Velikonoční patlání


Nedávno jsem tu psala, jak se někdy pobavím nad hesly, která do internetových vyhledávačů zadávají budoucí návštěvníci mého blogu. Občas se nestačím divit, ale většinou cílem bývají články, u nichž se to dá logicky předvídat. V předvánoční době jsou to články o vánočním tvoření, sotva se přehoupne nový rok a už je sháňka po velikonočních výtvorech. No a pak bývá většinou útlum až do dalších Vánoc, s malou výjimkou čarodějnickou a halloweenskou. Tento rok je ale celkem neobvyklý, neb mi poslední dny rapidně přibylo návštěv u článku Velikonoční beránek bez formy. Ani nevíte, jak moc jsem ráda, že takovým ukázkovým lemplem, jakým jsem byla v onom článku, nejsem jen já, ale že se s podobným problémem potýká spousta dalších hospodyněk :).

Letos už formu mám, berana taky a spoustu dalších tradičních či netradičních mňamin, které se nám vychrlily z trouby. Krom mlsných a hladových krků je třeba nakrmit také velice zanedbávanou rubriku a tak se kochejte, slintejte, kritizujte, v každém případě vám však přeji krásné Velikonoce!

Letošní novinka - beránkovy vejce.
Při jejich výrobě nebylo ublíženo žádnému beránkovi, jedná se pouze o zbytky beránkového těsta :).


Velikocukroví


Perníčky zdobené z tubičky


Perníčky s přírodním barvivem - po důkladném zvážení již nikdy více.


Perníček nejoblíbenější :)


A nakonec zmiňovaný beránek. I letos postižený, opět bez ucha. Já vážně nevím, jak to dělám :).


36 komentářů:

  1. Hatláma, patláma, paprťála.....vaří se to, peče se to, žere se to.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý, perníčky jsou úžasný , taky jsem to měla v plánu je nazdobit pomocí tubičky, nějak to nevyšlo

    OdpovědětVymazat
  3. Takže asi takto... Tento rok som vlastnoručne spáchala grilážky.

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, ty jsi obdivuhodná, cos toho dokázala na Velikonoce vytvořit.

    OdpovědětVymazat
  5. Beránek má jedno ucho, no a co? Je to originál a určitě bude chutnat stejně jako jeho vejce   

    OdpovědětVymazat
  6. Plánovala jsem, plánovala... jenže z toho nakonec nic nebylo Takže tady sedím, žeru chleba se salámem a za doprovodu pomlaskávání závidím tu Vaši velikonoční nádheru. Je to všecko tak pěkný, že by mně to bylo líto i sežrat.

    OdpovědětVymazat
  7. A mně se líbí i beránek bez ucha! Máš to všechno krásně barevné a to k velikonocům patří a dětem se asi líbí. Hezké, chvílím, dávám jedničku s hvězdičkou.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné cukroví, perníčky, beránek...:) Já nic nepeču,beránek a bochánek se koupí a je napečeno:)

    OdpovědětVymazat
  9. Jé, krása. Já nemám formu na beránka a vůbec bych netušila, že se dá péct i bez ní, takže by mě to ani nenapadlo hledat na internetu. Mé letošní patlání zahrnuje pouze velikonoční věnec, který se mi opět rozjel do obludných rozměrů, ale je moc dobrý. Už jsem ho půlku stačila sežrat Perníčky peču jen na Vánoce, to by se mi asi už nechtělo s tím piplat. Obdivuji tě, jsi šikovná. Kluci mají určitě radost.

    OdpovědětVymazat
  10. [13]: Moc děkujeme . Já jsem tenkrát s tím beránkem improvizovala, fakt jsem si málem zavařila hlavu, ale nakonec jsem to jakž takž dala .

    OdpovědětVymazat
  11. Moc pěkný beránek. Já se přiznávám, že Velikonoce na rozdíl od Vánoc zanedbávám a pouze využívám volných dnů. Ani nic speciálního nevařím ani nepeču, nedodržuji žádné velikonoční zvyky, nejezdím na návštěvy. No a pak mám čas kochat se krásnými výrobky ostatních .

