Návrat na Blog.cz


Milí blogeři, 

vím, že spousta z vás nemůže konec Blog.cz překousnout. Vzpomínáte na doby, kdy se mohl pyšnit jedinečným prostředím a báječnou komunitou, kterou nám mohla závidět nejedna blogová platforma. Na doby, kdy všechno fungovalo tak, jak mělo, na Autorský klub, skvělé soutěže a projekty. Jste naštvaní, protože vám po ukončení Galerie.cz chybí některé obrázky a jejich ztráta vás mrzí. Protože jste si nestihli zkopírovat všechny články, které jste si chtěli zachovat. Protože jste se vrátili z dovolené a zjistili jste, že všechno, co jste do svého blogu na Blog.cz za ta léta vložili, je najednou pryč. A i přes tu směsici prapodivných pocitů se vám po něm stejně stýská a chtěli byste svůj blog alespoň ještě jednou vidět. 

A co kdybych vám řekla, že existuje něco, díky čemuž byste se tam mohli vrátit, kdykoliv se vám bude chtít? Ne v myšlenkách a vzpomínkách, ale reálně. Chtěli byste? Ale beze všeho. Prosím, račte vstoupit... :)

O webové stránce Internet Archive jsem psala už dříve v souvislosti s Autorským klubem ZDE a já z něj budu, s dovolením, citovat, neboť ani dnes v těch padesáti stupních na sluníčku bych to určitě nevymyslela lépe:

"Internet Archive je báječná záležitost, ve zkratce řečeno se jedná o největší digitální knihovnu na světě, která, mimo jiného, také za pomoci robota zvaného Wayback Machine archivuje obsah webových stránek na internetu."

Tolik stručná teorie, a teď přejděme k praxi. Internet Archive není ani trochu dokonalý. V případě mého blogu jako by roky 2019 a 2020 téměř neexistovaly, nicméně spousta toho otevřít jde a co víc, u spousty článků, které jsou z roku 2018 a výše, mám zachovány i obrázky. Co funguje skvěle a bez připomínek, je titulní stránka, alespoň co se vizuální stránky týče :).

A jak na to? 

Otevřela jsem následující odkaz - https://web.archive.org/.

Poznámka - návod se skládá ze snímků obrazovky mého telefonu, pro ušetření místa, času i vašich nervů jsem u některých popisků spojila vždy dva obrázky k sobě :).


Vepsala název svého původního blogu.


Načetl se mi přehled, kdy byl můj blog robotem ukládán.
V mém případě vidíte, že rok 2019 a 2020 je v háji, poslední změnou mého blogu, který už byl ale tou dobou zrušen, je 17.08.2020, kdy blog.cz definitivně skončil.

Pod řádkem s výpisem ukládání blogu se nachází kalendář.


Označila jsem si rok 2018, který je přeci jen bohatější na ukládání, a zobrazila se mi modře zbarvená data.


Když jsem na políčko klikla, objevila se malá tabulka. Otevřela jsem odkaz, v tomto případě to byl čas 09:18:37. A to je vše, co se týká postupu, jak se na svůj exblog dostat.

Načetl se mi blog uložený k tomuto datu. Články v tomto období šly všechny otevřít, nechyběly ani obrázky a komentáře. 



Odkaz Rubriky nahoře šel otevřít, stejně jako rubriky samotné, byť v podivném formátu :D.  Některé články z rubrik otevřít šly, některé ne.



Stejně tak to bylo i s Archivem, který končil rokem 2018, byť se mi skrz kalendář nahoře podařilo dostat i do roku 2019.


Galerie šla také otevřít, nicméně už ne načíst, což se dalo očekávat.


Rubrika Falešný patchwork fungovala taky skvěle se vším všudy, což mě opravdu překvapilo vzhledem k tomu, že jsem namátkou vybrala článek z roku 2012. Možná náhoda.


Nechyběly dokonce ani komentáře.


Rubrika Tvoření s dětmi na tom byla stejně.


Pokud web požadovaný odkaz nenalezl, naskočila tato hláška.


Poslední články, na které jsem se dostala, blíže současnosti už ani ň.


A teď k Blog.cz. Postupovala jsem stejně, jako v předchozím případě, do vyhledávače jsem zadala Blog.cz. Naskočilo i otravné okno s informací o cookies dole a nechyběly ani okna s blogy dne, které se skutečně posouvaly :D.


Stránka z posledního dne fungování blogu.


