Unikátní únor


Únor - mých šedých buněk mozkových úmor. A když je ten únor ještě unikátní a v kombinaci s pytlem plným peněz, je to o to horší. Že nevíte, co je unikátní únor a pytel peněz k tomu? Ta největší pitomost, jaká přistála v mém emailu za poslední roky. A kdyby jen jednou! Tenhle nesmysl se šíří internetovým světem jako lavina a dokonce na mě útočí ze stran, ze kterých bych to čekala nejméně - od vysokoškolsky vzdělaných lidí. A já cítím potřebu vykřičet do světa skromné přání, aby lidé občas (ale raději častěji) používali mozek.


Pokud patříte mezi ty šťastlivce, kterým se tento emailový fenomén vyhnul, posílám vám velikou gratulaci, neb je na místě. Pokud jste na něj narazili a bezmyšlenkovitě ho neposlali dál, gratuluji taktéž. No a pokud patříte mezi ty, kteří email obdrželi a obdarovávají jím své známé, ráda bych vám vysvětlila, proč byste takovou blbost raději příště dělat neměli.

Za prvé budete za idioty a to z jednoho prostého důvodu - takových únorů totiž zažijete ještě hodně (pokud vás tedy v nejbližší době nesrazí auto), neboť se, s výjimkou přestupného roku, takový únor opakuje každoročně. Tento měsíc je unikátní maximálně v tom, že má 28 dní, což znamená rovné čtyři týdny a tím pádem i všechny dny v týdnu se v únoru vyskytují čtyřikrát. No a za druhé... Už jsem vám říkala, že tenhle hoax tu koluje dobře přes deset let? :)

68 komentářů:

  1. Jani taky jsem tuto hovadinu dostala,ale nepřeposílám nikomu nic a je to lepší,ale někdo je hold nepoučitelný...Tak ať únor uběhne jak chce a já už chci jaro....pa     

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přesně tenhle kalendář mi přišel dnes emailem a já ho jako pilná včelka rozeslala svým přátelům. Ale to opravdu paráda, že se to takhle "povedlo".

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Tapomněla jsem u komentáře jen na dovětek BB - nemyslím tím že jsem Brigitte Bardot, ale jen žena světlých vlasů. Navíc mi to nemyslí, bolí mě část člověka po lékařském vyšetření.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mi přistál v mailu))) Ale dál jsem opravdu neposlala a pytel peněz u mě taky určitě nepřistane))

    OdpovědětVymazat
  5. To je opravdu zajímavý unikát! Zapomněli tam napsat že letos má jen čtyři týdny

    OdpovědětVymazat
  6. Dostala jsem také, ale nikomu neposílám, jsem lakomá   

    OdpovědětVymazat
  7.         Téda, to mi ještě nepřišlo . No jo, aspoň máme o zábavu postaráno, že

    OdpovědětVymazat
  8. Tyhle řetězové hoax zprávy jasně dokazují, kolik je mezi námi lidí, kteří nepřemýšlí. Kdysi to vládlo na e-mailu, od toho se teď distancuji, ale na Facebooku to koluje tak i tak...

    OdpovědětVymazat
  9. Chodí mi každý rok několikrát.

    OdpovědětVymazat
  10. Ježíš, já jsem zase úplně mimo, vidím to poprvé...

    OdpovědětVymazat
  11. Vidím to taky poprvé. Moji lidi už ví, že mi "nápadité zprávy" z netu posílat nemají, že je nepřeposílám nikomu, i kdyby z toho na mě koukaly lítostivé oči mláděte. Navíc mě tím ohrožují, protože moje adresu napíšou mezi kolik lidí a dávají příležitost hackerům nebo reklamě. Neposílám dál

    OdpovědětVymazat
  12. Mně něco podobného přišlo k nějakému jinému měsíci, jestli si dobře vzpomínám, ale myslím že to bylo něco trochu chytrejsiho a také méně 'senzacniho' Nějak mne ale nenapadlo o dal posilat. K únoru mi přišlo že 30. února nepůjde internet, ale to je vcelku normální vtip.. M

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem to někde na sociálních sítích zahlédla

    OdpovědětVymazat
  14. tak buď mám inteligentní kamarády, nebo na mě fakt serou

    OdpovědětVymazat
  15. Dostala jsem to nespočetněkrát, nikam neposlala- nejen kvůli tomu, že je to z r.2018. Nepřeposílám dávno žádné podobné emaily, maximálně některý vrátím jen odesilateli.

