Komiksový dort


Dlouho jsem si lámala hlavu, jaký dort bych svému drahému polovičákovi spatlala k jeho kulatinám. On chtěl mermomocí alespoň pididortíček s logem Apple, jenže to mi přišlo strašně jednoduché a hlavně jsem se na tom nemohla nijak výtvarně vyřádit. Ale protože oslavy měly být dvě, jedna pidi a jedna veliká, na pidi jsem mu ten jeho vysněný "Applí" dort spatlala. Bohužel, ačkoliv dort z ořechového těsta prokládaný vanilkovým krémem a višňovou marmeládou potažený marcipánem chutnal všem, oslavenec nadšen nebyl, neboť starého psa novým kouskům nenaučíš a tak moje snaha konečně utnout letitou éru piškotových dortů s ořechovým krémem vyšla nazmar. Ale jedno se mu musí nechat, alespoň přiznal barvu, přeci mi prý nebude nalhávat, že se po něm mohl utlouct. Já si prý totiž všechno moc pamatuju a to bych pak při dalším dortíkopatlání mohla dostat jalový nápad "Áááá, to mu přece tak moc chutnalo, to já mu udělám!" a to by nemohl dopustit...:)

Omlouvám se za kvalitu obrázku, foceno brzy ráno ve tmě a u ostatních fotek raději pomlčím, kdyby jste viděli, jakým chromým nemocňáčkem fotím, asi by jste se slzami na krajíčku založili sbírku... :)


Ne, opravdu se na něj nezlobím, ačkoliv jsem v první chvíli měla velikou chuť ten dort vzít a... No nic, takže k patlání hlavního narozeninového dortu jsem sáhla zpátky k osvědčené ořechové (a dle mého šíleně nudné) klasice. Mé hlavolámání s tématem velkého dortu ukončilo nečekané ohlášení hry, která má vyjít na konci roku - LEGO Marvel Super Heroes. No a když máte doma někoho, kdo miluje komiksy, LEGO a hraje hry na PS3 a jako náhodou se tu objeví hra tři v jednom, nebylo už vůbec co řešit...

Tento dort byl tím nejnáročnějším, jaký jsem kdy dělala a protože se tento rok vracím do práce, s radostí jsem své rodině oznámila, že to je zřejmě ten poslední, se kterým jsem se kdy takhle... však víte co :). Tím nechci říct, že by mě to nebavilo, to vůbec ne, jen na to zkrátka už nebude v budoucnu čas a tak se s takovými kousky mohou mí drazí rozloučit. Smířili se s tím rychle, hlavně, ať je prý piškotový s ořechovým krémem... No chápete to? :)

31 komentářů:

  1. Zase ty moje zatracené brejle. V první větě článku jsem totiž četl "drahému poloopičákovi".

    OdpovědětVymazat
  2. Janinko, už dlouho si lámu hlavu nad tím, kde bereš nejen tvé úžasné nápady, ale také kde bereš čas na vytváření těch krásných výtvarných dílek. V dnešním článku se mi alespoň částečně dostalo odpovědi-cituji :....foceno brzo ráno ve tmě....Je mi jasné, že ty vůbec nespíš!

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Právě jsem se málem udusila dortem, ten tvůj český novotvar, to je fakt něco . A děkuji !

    OdpovědětVymazat
  4. Mohla by ses tím živit!! A upřímnost se vyplácí. Někdy je lepší přiznat barvu, než mít každé narozeniny dort, který ti nechutná a po letech to nevydržet a přiznat se :)

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: "Polovičák" je taky docela solidní novotvar.   

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé.....u mě sice vede ten první, ale musím ocenit tvojí trpělivost u toho druhého dortu.

    OdpovědětVymazat
  7. Zase! Zase to blbne. Třikrát mi to oznámí, že uložení je neplatné, a počtvrté mi to tam kydne jiný jméno...   

    OdpovědětVymazat
  8. Jak pejsek, když dort dělal s kočičkou !

    OdpovědětVymazat
  9. Ti avangers jsou naprosto úžasní také by se mi takový dort líbil!