Článek o tom, že blog funguje a fungovat bude... Blíže jsem nezkoumala, jak moc a dalece se lze dostat. S Autorským klubem se to má stejně, odkazy z výše zmiňovaného mého článku ale stále fungují.



Jen starší komentáře nešly načíst.


A to je, moji milí, vše. Na pomazlení to stačí a když budete mít štěstí, možná najdete i nějaký ten zdánlivě ztracený článek nebo obrázek :).


74 komentářů:

  1. Opravdu zajímavé, všechny naše stopy na internetu jsou archivovány? Existovat dnes StB, co by ušetřila zaměstnanců a spolupracovníků :).
    Mně se ale po Blog.cz ani moc nestýská, radši bych byl, aby původní články zmizely beze stop a zůstalo jen jedno vydání, a tím víc, že na Blogspotu jsem po migraci navíc leccos ještě upravil a v drobnostech vylepšil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, není to dokonalé, ale oni by si ty mezery asi snadno vyplnili...
      Já ještě na pár svých článků přes Google narazila, spíš mám problém, že se mi ve vyhledávači nezobrazují ty nové.
      Taky jsem si články upravovala, protože na blog.cz jsem je psala přímo na blogu, a i když jsem si to po sobě několikrát četla, při předělávání na blogspotu, který disponuje opravami chyb, jsem se zhrozila, kolik překlepů jsem tam měla.

      Vymazat
  2. Pro mě je to taky spíš hrozivé zjištění... Že vlastně vše, co člověk dá na internet zůstává, i když si člověk myslí, že už ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom webu už pár let vím, takže mě tahle skutečnost už ani nešokuje. Myslím, že by si lidé odpustili nenávistné a zlé články a komentáře a raději se klepli přes prsty, kdyby o tomhle věděli. Přestali by žít v bludu, že když to smažu, tak to bude oukej. No, nebude.

      Vymazat
  3. Ty bláho, tak to je něco! Jani, ty jsi kouzelnice. Se svolením Robky jsem chtěla oživit její hudební projetky. Teď teď to bude mnohem snazší. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že ti to pomůže, zkoušela jsem odkaz z mého starého článku na rubriky AK a funguje - https://web.archive.org/web/20160831211303/http://klub.blog.cz/, mělo by tam být vše ke konci roku 2014, kdy Autorský klub oficiálně se vším všudy skončil :).

      Vymazat
  4. Já jsem byla celý život zbrklá, ale když jsem odešla před dvěma lety z Blog.cz, byl to rozchod po zralé úvaze. Věděla jsem, že to chci. Lákalo mne nové prostředí, nová výzva.
    Nechtěla jsem se vracet, jak to někteří dělali stále dokola s informací, že jim blogspot nevyhovuje.
    Rychle jsem si zvykla, ještě rychleji zabydlela.
    A to bych přála bez nostalgie všem, život jde dál, vzpomínky jsou krásné a přesto si málokdo vzpomene na pěkný článek, který četl před dvěma lety.
    Procházkovic, krásný zbytek léta, minulý týden jsem se denně dívala na Ještěd a vzpomněla na blondýnu ze severu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem do změny vlítla po hlavě, byla jsem přesvědčená, že to je to pravé a že už nechci, aby se mnou někdo pořád vytíral podlahu. Jednu chvíli jsem ale měla okamžik, kdy se ti dva ve mně začali handrkovat a kdy jsem si říkala, jestli jsem neudělala chybu. A i když to byla srdcovka, rozum překecal i to srdce a od té doby bych už neměnila.
      Na Ještěd vidím od podzimu do brzkého jara, když není na stromech listí :), i tobě přeji krásné a pohodové letní dny :).

      Vymazat
  5. Internet je jako svět genetiky: Nic se úplně neztrácí. Někdy je to skvělé, jindy děsivé pomyšlení. U této stránky se nemusí spoléhat jen na roboty, ale udělat časový otisk konkrétních stránek je možné i ručně, když je zájem něco konkrétního uchovat, a tak jsem naložil i s několika stránkami blog.cz v pondělí 17.8., abych si jednou mohl vybavit, jak blog vypadal "po uzávěrce" :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když má někdo na tuhle oblast buňky od přírody, je to pro něj asi hračka, já byla ráda, že jsem se prokousala robotem :D. Když jsem se dívala na kalendář, kdy byl blog.cz ukládaný, v šest ráno ještě fungoval a za pět hodin už byl konec, pak už tam naskákaly jen tisíce uložení nefunkční stránky.

