Krabička na kapesníčky


Poslední týdny prožívám záchvaty tvořivosti, je to taková moje malá závislost, kterou prostě, chtě nechtě, musím ukojit, jinak se dostavují abstinenční příznaky. Tentokrát jsem se vrhla na techniku decoupage (ne, opravdu to není zaklínadlo :)).

A co že jsem to vlastně prováděla? Obyčejnou dřevěnou krabičku na kapesníčky jsem natřela ve dvou vrstvách bílou akrylovou barvou. Z papírových ubrousků jsem vystřihala motivy a po oddělení jednotlivých vrstev (lepí se pouze ta část ubrousku s obrázkem) a naaranžování do finální podoby jsem je jen přetřela lakem na decoupage, který kromě přilepení motivu také hotový výrobek chrání proti vlhku a otěru. Nechala zaschnout a voilà, jeden vánoční dárek mám hotový. Dostane ho moje maminka, bylinková čarodějka, tak se jí snad bude líbit...:)



15 komentářů:

  1. panejo - to je vážně úžasný :))) díky tobě mám zábavu na dlouhé zimní večery jasnou :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, toje krása. Ani jsem netušila, že existuje na kapesníky dřevěná krabička.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak málo stačí a je tu opravdu nádherný dárek! Decoupage znám sice jen z obrázků, ale moc se mi tahle technika líbí, dá se s tím udělat hodně parády.

    OdpovědětVymazat
  4. Co je decoupage vím. Zatím jsem tuto techniku nevyzkoušela, ale vždy když vidím podobně povedené dílko to se mnou pěkně cuká si taky obstarat nějaké ubrousky.

    OdpovědětVymazat
  5. Opravdu se ti to moc povedlo a máš báječný dárek. Sama jsem ještě decoupage nevyzkoušela, ale můj kamarád mi dal pár věcí, které touto technikou vytvořil a ze kterých mám opravdu radost. Věřím tedy, že i mamince uděláš svým dárkem radost.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji vám všem, už se chystám na další krabičku, tentokrát pro nás :).

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera. To jsme dělaly kdysi s holkama, ted není čas. Moc se ti povedla.

    OdpovědětVymazat
  8. [10]: Ani nevím, slýchávám "dekupáž", ale ví Bůh, já umím je "uí" .

    OdpovědětVymazat
  9. Krása, krása, jen mi tak vrtá hlavou kudypak se do té škatulky dávají nové kapesníčky, není přece na jedno použití, že ne?   

    OdpovědětVymazat
  10. [12]: Děkuji, vespod je takové šikovné vysouvací dno, tamtudy krabičku krmím !

    OdpovědětVymazat
  11. Krása,krása.Kam na ty nápady chodíš?já vyhledám tak akorát prd.V knihách i na internetu.A taková upřímná prosbička,nemohla by jsi dát návod na tuto krabičku?(nějaký přesnější,a kdyby ne,tak aspoň,kdes tu krabičku koupila?Nebo že by paní hračičková byla i truhlářkou?)

    OdpovědětVymazat
  12. [14]: Děkuji, truhlářkou opravdu nejsem , mininávod je v článku a krabičku jsem sehnala tady: http://www.decuart.cz/84%7C.k.105160.krabicky-na-kapesniky.html.

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).