    OdpovědětVymazat
  16. Podobných kalendářových nesmyslů se objevilo už dost, tenhle je z těch, které jsem zaregistroval, zatím rozhodně nejhloupější. Ale nikdo mi to neposlal, za což všem svým přátelům - jsou-li ještě na druhém konci drátu nějací - děkuji .

    OdpovědětVymazat
  17. Narodila jsem se na šťastné planetě, když začala doba přeposílání, nikdy jsem na to nereagovala.

    OdpovědětVymazat
  18. Do mejlu mi to snad nikdy nepřišlo, ale na fb to je snad každý rok akorát pokaždé u jiného měsíce.... a už asi pět let. Už jsem se lekla že si vyhrála a tvé šedé mozkové buňky jsou z toho umořené.....   

    OdpovědětVymazat
  19. [3]: I mistr tesař se někdy utne , taky jsem BB. A náhodou, smekám, protože ne každý má koule na to přiznat, že mail poslal dál .

    OdpovědětVymazat
  20. [5]: Aha! Nachytala jsi je na švestkách!

    OdpovědětVymazat
  21. [4]: Tak to jsme dvě. Taky se mi tu neválí žádný pytel peněz .

    OdpovědětVymazat
  22. [7]: Tak to jsi dítě štěstěny!

    OdpovědětVymazat
  23. [8]: Na FB mě to míjí obloukem, za to mail je takovými blbostmi doslova okupován...

    OdpovědětVymazat
  24. [9]: Minulost není tak důležitá, jako přítomnost .

    OdpovědětVymazat
  25. [10]: Kdyby to dotyčný udělal jednou a pak se chytl za nos, tak bych to i pochopila, ale několikrát? Ze které že planety to jsou?

    OdpovědětVymazat
  26. [13]: To mě taky vytáčí, to hromadné přeposílání, copak nikdo neví, co je to skrytá kopie?

    OdpovědětVymazat
  27. [14]: Vím, že to dřív mi to chodilo taky, ale byl tam prosinec. To o tom internetu v únoru neznám .

    OdpovědětVymazat
  28. [17]: Taktéž vítej v klubu, Růženko!

    OdpovědětVymazat
  29. [15]: Mně se to na FB naštěstí vyhýbá .

    OdpovědětVymazat
  30. [16]: Já bych to tipla na to první, i když inteligence v tomto případě asi není zárukou .

    OdpovědětVymazat
  31. [19]: Já na to taky nereaguju, maximálně vysvětluju, že je to blbost a stejně mi to posílají dál...

    OdpovědětVymazat
  32. [20]: Jojo, měsíce se tam střídají jako ponožky .

    OdpovědětVymazat
  33. [33]: Právě ty skryté lidi nepoužívají a to je vždycky rizikové, odhaluje to další adresy

    OdpovědětVymazat
  34. Milá Janinko, toto koluje nejen v mailech, ale také po facebookových zdech. Jenže já jsem zase blokovaná na 30 dní, takže bych to ani nemohla dál sdílet. Ale mohla bych to lajkovat, jaký je ten únor úžasnej. Já a Tvůj polovičák jsme prostě věděli, kdy vylézt na svět. V měsíci, který je tak unikátní, už právě tím, že se na svět noří takové exponáty...

    OdpovědětVymazat
  35. Ale pěkný čtyřtýdenní únor začíná v pondělí, a ten už bude vzácnější. Tam už si nejsem tolik jistý s tím dožitím :).

    OdpovědětVymazat
  36. Ještě že mi takovéhle maily moc nechodí. Ale dostávám jiné perličky.

    OdpovědětVymazat
  37. [41]: A přitom to není ani trochu těžké se takovouhle drobnost naučit .

    OdpovědětVymazat
  38. [42]: I ty jedna, copak jsi zase provedla?

    OdpovědětVymazat
  39. [44]: Tak se o ně někdy poděl!