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ten je dokonalý. Tedy oba, ale ty Avengers jsou prostě perfektní. Sestra chce abych upekla Avengers dort švagrovi, ale tohle bych nezvládla, tak chystám jen logo. Smekám

    OdpovědětVymazat
  11. Hezké.. taky vždy říkám, že příště už na to nebude čas, ale nikdy to tak nakonec není :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty, ale vypadají hodně dobře :) Tolik svíčekk jsem ani drotu neměla nikdy. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné dorty:) Hm, piškot s ořechovým krémem je dobrota, ale chápu, že jestli to děláš pořád, tak už je to nuda U nás doma vždy vedly dorty s ovocem a želé:)

    OdpovědětVymazat
  14. Mají apple-dorty dotykové ovládání?

    OdpovědětVymazat
  15. Nádhera, já vždycky žasnu nad tvou kreativitou. Taky jsem měla tento víkend oslavu a taky jsem patlala dort, ovšem před tím tvým se může jít schovat. Ale - chuťově byl vynikající, lehký kakaový piškot s pařížským krémem a šlehačkou. Lahoda, ještě mám kus v ledničce, tak si jdu asi trochu mlsnout.

    OdpovědětVymazat
  16. [4]: Ó děkuji, ne, to bych přišla na mizinu .

    OdpovědětVymazat
  17. Oba jso kouzelné. Já bych brala ten ořechový. Můj polovičák by nechtěl ani jeden, pokud bych přiznala, že obsahuje ořechy. On si totiž myslí, že má na ořechy alergii a v okamžiku, když zjistí, že jí něco ořechového, tak se začne dusit. Kupodivu ve vánočním cukroví mu ořechy nevadí a ořechové patří k jeho nejoblíbenějšímu a každý rok se dožaduje opakování

    OdpovědětVymazat
  18. [19]: Já se z toho blogu picnu, rekace "smazaný komentář" patří Robce, ačkoliv tu žádný není .

    OdpovědětVymazat
  19. Klobouk dolů, opravdu umíš. Oba vypadají fantasticky.

    OdpovědětVymazat
  20. Janinko, před tvou šikovností smekám klobouk až k zemi!

    OdpovědětVymazat
  21. No, rodinka sa stym mozno zmierila.. ale co my?

    OdpovědětVymazat
  22. Já bych teda fakt měla výčitky něco takovýho zblajznout, je to originální a určitě nelidsky pracný.  Tohle já bych zřejmě nikdy nesvedla, ale naštěstí to ode mě ani nikdo nečeká     

    OdpovědětVymazat
  23. No jo, chlapi Připomnělo mi to taťku, když jsme mu jednou vařily se ségrou špagety jinak, než mamka a to jsme slyšeli jenom: ,,Joo, tak šlo to, ale ty špagety byly nějaké tvrdé, mamka dělá takové měkčí.." Prostě oni asi neradi zkoušejí něco nového či co Oba dorty jsou skvělé. Ten druhý je opravdu úchvatný, cukrářky by na Tebe mohly koukat s tichou bázní Nevím, jestli to bez těch Tvých úžasných dortů přežijeme, ale hlavně, ať se Ti v práci daří!

    OdpovědětVymazat
  24. jé - můj oblíbený Iron Man jsou to prostě zlatíčka, co ti k tomu mám dodávat      a samozřejmě - velká pochvala

    OdpovědětVymazat
  25. [22]:[24]: Děkuji vám moc, jasně, že s tím neseknu úplně, ale ošulím to, kde se dá, třeba už nebudu patlat a barvin marcipán hodiny sama, ale nechám si ho poslat. To se pak bude tvořit hnedle jinak .

    OdpovědětVymazat
  26. [28]: Myslím, že kdybys sis našla osm hodin času, taky spatláš takové "báječné dorty" a beztak ještě báječnější Někdy se divím, že vůbec takové dávají do televize, když to za moc nestojí. Ale sama to nedovedu, tak nebudu kritizovat

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).