      Vymazat
    2. Ještě den před spadnutím jsem brouzdala na Galerianě, což byl můj odkazovej blog, kde jsem shromažĎovala různé adresy, a klikla jsem na blog Monarchie, kam běžně sice nechodím, ale byl obdivuhodný svou pečlivostí, vypilovaný, vizuálně velmi pěkný a autorka toho blogu na tomhle pracovala třináct let. Poslední článek od ní byl smutný, psala, že už si tohle nestihne přezálohovat jinam, a asi ten návod, co blog poskytl, nefungoval, nebo v něčem udělala chybu, nebo se o přenos ani nepokusila. Ale ta představa, třináct let práce a během jednoho zmáčknutí Delete pryč, je docela děsivá a vlastně i smutná.

      Vymazat
  6. Tohle je horší jak uhlíková stopa.
    Co pohřbeno jest, vyhrabávati se nemá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hercule Poirot a kriminalisté všeobecně by s tebou nesouhlasili, ti rádi vyhrabávají.

      Vymazat
    2. A psi. Ale ti si tu kost sami zahrabali.

      Vymazat
    3. A veverky. Přes rok si zahrabou do země ořechy a pak, když mají hlad, jdou na jistotu. I když jsou to docela sklerotičky, protože polovinu ořechů vyhrabat zapomenou 🐿️🌰.

      Vymazat
  7. Teď to zkouším, a i na můj blog to funguje :D Sice jsem svůj starý blog přetáhla na ten nový, ale tohle je super věc :D

    OdpovědětVymazat
  8. Minulost je minulost...čas běží jako voda... asi se vracet kukat nebudu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý to vnímáme jinak, já tam určitě občas nakouknu, z nostalgie :).

      Vymazat
  9. Z mého blogu se toho moc nezachovalo. Teď jsem ráda za tu "mravenčí" práci, kdy ve čtvrtek po čtyřech hodinách, jsem neuložila ani článek, v pátek po stejně dlouhé době taky nic. Tak jsem si řikala, že se na to můžu vy... V neděli - psychicky připravená na boj, se mi po dalších čtyřech hodinách, podařilo uchovat pár recenzí. Sečteno, podtrženo - jsem ráda, že jsem tady. Vracet se nebudu. Ani kdyby bylo kam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, někomu se toho uložilo víc a někomu zase méně 🙈, nevím, na jakém principu to funguje 🤷.

      Vymazat
  10. To je skvělé :)!!! Hrozně moc děkuji, Jani :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  11. Jejda, tak to bych ani nečekala, že se někdy ještě na svůj "starý blog" podívám. No škoda, že tam nejde psát.... To bych si ještě nějaké věcí mohla stáhnout, až budu mít zase více času... Zatím jsem se podívala do dubna roku 2018 . Snad tohle nějaký čas vydrží :)
    Je to pěkné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snad to nějakou chvíli ještě vydrží 😊.

      Vymazat
    2. To si ještě zkus stáhnout, škoda těch článků!

      Vymazat
  12. Zajímavý výlet do nedaleké minulosti, ještě to máme dobře v paměti, jak to vypadalo, ale už je to pryč. Možná někdy zavítám do toho úložiště a pokusím se vydolovat nějaký svůj článek, spíš abych si mohla vyfotit, jak můj první blog vypadal, než z nějaké nostalgie. Samotnou mě překvapilo, jak snadno jsem se přestěhovala, je to zřejmě tou dlouhotrvající agónií, ve které blog.cz (ne)fungoval. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem byla v únoru opravdu naštvaná, vrhla jsem se do přestěhování blogu opravdu po hlavě, stejně, jako ty, jsem byla překvapená, že to bylo stejně snadné, jako namazat máslo na chleba :). Je fakt, že to potřebovalo dopilovat, každý článek znovu upravit kvůli smajlíkům, co tam dělaly neplechu, nahrát všechny fotky znovu a přiřadit je ke správným článkům, ale když si člověk našel systém, šlo to taky. Možná proto, že jsem měla takový odstup od konce blog.cz a nestěhovala se na poslední chvíli, bylo mi to líto a z nostalgie tam opravdu občas nakouknu :).

