dní bylo ve znamení bílého svinstva. Ééé pardon, chtěla jsem napsat sněhu. Já jsem si totiž slíbila, že se nebudu v souvislosti s tím odporným studeným sajrajtem, který spousta lidí romanticky obdivuje a dostává je do kolen, rozčilovat. Já se vážně snažím, opravdu, můj mozek už dokonce vykazuje nepatrné známky pozitivního vnímání sněhu, ale vykládejte to těm promrzlým a pomrzlým prstům, píšou si, jak se jim zlíbí!

Takže k tomu pozitivnímu vnímání... Konečně, poprvé v životě, se mi podařilo s kočárkem dojet pro druháčka do školy bez větších problémů. Pravda, musela jsem použít jinou cestu i vchod, protože ten pro mrňata zřejmě není prioritou a tak oblast okolo něj jakoby zmizela z povrchu zemského. Nemusela jsem se tak ploužit uprostřed silnice, poníženě uskakovat do závějí před jedoucími auty a nevracela jsem se domů ohozená od hlavy až k patě tou prosolenou břečkou.

On byl totiž, světe div se, odhrnutý chodník!

Máte-li pocit, že přeháním, vězte, že u nás v zimě, mimo úzké centrum, obvykle chodníky neexistují, protože sníh se ze silnic a tramvajové trati odhrnuje právě tam. A ten si tam leží pár měsíců, než roztaje, nebo do doby, kdy někdo nahoře rozhodne "Tak my vám to teda z toho chodníku jako vodvezem, aby zas nebyly kecy, že to nezvládáme!"
Problém nastal, když jsem si to takhle šinula tím krásně odhrnutým chodníkem (tedy on nebyl ani tak odhrnutý, jako spíše uhlazený - pořád ale lepší, než drátem do oka :)) a najednou se přede mnou vynořila hromada sněhu. A za ní zase krásně udusaný chodník... Vlevo metrový sněhový mantinel, vpravo zrovna tak a vracet se mi nechtělo. V duchu jsem tedy panu odhrnovači poděkovala za jeho zkrat jadrnou nadávkou, popřála mu pěkný pobyt v kakacím otvoru a hromadu si odkopala sama. Fyzická aktivita je na nasrání tím nejúčinnějším lékem, to mi můžete věřit :).

Pokud se vrátím k té romantice ze začátku článku, v souvislosti se sněhem se o ní, u nás na severu, nedá ani mluvit. Tuším že ve středu jsem četla, že v Jablonci od začátku ledna, tedy za 18 dní, napadl metr a půl sněhu. Jenže od středy pořád intenzivně a prakticky bez přestávek chumelí a tak to budou dobré metry dva, ne-li více. Kdo tomuhle říká romantika, je cvok.

Nesnáším sníh. Ale snažím se ho tolerovat, protože ingorace jaksi není možná...
:)



28 komentářů:

  1. Ne, že bych sníh nějak moc nesnášela, ale už mám taky dost. Týden bych popsala asi stejně - chumelí. A pořád nepřestává.

    OdpovědětVymazat
  2. Na zimu by si rád pan Krtek s vámi vyměnil byt

    OdpovědětVymazat
  3. Já ti nezávidím, já totiž vím, jak to tam vypadá. Vzpomínám si, jak jsme několikrát šly se sestrou do školy oknem. Schody a vchod byly zasypané bílým svinstvem a šup hezky na parapet, obout běžky a už jsme šupajdily. Tehdy mi to ale nevadilo, asi proto, že jsem byla dítě. Děti sníh milují.

    OdpovědětVymazat
  4. Nezávidím, ale ty klidně můžeš. U nás je totiž jaro! Manžel navrhl, že bychom si mohli o víkendu zajet na hory, ať se na ten sníh aspoň jednou letos podíváme. Popravdě, moc se mi nechce.

    OdpovědětVymazat
  5. Poměrně jednotvárný průběh týdne. Já letošní zimu chválím, protože je přesně podle mého gusta. Sníh je pouze tam, kde nejsem já.

