Příběh plný "péček" :)


Milý Programátore, kdyby jsi zanechal na sebe kontakt ve zprávě autorovi, nebo alespoň napsal svůj vzkaz do komentářů, bylo by to mnohem jednodušší. Takhle vůbec netuším, zda se k tobě moje vysvětlení dostane, i když na tom možná ani nesejde.

Předem díky za GOOD web :). A teď k tomu vysvětlení - mé stránky jsou autorské a to znamená, že veškeré mé písmenkování včetně povídek na písmenko..., patlání a tvoření je skutečně moje tvorba, ačkoliv se to může zdát u blonďaté holky jakkoliv nepochopitelné. Proto nevidím jediný důvod, proč u svých článků dodatečně uvádět zdroj, když jako autor článku jsem již uvedená já.

Hezký den ti přeje Janinka.


Putování pravěkem potřetí - Punťa posmutněl

Punťa, pes půvabné profesorky paleontologie Pomněnky, posmutněl. Praha plná psích přátel předaleko, pravěk psí partnerky postrádá. Plavovlasá profesorka pejska pohladí, Punťovi porozuměla. Poprosí pravěkého přítele:
"Pomoz Punťovi, pračlovíčku, potřebuje přátele, prapsí polovičku..."
Polívka (plavovláska pojmenovala pračlověka Polívkou, protože pořád pojídá prasečí polévku pečlivě připravovanou plavovláskou) popřemýšlel, poté povídá:
"Plavovlásko, po pralese pobíhají potvory prudší povahy podobné psovi. Pravda, proti Punťovi působí poněkud přerostle, přesto pokusím potvoru pro pejska polapit. Polívka připravil proutěnou past plnou pochutin. Past působila přelákavě, pár pravěkých psů podlehlo, pamlsky pozřeli. Pak připitoměle padli, protože Polívka přidal pochoutkám příchuť pravěké přesličky působící pomatenost, pomalost, průjem.
Poté potvory polapené pastí přenesl před příbytek plavovlásky, prapsy pomalu probouzí. Psi působí příšerně povadle, Plavovláska podá psům protilék, po přeléčení Pomněnka past pomalu pootevře. Pravěcí psi překvapivě postrádají původní prudkost, plavovláska přijímá psí poděkování - povalení, poskakování, přelíznutí paží, pekelně páchnoucí pusinky.
Punťa, podporován plavovláskou, přiblíží packu přímo před přerostlou prapsí polovičku, pravděpodobná partnerka po Punťovi pokukuje, pak packu příjímá. Punťa působí přešťastně...

18 komentářů:

  1. super blog....Kukni na MooJ a Okomentuj tieZ ak ja tebe ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je moc povedené! :) Obdivuji tyhle příběhy na jedno písmenko! Rozhodně není lehké něco takového vymyslet! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní povídka plná pé. Posílám plný počet *.

    OdpovědětVymazat
  4. Já už jsem se v první chvíli polekal, že se v tom tvém pravěku prezentuje populární postava Polek Polívka.   

    OdpovědětVymazat
  5. Opět předvedení v plné parádě! Kam na ty nápady chodíš, to je přece senzační!

    OdpovědětVymazat
  6. A to péčko je stejně nejvděčnější písmeno, že jo? ono je jednoduchý říct o někom, že má "všech pět pé", ale zkus o někom říct, že má "osm jé", to už je horší Tam mě napadají samý negativní vlastnosti...Příběh je skvělý!

    OdpovědětVymazat
  7. [2]:[3]: Děkuji vám, milé dámy !

    OdpovědětVymazat
  8. a já si říkala, co se pod tím titulkem skrývá šikula

    OdpovědětVymazat
  9. Pravěk pln párů přišel! Pousmáních přivedl požehnaně

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, parádní povídka! Vypéčkovaná ažaž, vážně zajímavé počtení :)

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkné poděkování posílám, přátelé!

    OdpovědětVymazat
  12. Teda, mě by něco takového n jedno písmenko dalo hodně zabrat; můj obdiv. k tobě :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nemohu se nic jiného než jen opakovat. Prostě geniální ! Mohla bych to taky někdy zkusit ale tvé povídce se nevyrovnám ! Smekám

    OdpovědětVymazat
  14. Máš můj velký respekt já se o něco podobného taky pokoušela a skončila jsem u první věty a i ta mi připadala krkolomná

    OdpovědětVymazat
  15. [17]: Moc díky, někdy je to vážně fuška .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).