    OdpovědětVymazat
  40. [43]: Vzácnější bude určitě, ale pár za život jich člověk zažije - další únor začínající pondělkem bude hned v roce 2021, další v roce 2027 a pak až v roce 2039. Dál nevím, v mobilu mi kalendář tímhle rokem končí .

    OdpovědětVymazat
  41.   mě nedošel žádný meil. Za to mi chodí věčně řetězce ve stylu, pošli  to a tamto deseti lidem, jinak budeš mít smůlu po celý život.   

    OdpovědětVymazat
  42. Tak to je GENIÁLNÍ!!! Kdepak Číňani....

    OdpovědětVymazat
  43. [49]: Jo, tak to taky znám. A protože nepřeposílám dál, tak mám asi stokrát smůlu do konce života, opustil mě manžel, přišla jsem o všechen majetek, stalo se mi hrozné neštěstí a dokonce jsem i umřela. Hustý!

    OdpovědětVymazat
  44. [50]: Klidně to mohlo vzejít i od Číňanů .

    OdpovědětVymazat
  45. Jéžiš, řetezovky. To když mi někdo pošle a čeká, že mu to pošlu zpátky, dostane jenom upozornění, aby mi příště takové věci neposílal.

    OdpovědětVymazat
  46. [53]: Tak na tohle jsem taky vysazená, podobné zprávy automaticky mažu, ale je mi to houby platné, i přes opakovaná upozornění mi od těch samých lidí chodí vesele dál. Si někdy říkám, jestli jsou tak blbí, nebo to dělají schválně .

    OdpovědětVymazat
  47. Přišlo mi to mockrát, ani nevím, jestli jsem reagovala. Ale vzhledem k tomu, že se mi to nelíbí, asi ne

    OdpovědětVymazat
  48. Toto už jsem určitě alespoň jednou dostala. Naštěstí v e-mailech těch letadýlek ubývá. Zato FB je jimi prošpikovaný skrz-naskrz. Naštěstí mám v přátelích jen blízkou rodinu a pár "opravdových" přátel (i když s některými jsem se nikdy neviděla), takže jsem podobným "útokům" vystavena minimálně. Většinou chodí od asi tří stále stejných lidí s poněkud nižším IQ - nu což, rodinu si nevybíráš, že

    OdpovědětVymazat
  49. [56]: Přesně, rodinu si nevybíráš . Mně to na FB naštěstí míjí obloukem, naopak v mailech mi takových kravin přistává stále ještě dost .

    OdpovědětVymazat
  50. ali caja z Paláca12. února 2019 v 21:21

    Tak tieto blbosti. mi uz riadne piju krv. Mam ich plne maily, plne MSN plny fb. Je to na slaktrafenie. Ale to je adi dan za socialne siete.

    OdpovědětVymazat
  51. [59]: Messenger mi tyhle kraviny neuvěřitelně zpomalují, takže rovnou mažu. Lidská blbost je fakt někdy udivující .

    OdpovědětVymazat
  52. Jé tak letos mi to ještě nikdo neposlal ale bude to asi tím že já sama nic neposílám dál a házím to do koše už bez čtení

    OdpovědětVymazat
  53. Musím se smát, protože tento mail jsem také obdržela a přemýšlela, co je na něm tak mimořádné, vždyť běžný únor má 28 dní a tedy všechny dny se v něm vždy opakují 4x, kromě přestupného. A tak jsem dala odpovědět všem, co byl doručen a napsala přesně to co ty, že je to pěkná pitomost a zdůvodnění. Je vidět, že lidé už fakt asi nepřemýšlí, jinak si to nedokážu vysvětlit. :o)

    OdpovědětVymazat
  54. Tý vado a já to vidím prvně, tak teď nevím, jestli se nemám urazit, že si ze mě nikdo nedělá šoufky, nebo být ráda, že se mi podobný hoax vyhnul, páč je to informace úplně k ničemu já totiž fakt zcela běžně počítám, kolikrát je který den v měsíci zastoupen, jinak prostě neusnu!

    OdpovědětVymazat
  55. [63]: Jsem ráda, že podobně smýšlejících je nás víc , díky za komentář!

    OdpovědětVymazat
  56. [64]: Určitě můžeš být jen šťastná!

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).