Vánoční tvoření s dětmi - Svícen


Nevím jak to máte s dětmi na Štědrý den vy (tedy hlavně maminy a tátové), ale u nás bývá docela nesnesitelno, obzvláště ze strany našeho staršího Míši (mladší je ještě v pohodě a netuší, o co tu vlastně jde) a následně i ze strany mojí, protože mi odchází nervy :). I když proti mně, coby malé, je to ještě andílek. Já bývala právě na "Ježíška" neskutečně protivná a vzteklá, nechtěla jsem jíst co mi dali a chtěla to, co jsem nesměla, nechtěla jsem po obědě spát, dělala naschvály, prala se a vůbec zlobila jako sto čertů, neposlouchala a v jednom kuse mlela odrhovačku "Kdy už budou dárky?" A když myslím pořád, tak pořád. Nechápu, jak jsem se mohla dožít svého současného věku, být mojí maminkou, tak už mě dávno zabiju.

Proto jsem si tento rok udělala plán - snažit se dítko zabavit, aby alespoň na chvíli zapomnělo na večer a dárky. Před Vánocemi jsem nakoupila polystyrenové koule a dřevěné výlisky, které jsme měli v plánu ozdobit barvami, třpytkami, korálky a všemi možnými serepetičkami z mojí kouzelné krabice. Nakonec jsme nic z toho nepoužili, Míša totiž mile překvapil. Sice si mlel jako kolovrátek "Já už se nemůžu dočkat, já už se tak těším!", ale na zabavení mu stačil pomeranč, do kterého zapichoval mandle, skořici, hřebíček a párátka se sladkostmi. Nevím, jestli za to mohla nádherná vůně toho koření, ale až do večera byl v klidu a překvapivě hodný...

Míšovo dílko...


A moje...


Ale ani polystyrenová koule nepřišla nazmar. Ve volných chvílích jsem si jí brala jako pokusného králíka a zkoušela na ní falešný patchwork. Výsledek na prvotinu ucházející, práce mě opravdu hodně bavila - tedy až na to píchání špendlíků :). Schválně, kolik myslíte, že jich bylo na tuhle kouli třeba?

Falešný patchwork


P.S: Pro případné příznivce a hledače jmelí v článku - téma týdne není o jmelí, ale o Vánocích, stačí si přečíst článek zde :).

Pro příznivce falešného patchworku přidávám na TUTO stránku všechny mé návody a inspirace na toto téma :).

34 komentářů:

  1. Já jako malá Vánoce probulela u stolu :)...Nemám ráda ryby... a naším to došlo až v šesti letech... V albu máme fotku kde brečím a máma vyhrožuje že jestli to nesním, nic nedostanu.

    OdpovědětVymazat
  2. Pomeranče se zapíchaným hřebíčkem nádherně voní. Možná i ta vůně trochu ovlivnila...

    OdpovědětVymazat
  3. Velký Vont používá jenom špendlíky se žlutou hlavičkou...

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Měla jsem to podobné, ale s bramborovým salátem. Naštěstí jsem si ho oblíbila a tak něco dostávám

    OdpovědětVymazat
  5. ty svícny jsem taky vyráběla. Ale z jablek

    OdpovědětVymazat
  6. Taky máš ráda názvy článků, které rozrazí poklidné vody a upoutají oko čtenáře.   

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem se lekl že jste mysleli něco jiného tím "hezky jsme si zapíchali"...

    OdpovědětVymazat
  8. timdletim nadpisom prilákas spoustu človeku

    OdpovědětVymazat
  9. A nebo jsi zkrátka byla větší kvítko Pomeranče jsou kouzelný.

    OdpovědětVymazat
  10. Přišla jsem popřát a samozřejmě zjistit, jak jste si zapíchali .Hezky opravdu!Já jsem o vánocích jako dítě nic pozoruhodného nevyvyváděla, jenom jsem nesnášela každoroční produkci na housle u stromečku a pyšně se usmívající rodiče.Moc ráda vzpomínám na vánoce u babičky a dědy na Vysočině s bratránky a sestřenicemi. V babiččině kuchyni se nás u štědrovečerního stolu sešlo kolem dvaceti, protože máma má šest sester. Tohle asi každý nepozná, tu sounáležitost, bývalo to moc hezký.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to abysme ty Vánoce už raději letos zapíchli. Ještě Tři krále a je zase na rok po nervech.

