Týden 2. - silikonový


Rozhodla jsem se vykurýrovat kočárek vrzající od té prosolené sněhové břečky a v domnění, že mi maminka přinesla klasický olej na promazání ve spreji, jsem se dala do díla. Pozdě jsem přišla na to, že byla chyba stříkat kočárek v předsíni, byť jsem pod koly měla noviny. Přišla jsem na to v okamžiku, kdy jsem se začala klouzat po podlaze. V předsíni, v obýváku, všude. Olej to sice byl, ale silikonový - částečky si létaly vzduchem jak chtěly a zbytku pomohl Matěj, když rozťapal kde se dalo to, co bylo na zemi kolem kočárku. Nejhorší je, že ten zatracený olej není vidět. To, že něco není s podlahou v pořádku zjistíte, až když si rozbijete kokos. Nevím co s tím a tak si zatím hraju na Sáblíkovou a bruslím ze strany na stranu... Což mi připomíná:

Mohl by mi prosím někdo poradit, čím ten sajrajt dostat z podlahy?

Míša se mi cestou ze školy svěřil, že se cítí strašně. Když jsem se ho zeptala proč, odpověděl, že ho dvakrát políbila spolužačka. Na obědě a na záda :). A že ho pořád stíhuje. Mimochodem, ona spolužačka, nejuječenější a nejnevychovanější dítě ze třídy, je vcelku vytrvalá, otravuje ho takhle už přes rok. Jen doufám, že jí ta láska brzy přejde, jinak potěš Pán Bůh.

Vypila jsem přesně tři roky prošlý relaxační čaj. Byl výbornej, pro případné zájemce tam mám ještě 19 sáčků :).

Na talíři od písmenkové polévky jsem našla od Míši vzkaz...:)


Umřel náš papoušek, korela Filípek. Tedy on sice byl náš (můj a mojí sestry), protože jsme ho dostaly před více než třiadvaceti lety k Vánocům, ale po našem vylétnutí z hnízda zůstal u maminky, takže byl spíš její. Když mi do telefonu brečela, že umřel, skrz to srdceryvné štkaní jsem nerozuměla Filípek, ale Davídek. Můj malý synovec. Strachy jsem vyjekla, vylekala všechny v místnosti a o tom, že mi málem vyskočila pumpa z těla, se snad ani zmiňovat nemusím. Manžel se mi pak smál, ale... ono mámě opravdu nebylo moc rozumět a navíc k Davídkovi jsem v myšlenkách neměla daleko, protože jsem se pár hodin předtím dozvěděla, že je vážně nemocný. Tak snad mu můj omyl zajistí dlouhý život :).

23 komentářů:

  1. Snažila jsem se "vygůglit", co s tím silikonový¨m olejem, ale našla jsem jen to, že má vynikající odolnost v podstatě vůči všemu. Asi bych zkusila nějaké odmašt'ovadlo, možná neředěný Jar.

    OdpovědětVymazat
  2. To je zajímavý článek. :) Nejlepší je to jak jste rozuměla Davídek. :) Naštěstí to byl jen papoušek a ne DAVÍDEK. :) Jinak papouška je mi líto.

    OdpovědětVymazat
  3. Silikonový olej jde odstranit opravdu blbě, protože je právě udělaný tak, aby na mazaném předmětu co nejlépe držel. Prodávají se sice různé speciální přípravky ve spreji, ale ty jsou drahé jako čert. Takže bych zvolil nějaké silné odmaštovadlo, které se používá na zapečené trouby a sporáky. V případě aplikace však doporučuji nemít doba děti, dobře větrat a sám použít roušku přes nos a ústa, protože to je děsný utrejch.

    OdpovědětVymazat
  4. Písmenková byla ve školce vždycky nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Taky už jsem gůglila a vygůglila to samé, co ty , asi zkusím ten Jar...

    OdpovědětVymazat
  6. Jeje, z toho olejového nadělení máš jistě radost...

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, to je radost, připomělo mě to film Šest medvědů s Cibulkou. V práci bych to zkusila asi nitroředidlem, nebo toluenem, tedy ne z laku,to by jste se pro změnu lepili, doma možná tím Jarem, nebo Savem, moje ruce to odmašťuje spolehlivě, určitě existuje i nějaký speciální odstraňovač.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tohle mě pobavilo - tak jak pobaví cizí neštěstí. Ale teda díky za tip, až budeme provádět údržbu kočárku (budeme taky potřebovat prostříkat kolečka,..), tak jedině na dvoře. Pro jistotu. Papouška je mi líto, ale zas měl požehnaný věk, tak to snad nebylo až tak moc překvapivě...A Davídkovi přeji uzdravení a pevný zdraví - za ten tvůj šok si to zaslouží

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: Pro jistotu jsem se ptala doma, manžel by použil kocentrovaný saponát, tedy Jar, to ostatní jsou dryjáky, mohla by se zničit podlaha

    OdpovědětVymazat
  10. Ajaj. Taky nevím radu. Snad ti to s jarem půjde! Tomu se říká, přidat si práci...

    OdpovědětVymazat
  11. Jo, jo, se silikonem jsou jen problémy, ty ho máš na podlaze, já měla silikonový olej, i když doufám, že ne ze spreje, v očích po operaci, místo sklivce, a i když mi ho jakože vyndali, pořád mi v oku plavou ....no, mastný oka, nebo bublinky, těžko se to popisuje.

    OdpovědětVymazat
  12. zředěný octový roztok nebo roztok sody smíchaný s vodou na odstranění silikonů z vlasů na http://www.inhair.cz/content/19-silikony-a-vlasova-kosmetika-

    OdpovědětVymazat
  13. To máš ty týdny vždycky takhle veselé?

    OdpovědětVymazat
  14. [7]: Tak si to neuklízení užívej, pokud se nevdáš za milovníka úklidu (což nedoporučuju, pár jich znám a jsou to magoři ), tak tě to stejně jednou nemine .

    OdpovědětVymazat
  15. Re: To se ti jenom zdá, na žetězu pár jablek na provázku u nohy nemám, ale sama jsem jedním znich, přišměrována k rodinnému stromu a menší příbuzenstvo běhá okolo a řve "rozluč se se životem, bílá tváři"

    OdpovědětVymazat
  16. Ráda bych ti poradila, ale vážně nevím... snad ale někdo jiný moudrý na něco přijde! Tohle rozhodně není příliš příjemné...

    OdpovědětVymazat
  17. [18]: Já mám pocit, že korely se dožívájí hodně vysokého věku, ale je pravda, že jsem takového starouška ještě neviděla :).

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý den, jak se vám nakonec povedlo silikonový olej dostat z podlahy? Včera jsem stříkala lesk na kytky a klouže celá rodina . Děkuji za odpověď.Beata

    OdpovědětVymazat
  19. [20]: Dobrý den, bohužel, ničím . Po pár týdnech se ale klouzání stalo snesitelným a velmi pomalu se stíralo díky chození po bytě pouze v ponožkách. Silikon je prevít, kdybychom se odtamtud neodstěhovali, klouzali bychom se tam asi všichni ještě dnes .

    OdpovědětVymazat
  20. Nam se na podlahu osvedcil praci prasek

    OdpovědětVymazat
  21. [22]: Díky za info, třeba se jednou bude hodit .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).