    OdpovědětVymazat
  12. Jsi pilná jako včelička. Tvůj beránek je bezvadný My jsme letos zůstali sami dva, budeme mít co dělat, abychom zblajzli ty dva mazance, co jsem včera upekla

    OdpovědětVymazat
  13. Proč už ne přírodní barviva? Vypadá to příjemně...Já dostala od dcery školkovou "zvracivou" potvoru, takže od rána ležím jako lazar a mám po Velikonocích! Jaký máš fígl na tu čokoládu, že to máš tak souvisle pěkně polité?

    OdpovědětVymazat
  14. Vždycky říkám, že bych chtěla být náš pes. Od této chvíle, když to nevyjde, tak chci být prosím tvoje dítě. Nebo aspoň velice blízká příbuzná

    OdpovědětVymazat
  15. perfektné!! :) Tento rok u nás skôr bolo netradičné pečenie, keďže sme chceli len jednohubky ... perníčky vyzerajú krásne a farebné, ja som si musela vystačiť s prírodným farbivom a lá čučoriedka a teraz som celá fialová hádam ja za ušami     . Je to krásne a baranček je prekrásny!!! :) Na to by som si netrúfla. Šikovná si a krásne veľkonočné sviatky aj tebe a tvojej rodinke želám!

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Děkuji, po letošních Velikonocích mám pocit, že to příští rok udělám taky tak .

    OdpovědětVymazat
  17. To jsou fotky z nějakého luxusního pekařství?

    OdpovědětVymazat
  18. .... jak to, že mě nikdy nenapadlo dělat velikonoční perníčky, když perníčky jsou prostě ta nejlepší sladkost na světě?!

    OdpovědětVymazat
  19. [22]: Nevím, jestli z luxusního, ale pekařství to je. Jmenuje se U patlalky Janinky .

    OdpovědětVymazat
  20. [24]:Já si to říkala Janinko, že ty už máš dávno živnost a zástupy zákazníků nestačíš uspokojovat!   

    OdpovědětVymazat
  21. [25]: To bych se jako živnostník moc neuživila, ti tři mužští zákazníci mě nevytrhnou, obzvláště, když jim to ještě peču zadarmo .

    OdpovědětVymazat
  22. Je to parádička a zaujalo mě, proč perníčky s potravinářským barvivem nikdy více? Kvůli perníčkům samotným nebo kvůli tomu barvivu?

    OdpovědětVymazat
  23. To je ale paráda! O Velikonocích jste se měli náramně Perníčky jim tu moc nejedou tak se budu opičit a příště udělám "velikocukroví" Beránka tu taky nedělají, mají holubice, ale já mám na něj formu od jedné hodné bloggerové kamarádky

    OdpovědětVymazat
  24. Lentilkový beránek je "k sežrání". Z humanitárních důvodů bych oči nechal nakonec.

    OdpovědětVymazat
  25. [31]: Děkuji , hlava šla proti zvyklostem z minulých let jako poslední, já vždy zastávala názor, že by se měly oči sníst jako první, aby se na to nemusel beránek dívat .

    OdpovědětVymazat
  26. Asi jsem právě dostala kolosální hlad... co mi to děláš? Hele a ten beránek je luxusní! Mnohem krásnější než ten zástup stejných přes kopírák dělaných v obchodech, které nemají s dobrotou nic společného. Ten tvůj je originální, svůj a určitě byl i výborný!

    OdpovědětVymazat
  27. [33]: Chudinko, to ti v nemocnici nedávají najíst, že jsi dostala hlad?

    OdpovědětVymazat
  28. [34]:hehe - což o to - dávají, ale... počkej, vyjde článek - doufám, že brzy a uvidíš sama

    OdpovědětVymazat
  29. [35]: Neděs mě! To jsem tedy vážně zvědavá!

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).