    OdpovědětVymazat
  12. Co si budeme povídat! Vánoce jsou pro děti  vrcholem roku. Ani se nedivím, když celý den omílají jednu a tu samou větu. ;) Ale je pěkné, že se tento rok takhle pěkně zabavily. Svícny jsou skvělé!

    OdpovědětVymazat
  13. Já myslela, že je o Cimrmanovi!

    OdpovědětVymazat
  14. [1]: Bože, ti rodičové nikdy nic pořádně nepochopí, že?

    OdpovědětVymazat
  15. panejo - parádní výtvory - váhám, co se mi líbí víc

    OdpovědětVymazat
  16. Tvoje reakce na 7-8-9-10 nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
  17. Přiznám, že jsem byla na to vaše píchání zvědavá. Ale neočekávala jsem podrobný popis postelových hrátek. Já si spíš představila něco z medicíny, jako třeba očkování králíků. Než naočkuješ stovku králíků, to si taky pěkně zapícháš.

    OdpovědětVymazat
  18. Ať vám to hezky píchá i v příštím roce :) A těmi špendlíky jste tam připichovala normální látku nebo co to? Vypadá to moc pěkně..

    OdpovědětVymazat
  19. Když zalistuju ve své brožované paměti, tak já nesnášela, když si můj táta u štědrovečerní večeře přidával. A že ten čas uměl parádně natáhnout.

    OdpovědětVymazat
  20. [21]: Děkuji , věřím, že to půjde stejně dobře i v příštím roce.

    OdpovědětVymazat
  21. Pomeranč a hřebíček, to je kombinace, kterou od dětství spojuju s Vánocemi, ve škole jsme tyhle svícínky dělali. Dneska, když se chci zklidnit, dám si do aromalampy hřebíček rozdrcený v hmoždíři a nastrouhanou pomerančovou kůru, občas i trochu skořice, vodu a relaxace je dokonalá.

    OdpovědětVymazat
  22. Tak to jsi Míšu ( a i sebe) skvěle zabavila Tyhle pomeranče jsme také dělávali, krásně pak voní

    OdpovědětVymazat
  23. a teď mě napadlo - při přečtení toho titulku - no o čem ten článek bude? radši nechtěj vědět, co byla první myšlenka :-       

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: No vždyť to povídám, lidi jsou čuňátka, samý prasečinky .

    OdpovědětVymazat
  25. [27]: Ještě dneska se směju vždycky, když si představím, jak pak od těch mých nevinných veršovánek odklikávájí s protaženým obličejem.

    OdpovědětVymazat
  26. [28]: Tomu se vůbec nedivím. Já se zase směju těm, kteří odcházejí od mého článku "Jsem krásná, nekecám!

    OdpovědětVymazat
  27. Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

    OdpovědětVymazat
  28. objevila jsem tenhle blog u Lucky a moc se mi líbí, takže s dovolením budu ráda nakukovat. Výtvor z pomeranče je moc krásný, my se letos chystaly na podobný svícínek z jablíčka, ale nějak jsme to nestihli

    OdpovědětVymazat
  29. [31]: Děkuji, klidně nakukuj .

    OdpovědětVymazat
  30. Jeste by byl vhodny badyan, ty jeho hvezdice by urcite inspirovaly...Jinakbsi vzpominem, jak jsme..jiz jako starsi, se sestrou zdobili stromek..napred cukrovi, pak ozdoby...Vzdy jsem melnobavu, zda zdobimrovnomerne, ale nskonec mi vzdy pripadalo, ze "dobra vec se podarila"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Badyán voní krásně, ale do pomeranče se blbě zapichuje, to ho raději hodím do svařáku :D. Stromeček zdobíme všichni společně podobným stylem, nakonec to vždy dopadne tak, že se to prostě nějak povede :).

      Vymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).