      Vymazat
  13. Já si dala cca tří měsíční pauzu od netu. Používala jsem občas jen messenger a i ten málo. Teprve dnes jsem zjistila že blog.cz už není a myslela jsem že mě to zabolí nebo tak něco.... a ono nic.... Články a básničky mám všechny uložené jinde tak ani slza neukápla. Už to tak v životě chodí že něco starého odchází aby mohlo přijít to nové....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná to, že byly básničky a články uložené jinde, nebylo třeba většího smutku. Ale asi by to naštvalo, kdyby té úschovy nebylo. - I když nakonec by se prostě šlo dál.

      Vymazat
    2. Být ve tvé kůži a nikdo mi to nedat vědět, tak mě to trápí a bolí velice, neměla jsem v počítači uloženého vůbec nic :D. A i teď, když jsem půl roku přestěhovaná, musím přiznat, že mi blog.cz chybí, sama přesně nevím, proč tomu tak je.

      Vymazat
    3. Možná proto, že jsi na blogu začínala a tam jsi našla lidi, které nacházíš i zde, ale pravda je, že jsi je našla tam. A taky to byla opravdu silnější komunita. Nevím, jestli bude fungovat i tady na blogspotu, spíš to sklouzne do klasického blogování, komentování a navštěvování druhých blogů a taky komentování, ale takové ty blogové výzvy, soutěže, jak měla třeba Robka, nebo Forum musicum, nebo soutěže kulinářské, nebo výzvy typu Téma týdne, to se tady nenajde, protože by muselo být nějaké centrální místo, kam by šly všechny odkazy. Ale to jsem odbočila. Blogspot je výborný a má i své výhody oproti blogu, co se týká psaní článku, vkládání fotek a dokonce možnosti náhledu při finální úpravě. - Ale blog byl vážně něco víc. Asi je to kus nostalgie.

      Vymazat
    4. Ona ale taková stránka existuje, vytvořila ji, myslím, Kerria - https://klub-blog.blogspot.com/. Ale ti, co jsou na Blogspotu čerství, asi hodně tápou a jsou rádi, když blog dají do nějaké koukatelné a čitelné formy a až pak začnou řešit ostatní. Ale je fakt, že blog.cz byl zkrátka jenom jeden.

      Vymazat
  14. Že nejde blog jen tak zrušit, jsem zjistila, když jsem chtěla rušit webové stránky, co jsem měla k práci. I když jsem je zrušila podle návodu, na internetu byly stále k mání, dokonce i na facebooku jsem měla stránku Masáže a ty jsem taky zrušila a pořád tam trčí jak věčná výčitka. Takže opravdu, co internet schvátí, to nikdy nenavrátí, ale myslela jsem, že když spadne celá platforma blogu, že se tentokrát opravdu všehno smaže. Jak vidno, nesmazalo... což je na jednu stranu varovné, na druhou ale povzbuzující. Zajímalo by mě, jestli by se takhle daly vyhledat i blogy z předchozího Sblogu, kde tenkrát blogovala jistá Mniška. Měla totiž moc pěkný blog. -
    Jak jsi ale tohle, děvčico, objevila? to by mě zajímalo :D
    Svůj blog mám sice přetaženej a přezálohovanej i na počítači a to včetně komentářů, protože mi připadalo smutné, ty reakce nechat plavat, ale takhle vidíš i konkrétní celostní vzhled, předchozí verze, je to zajímavé srovnání.
    Docela pecka! i přes všechnu tu šmíráckou ukládací děsivost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na FB jsem taky rušila dvě stránky ze základní a střední školy, kam nikdo roky nic nepsal, vím, že jsem musela vlézt do nějakých mých požadavků a ještě tam to potvrdit, chvíli to trvalo, ale nakonec zmizely.
      Ani ti nevím, jak jsem na to přišla, někde jsem to četla a chtěla o tom napsat, ale nemohla jsem se k tomu dokopat, až jsem četla článek jiné blogerky a nakonec jsem ho tenkrát sepsala :).

      Vymazat
    2. Ivanko, myslíš tuhle Mnišku? - https://web.archive.org/web/20170509201528/http://tefohe.blog.cz/.

      Vymazat
    3. Ano, to je ona! Ale mám na mysli ještě její předchozí blog, to byla platforma sblog. Pod stejným názvem (tehofe neboli Temple for heaven) - už tenkrát mě zaujalo její psaní. Sblog tenkrát zanikl a ona si nestačila přezálohovat.

      Vymazat
    4. Tak to už je slušný blogový pravěk 😂, ale našla jsem - https://web.archive.org/web/20110117004138/http://tefohe.sblog.cz/.

