Týden 37.


Úterý...
Naši cikánští sousedé nad námi už nemají prázdný byt. Mají v něm... rádio!

Zářím štěstím. Kluci se měli vždycky svým způsobem rádi, ale co předváděli dneska... Vodili se za ruce, Matěj se k Míšovi nezvykle tulil, ten ho na oplátku choval a nosil a dokonce ho večer při koupání i namydlil. Pak spolu koukali na video návod k našim novým klávesám, řehtali se u toho jako blázni, mrňousek do toho tancoval a nakonec Míša Matýskovi lípl pusu na dobrou noc. Asi je něco ve vzduchu či co, já ty děti nepoznávám.

Čtvrtek...
Matěj je extrémně všímavý opičák, už nějakou dobu se nás snaží ve spoustě věcí napodobovat. Tak třeba...
...když něco rozlije, vyndá si z krabičky papírový kapesník a jde to utřít...
...utrhne si kus papírové utěrky v domnění, že je to toaletní papír, sedne si na bobek a šmrdlá si s tím kusem papírku mezi nohama...
...ze sklápěcího přívěsu od svého dětského vozíčku si vyrobil cvičící lavici. Všechno, co byť jen vzdáleně připomíná kotouč k násadě na činku, si pokládá na břicho a cvičí. To samé dělá s čímkoliv, co vypadá jako násada k činkám, tu zase zvedá nad hlavu a funí u toho jako jeho táta.
...když si dávám krém na obličej, kouká na mně a lehce si ťuká prstíky do obličeje. Dnes mi ukradl tužku na oči, hádejte, co s ní asi tak dělal? Ještě, že jí neumí otevřít...

Pátek, sobota...
Slavíme Míši narozeniny. Bylo to prima, Míša měl radost, jen jsem unavená, protože je slavíme dvakrát. Z narozeninových oslav jsem na nějakou dobu vyléčená a jsem rozhodnutá svoje narozeniny příští měsíc neslavit. A nebude ani dort - proč by taky byl, copak je normální, že si oslavenec dělá dortík sám? Mám mít výčitky? Néééé, však oni to nějak přežijí... :)


Dortík...


Dárek, který Míša dostal od mé tchyně a švagra, se mi moc líbil. Po náročném dni byl docela relax si zablbnout... :)



Neděle...
Zdálo se mi, že jsem vyhrála ve Sportce. A hádejte co? No jo, přesně to. Houby s octem :).

10 komentářů:

  1. Všechno nejlepší! Skvělé dárky.

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou superdrátky, ten dráťák na konci se mi moc líbil, správná příšerka! Dortík byl taky vydařený, vím že sis ho kritizovala minule, ale zbytečně! Je parádní a hned bych ochutnala... všimla jsem si, že tam máš Deník malého poseroutky, já to koupila synovci pod stromeček, synovec je teda trochu starší, bylo mu v té době devět let, ale myslím že knížka se hodí. Navíc jsem si dovolila ji přečíst aspoň zčásti i sama, abych viděla, co vlastně dávám - a knížka mě docela bavila, i když už mi je daleko víc než devět let , v jedné pasáži jsem se začala smát nahlas, až se na mě lidi ohlíželi (nojo, četla jsem ve vlaku)

    OdpovědětVymazat
  3. Oprava - místo superdrátky jsem chtěla napsat superdárky! Přehmat...   

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou pěkné oslavo-fotky :) Koukám, že jste na oslavenci nešetřil ;) Přeji mu dodatečně všechno nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  5. vsetko najlepsie oslavencom ty budes mat o mesiac narotky? a kedy to?

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky ze zdařilé oslavy a parádní vypravování. Děti jsou kouzelné, zejména takhle malé, jako je Matěj. Dokáží překvapovat a jsou k "sežrání". U svých dětí jsem si to tak neužívala, užívám si to s vnučkami. Tedy ted' také ne, marodím, mám antibiotika a kdyby nebylo Skype, vůbec bych je neviděla.

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Děkuji, ano měli jsme slavící víkend a bylo to fakt náročné... [2]: Děkujeme, já Poseroutku miluju, je to velmi zvláštní čtení. Na Vánoce dostane poslední díl. Když se na ten týdeníček koukám, zjišťuju, že bez těch dětí bych tam toho asi moc nenapsala, jsou takové velké zpestření . A ano, rádio hraje hodně hlasitě. Chytrá holka!

    OdpovědětVymazat
  8. Deník poseroutky skoro závidím. Spoustu dětí ho s sebou letos mělo na táboře a pohádky na dobrou noc tak dostaly nový rozměr :)

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).