Dort Krteček


Kdykoliv na mojí mozkovnu zaťuká tvořivá nálada, já otevřu, mé ručičky tvořivou přeberou a mozek jede na dovolenou a věnuje se tomu, co právě uzná za vhodné. Převážně blbostem, ale na tom teď nesejde. Zkrátka, většinou, když něco dělám, nemusím na to myslet a nechávám volnost svým rukám, kterým důvěřuji. Tak tomu mělo být i dnes, kdy jsem patlala dort k zítřejším Matýskovým druhým narozeninám.
Momentálně u nás frčí animovaný seriál s Krtečkem a malý ho opravdu zbožňuje, takže téma dortu bylo vymyšlené velmi rychle. Krteček, kterého jsem si připravila prozíravě už včera, byl hotový za chvíli, takže mě ani nenapadlo, že by naplánovaný průběh výroby dortu mohl být něčím zkomplikovaný. Mohl.



První na vině byl samotný skorooslavenec, který je nemocný, tudíž neskutečně otravný, ubrečený, přecitlivělý a který mi neustále visel na ruce nebo na noze. Skorooslavenci zdatně sekundoval další prudič, a tím byl marcipán, který byl snad ještě otravnější, než synátor. Já si totiž vymyslela, že dort bude potažen marcipánem, ačkoliv jsem s ním neměla téměř žádné zkušenosti. Nervy začaly přetékat, protože jsem věděla, že dort musím do zítřka stihnout, začala jsem mít tiky v oku, cukání v ruce, v hlavě mi znělo "Zničit Krrrtka, zničit Krrrtka" (úryvek z jednoho dílu o Krtečkovi :)) a tak musel být mozek odvolán z dovolené a vrátit se zpátky trochu mi pomoci. Pomohl, ale s marcipánem po dnešním dni rozhodně nejsme kamarádi a příště, až budu mít jalový marcipánový nápad, raději zajdu do cukrárny. Hotový dort se mi moc líbí, ale za ty nervy to fakt nestojí...:)

Bože, proč jen já ta svá dítka tak miluju? :)

34 komentářů:

  1. oh, opravdová krása. Jsi velice šikovná. Prosím tě, jak jsi dělala ten marcipán? Potřebovala bych nějaký osvědčený recept, tak kdyby jsi měla chvilku, tak bych ti byla vděčná.

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj :):) :):) tohle je hvězda lásky * a když ji za 60 minutposles 15lidem, budeš chodit s tím koho miluješ ... Pokud nepošleš,ztratíš milovanou osobu...navždy. Tvoje budoucí láska si uvědomí, že těmiluje, něco dobrého se stane zítra mezi 13:00 a 14:00 hod. je jedno kdebudeš! Příprav se na ten šok! Když tento řetěz přetrhneš budeš mít 10let problémy ve vztazích a VR.

    OdpovědětVymazat
  3. jé, tohle je opravdu nádherné:). Problém je, že bych neměla to srdce to sníst

    OdpovědětVymazat
  4. Páni. Tak to bych nechtěla rozkrojit... ale je krásný =)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten je krásný. Oslavenec bude mít určitě radost. Škoda ho "zožrať".

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, dortík je jak od profíka. Vůbec není poznat, jestli jsi měla s marcipánem nějaký problém. A je to další umělecký kousek do tvé sbírky, bohužel asi se zachová jen na fotce...

    OdpovědětVymazat
  7. Popřej za mě Matýskovi všechno nejlepší a ať se brzo uzdraví (soucítím s ním, mě teď taky chytla nemoc za pačesy ) Z dortu musí mít určitě velikou radost. Věřím, že s marcipánem je obrovská piplačka, ale ten výsledek je skvělý. Škoda, že mi nechutná (neukamenuj mě prosím ), je moc sladký.

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, jsi opravdu šikulka. Marcipánu jsi se zhostila na jedničku.

    OdpovědětVymazat
  9. Krása! Tu lopatičku bych hned slupla!   

    OdpovědětVymazat
  10. a já ten obrázek už někde viděla - asi máme nějakou společnou kamarádku na ksichtoknize

    OdpovědětVymazat
  11. [13]: Díky ti :), že by Lucinka Topinka?

    OdpovědětVymazat
  12. Tedy já nevím jak kdo,ale já bych krtečkovi a žabičce hlavičku ukousnout nedokázala Janinko,také nevím, co je tvoje profese,ale jestli není výtvarně zaměřená,tak s tím po mateřské rychle něco udělej, protože jsi prostě ...děsně nadaná

    OdpovědětVymazat
  13. [17]: Děkuji ti, moje práce výtvarně zaměřená opravdu není a myslím, že v dnešní době bych se asi láskou k tvoření neuživila .

    OdpovědětVymazat
  14. Jednoduše nádhera, skvost, paráda,něco vyjímečného...

    OdpovědětVymazat
  15. Smekám! To je moc povedený dort! A vypadá tak.. hmm.... chutně? Ááá! No což. I přesto, že byl proces výroby složitý, dospěl k velice úspěšnému konci!

    OdpovědětVymazat
  16. Janinko, láskou k čemukoliv by ses v dnešní tvrdé době neuživila.

    OdpovědětVymazat
  17. [24]: Děkuji . I když tvrdím, že s marcipánem u nee, tak mi v hlavě stejně šrotuje nápad na dort s marcipánem joo pro toho staršího za pár měsíců .

    OdpovědětVymazat
  18. Jani, dort je naprosto dokonalý! Já teda krtečka ráda nemám, naštěstí ho nikterak neprožívá ani Lukáš a pevně doufám, že i Fífa podědí tuhle mojí "nevraživost" k téhle postavičce, ale tobě se povedl naprosto parádně!

    OdpovědětVymazat
  19. živ se tím! za tohel se v Praze draze platí. Kuba chtěl ke třetím narozkám krajinu s Tomášem mašinkou. Tenkrát mu to zaplatila babička. Stál tři tisíce. Fotka je na závoďáckém blogu http://zavodacky.blog.cz/1102/saldke-mameni-za-mych-pet-let-a-dva-roky-brasky

    OdpovědětVymazat
  20. jestli máš ráda svoji maminku tak tohle pošli dalším dvaceti lidem dívka na to nerágovala a 365 dní na to ji matka umřela­ :( ne nazpátek. :(

    OdpovědětVymazat
  21. [26]: Děkuju, já Krtečka taky nikdy nemusela, ale co jsem viděla i jiné díly, než ty "za nás", třeba ty, co byly vyráběny pro Němce, tak jsem změnila názor. Není to jen klaďas, ale i pěkný hajzlík .

    OdpovědětVymazat
  22. Krásná práce. Krtka nenič Obdivuji oddanost maminky ale s chutí bych krtka zakousla

    OdpovědětVymazat
  23. To je luxusní, já bych chtěla bejt dítě, kterýmu se mamka dělá s takovýma dortama

    OdpovědětVymazat
  24. [6]: Visím na obrázkách jako kojenec na prsu. A jen vzdychám. Mám sousedu, ta taky peče, dám jí to k pokoukání a pozávidění. Však nebude trvat dlouho a něco ukutí. Pak Ti pošlu k nákuku. Ale podařil se Ti, všechna čest. A jak chutnal?

    OdpovědětVymazat
  25. [33]: Děkuji , chutnal skvěle .

    OdpovědětVymazat
  26. Nádherné dílo, já bych si to asi dala do mrazáku a chodila se na něj jen koukat- několik let než by krteček sešel věkem..

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).