      Vymazat
    5. Jani, to je ono! Akorát ty fotky že zmizely, a taky celkový náhled, s vytvořeným pozadím, škoda, ale to byl opravdu její blog! - Asi jí budu muset říct o téhle možnosti, nevím, jestli měla možnost si svůj původní blog přezálohovat nebo stáhnout, ale možná by se na své ranné články ráda podívala.

      Vymazat
    6. A možná taky ne, už tu byl komentář, že puberťáci trnou hrůzou, co by se na ně mohlo z let minulých vyvalit :D.

      Vymazat
  15. Veľmi zaujímavý tool! Díky za tip 😊

    OdpovědětVymazat
  16. A víš, že jsem si na tebe a tvůj tip vzpomněla, když jsem se vztekala nad tím, že se mi na blog.cz nejde přihlásit? :D Prostě když budu chtít se tam vrátit, můžu zkusit tenhle web a ono to nějak půjde. :)
    Skvělý návod a podle mě spoustě lidem pomůže. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem to psala u tvého komentáře u předchozího článku, když mi přesouvali blog na blogspot, stačila jen adresa blogu a ten pak kompletně stáhli... Třeba ti to půjde a objevíš tam nějaké poklady 😀.

      Vymazat
  17. To je hezké překvapení!Už jsem jukla, článků se mi objevilo jen pár, ale blog se podařilo stáhnout díky Veruci, takže tohle je taková nostalgická vzpomínka, asi jako když si prohlížíš staré album. Dík za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač, taky to tak beru,j vzpomínku, když se mi zasteskne 😊.

      Vymazat
  18. Jediný blog, který stálo za to archivovat do zlatých desek, byl od té felačky dxvrxstsxcrxts.blog.cz. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proti gustu... Za takový slovní průjem by se nemusel stydět ani cikán Ferenc 😂.

      Vymazat
  19. Webarchive může být někdy pěkně nebezpečný nástroj. :-) My, co jsme na internetu od puberty, občas trneme hrůzou. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tomto případě se to trnutí dá pochopit :D.

      Vymazat
  20. Tak to je síla :D Smazala jsem si blog někdy v průběhu letošního května a přesto jsem skrz odkaz našla články i fotky z roku 2014....najednou cítím zvláštní nostalgii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to taky tak, nostalgie je to správné slovo :).

      Vymazat
  21. Nový blog mi šlape, snad v něm mám vše, co bylo na starém...tak už se zpět nevracím. Komunita lidí mi připadala bližší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky, na žádné jiné blogové platformě taková komunita opravdu není, tady už je to jen o navštěvování a komentování, nic ve zlém a jsem za to šťastná, že jsme se všichni shledali, ale na blog.cz to prostě mělo šťávu :).

      Vymazat
  22. Toz zajímavé jak jsou stopy na internetu zachovány..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem se to dozvěděla poprvé, docela mě to šokovalo, dnes už ne...

      Vymazat
  23. Co by se nenašlo tam, to by se mohlo nalézt na Bloglovinu, který na rozdíl od jiných RSS čteček ty články neaktualizuje, když je člověk na blogu smaže, tak na Bloglovinu zůstávají, i po smazání blogu :) - https://anchorinyzapisky.blogspot.com/2016/07/ziskat-clanky-ze-smazaneho-blogu-jde.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak by řekl prvorozený, ty jsi chytrá jako vydra! :) Zkoušela jsem na mobilu a vážně to funguje, bohužel k mé smůle, já používala perexy v každém článku :D. Moc děkuji za tip, který může pomoci zkompletovat skládačku těm, kteří nebyly na perexech tak ulítlí, jako já :D.