    OdpovědětVymazat
  6. Kde to všichni bydlíte, že tam máte sníh? Asi se budu muset přestěhovat, ani v jednom z mých dvou bydlišť sníh není :/

    OdpovědětVymazat
  7. tak tuhle bílou nadílku Vám ani trošku nezávidím u nás na jihu je bláto - sníh tu byl týden a to bohatě stačilo (viz můj předposlední příspěvek )

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: Tak to by chtělo nějakýho šamana .

    OdpovědětVymazat
  9. Jani, mně teda sníh nevadí ani s dětma, ale je fakt, že u nás letos není skoro vůbec, Lukáš by tak rád stavěl sněhuláky, ale bohužel, zatím se to nepodařilo. Sníh v podobě, jakou máš na fotkách, by mi zásadně nevadil, co nemám opravdu ráda, tak tu břečku, která se z něj během pár dnů vytvoří...

    OdpovědětVymazat
  10. Ono je to romantický, když se na to díváš z okna. Nebo na obrázku. Nebo z obrazovky televize. Ale zblízka je to romantický asi prvních pět minut, případně do chvíle, kdy do té romantiky vkročíš, nejlépe s kočárkem a bez lopaty.

    OdpovědětVymazat
  11. I když si pamatuju i v našich končinách, když jsem byla malá, prakticky dítko školou povinné, tak sněžívalo pravidelně a nic jsme si nestěžovali. Chodníky jsme odmetali sami (vlastně spíš rodiče) a coby děcka jsme sáňkovali (boby ještě nebyly tolik v kurzu), stavěli sněhuláky, koulovali se a dělali sněžné anděly.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Tak potom jistě chápeš, že mi ten sníh opravdu chybí...

    OdpovědětVymazat
  13. Tak vida! Tobě sníh vadí? To se divím

    OdpovědětVymazat
  14. Chápu, dospěla jsem k názoru, že sníh mají rády děti a sváteční lyžaři, kteří bydlí ve městech a jezdí hodně na hory, ti toužebně vykukují každou sněhovou vločku. Lidé,kteří se musí se sněhem potýkat a komplikuje jim život sníh obvykle nesnáší. K těm patřím i já, ale koukat na hnědošedohnusno půl roku mě ničí, já chci jarooo!

    OdpovědětVymazat
  15. No, mám pocit, že ani nežijeme na jednom kontinentu, natož ve stejné zemi.

    OdpovědětVymazat
  16. [11]: dej pokoj sníh za to nestojí - však on roztaje neboj   

    OdpovědětVymazat
  17. A tak ten sníh, Jani, pošli k nám! U nás se sníh objeví jen vyjímečně a to hned zase zmizí... Myslím, že na jihu by sis v zimě libovala

    OdpovědětVymazat
  18. [12]:[13]:[17]:[16]: Tak on by mi sníh zase až tak nevadil, kdyby byly alespoň trochu průchozí chodníky a kdybych neměla kočárek . Jinak si sněhuláka taky ráda uplácám .y\          QY\EWweQE\ewWWWWWQDEUGHSSDHBSDBHDCHGVXGVVB BBBBBBB  QM

    OdpovědětVymazat
  19. Jen jsem si odběhla ke sporáku a už mi Matěj dopsal a odeslal komentář. A já si říkala, proč mě pusinkuje, když je jinak takovej šetřílek .

    OdpovědětVymazat
  20. [22]: počkej v létě - to zase budeme nadávat, že je moc vedro   

    OdpovědětVymazat
  21. já jsem toho názoru že by mělo nachumelit tak 3.prosince to jsou všichni natěšení a advent s vánocema jsou přece jen hezčí když je sníh a pěkně 3.ledna by to mělo zase hezky roztát =))

    OdpovědětVymazat
  22. Jani, máš u mne na blogu překvapení

    OdpovědětVymazat
  23. Jani, nakoukla jsem k Tobě do galerie na Tvé tvoření a musím říct, že decooupage se Ti moc povedla, hrozně se mi líbí ty krabičky na kapesníčky, ubrousek na tom máš tak krásně vyhlazený ... A ti Tví Bambulínci, ty jsou parádní

    OdpovědětVymazat
  24. Jani, a kde na tu mozaiku bereš materiál? :) To bych si také chtěla vyzkoušet

    OdpovědětVymazat
  25. [24]: Jo, přesně to je moje řeč .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).