Maminčiny Moravské koláče


Za barem #39: Domácí koláče
aneb
"Maminka je dělá lepší"

Zadání devětatřicátého kola soutěže najdete na stránkách Mléčného baru ZDE :).

Recept: Necháme vykynout kvásek z 50 g droždí. Do mísy prosijeme 500 g hladké mouky, přidáme 8 lžiček cukru, 250 ml mléka (malou část jsme před tím odebrali na kvásek) a jednu velkou majolku. Vlijeme kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na části, plníme je tvarohovou náplní (500 g tvarohu, cukr dle chuti, 2 vanilkové cukry, žloutek, rozinky) jako buchty. Pak naplněné těsto opatrně rozplácneme, skleničkou vytlačíme ďůlek, do kterého dáme lžičku povidel (já dala jahodovou marmeládu, ale není to ono) a hotové koláče potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drobenkou (máslo, hladká mouka, cukr). Pečeme do zlatova.

Dobrou chuť! :)

8 komentářů:

  1. ňam! Už se mi sbíhají sliny.

    OdpovědětVymazat
  2. vypadají naprosto luxusně :))

    OdpovědětVymazat
  3. PS: přidám si tě do oblíbených stránek pokud to nevadí :)) hezký víkend přeji

    OdpovědětVymazat
  4. Ajta krajta, už zase ty moravské koláče. Mňamky, mňaam, já chcu také. Mněním pravidla na zasílání vzorků k ochutnání

    OdpovědětVymazat
  5. [7]: Ty ale to musíš řict dřív, ať dám něco stranou , po tomhle se vždycky doma zapráší...

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).