      Vymazat
  24. Tak to je super. Mně se odejít moc nechtělo, protože jsem se nového prostředí bála a také jsem nechtěla přijít o všechny cestovatelské fotky a zážitky. Protože jsem měla na stránkách spoustu odkazů na související články na tomtéž blogu, přenesení by stejně bylo nemyslné. Musela bych všechny články opravovat a nebyl by čas na nové. A tak píšu blogspot znova a s novými články, ale musela jsem si hodně věcí zkopírovat, což bylo narychlo. Přesně píšeš, že spousta lidí se vrátila z dovolených a neměli čas a jsou zoufalí. Tohle je super objev, funguje to. jak je vidět velký bratr o nás ví všechno, více jak komunisti. A co teprve na sebe lidi vyzradí sami na FB. Všechno je to v databázi na věky. Díky za ttento objev, určitě ho využiju, protože asi ne všechno mám zálohované. Díky, Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já děkuji za milý komentář :). Když jsem se v únoru rozhodla definitivně z blog.cz odejít, bylo mi líto nechat tam všechno jen tak a začít z čistým štítem. Bylo v tom tolik vzpomínek, obrázků, no a taky spousta odkazů :D. Věř nebo ne, opravdu jsem každý článek během měsíce v novém působišti rozklikla, odstranila problémové smajlíky, chyby a překlepy, které se tady dají odhalit již při psaní a kterých jsem si na blog.cz nevšimla, přepsala všechny staré odkazy na odkazy nové. Bylo to o to náročnější, že jsem měla všechny obrázky i na Pinterestu, takže i tam jsem musela u každého změnit adresu na nové působiště. No a v červenci jsem zase kopírovala obrázky ostošest, abych je pak vkládala do článků znovu, ale už z jistějšího zdroje, než byla galerie.cz. Byla to spousta práce, spousta hodin, ale teď zpětně jsem za to opravdu ráda. Web Archive není, jak už jsem psala, ani trochu perfektní, ale spousta věcí se z něj zachránit dá. A v komentáři nad tebou je ještě jeden tip, je naprosto úžasný, jen je pro ty, kteří své články na blog.cz neoddělovali perexy.

      Vymazat
  25. Tedy to jsou objevy, asi je to tak, člověk musí počítat s tím, že cokoliv pošle na internet, vždycky se někde za čas vynoří, ačkoliv ani netušíme kde. Hned to jdu taky očíhnout. Díky za info.

    OdpovědětVymazat
  26. Ja, technologický antitalent som síce nepochopila ani ň, ale pochopila som, že na nete sa dá nájsť všetko čo sme tam kedysi vložili, aj keď sme to zmazali. Dosť strašidelné. Ale na druhej strane, aspoň nič z tvojej úžasnej tvorby nie je stratené

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to si pochopila velice správně! Jeden si myslí, že když něco zveřejní a smaže, že tomu tak skutečně je a ono není... Beru to spíš jako návod pro někoho, kdo by si chtěl z nostalgie zavzpomínat :).

      Vymazat
  27. Tak o tomhle serveru jsem neměla tušení a je to bezva zpráva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, úplně tak bezva to není, má to totiž spoustu chyb :D.

      Vymazat
  28. Vďaka za článok, dovolila som si naň odkázať tu https://klub-blog.blogspot.com/2020/10/tipy-triky-dohladanie-obsahu-zo.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač :). Není to žádný zázrak, neumí najít všechno, ale lepší, než drátem do oka, jak se říká :).

      Vymazat
  29. Ah, teda ma s návodom predsa niekto predbehol. No aby som zazdieľal, ako získať niektoré články na ktoré sa nedalo prekliknúť priamo z rubrík: tie články zvyknú byť uložené tiež, ale na niekdajšej "prednej strane" blogu, teda sa treba navigovať v tej časovej stupnici.

    OdpovědětVymazat
  30. Chce se mi teď skoro brečet. Před lety jsem si vymyslela ne úplně dobrý magický příběh, nedomyslela jsem k tomu úplně říši, měla jsem pár postav a taky napsaných pár kapitol. Psala jsem to i na blog. Pak jsem blog zrušila a rozhodla jsem se, že příběh je nesmyslný a nikdy ho nedopíšu. Veškeré poznámky k němu, nebylo jich mnoho, jsem spálila. Už tak tři roky se mi po něm hrozně stýská a konečně bych měla ty postavy kam vhodit, ale potřebovala jsem najít alespoň popis nebo první kapitolu. Bylo dost obtížné vzpomenout si na adresy minulých blogů a taky na to, na kterém vlastně něco z příběhu může být, ale nakonec se mi podařilo najít první kapitolu. Alespoň něco. Mám z toho velkou radost. Děkuji za užitečný odkaz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já děkuji za komentář, který mě nesmírně potěšil. Mám radost, že je můj článek někomu k užitku :).

      Vymazat
  31. Ten nový Dashboard od Wordpressu se mi hodně líbí, i když jsem si na něj musel chvíli zvykat. Ale teď se v tom orientuju fakt o dost rychleji. ;-) Hlavně to fakt dobře funguje na linkbuilding, respektive na sledování zpětných odkazů, jejich filtraci a prostě celkově administrativu této marketingové činnosti. ;-)

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).