Máš koule? Tak se o ně starej!


Včera jsem při čekání u dětské lékařky znechuceně přelétávala očima po tuně papírů a letáků, které tam visí na zdi. Jestli mě něco dokáže prudit, tak jsou to informace, které jsou doplněny milionem vykřičníků a zaškrtány zvýrazňovačem, nejlépe za každým třetím slovem a pro jistotu alespoň třema barvičkama. To pak jednoho dost znechutí vůbec si něco přečíst. Proto mne o to víc zaujal papír, který počmáraný nebyl a já si ho tak mohla bez újmy na zdraví přečíst.
Jakožto matku dvou synů a manželku mne nadpis Máš koule? Tak se o ně starej! nejdříve pobavil a poté zaujal tak, že jsem si doma později vyhledala stránku http://www.maskoule.cz/, která pojednává o problematice "koulí", respektive o jejich nádorových onemocněních. Celkem mne zarazilo, že ačkoliv tento projekt existuje téměř dva roky, ještě jsem o něm neslyšela...

Co jsem chtěla k tomuto tématu napsat, jsem napsala, vše důležité se případní zájemci dozví na výše uvedených stránkách. Jen ještě přidám dva videoklipy, které jsou součástí této kampaně a které rozhodně nemohu vynechat :).

Jeden, který má pobavit... https://www.youtube.com/watch?v=8-dhnhO4oak

... a druhý, který spíše poučí a informuje... https://www.youtube.com/watch?v=Aljzna0dQAs

P.S: Takovou růžovou plyšovou kouli bych si klidně nastěhovala do postele na usínání a mazlení :)!

16 komentářů:

  1. Zive, i ked mozno trosku tmavsie, zahnedle, su mozno predsalen do postele lepsie.

    OdpovědětVymazat
  2. No, hezký. - Když je to nádor varlete, tak mi ho uříznou a pak mě ještě zabijí chemoterapií.

    OdpovědětVymazat
  3. Inu, my jsme doma čtyři ženské Takže na nás to moc... nepůsobí?

    OdpovědětVymazat
  4. Tu reklamu jsem už viděla. Dobře řešená.

    OdpovědětVymazat
  5. Přijde mi že takových projektů je hodně, ale nejsou správně propagovány. Kdysi jsem viděla i něco na prsa, ale teď už bych to nenašla. Je to škoda, daj do toho prachy aby se o tom veřejnost snad ani nedozvěděla.

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: Můj názor i poznatky jsou stejné. Většina onkologických pacientů nezemře na rakovinu, ale na následky léčení. Chemoterapeutika jsou totiž ohromný byznys. Kdyby rakovina neexistovala, tak by si ji farmaceutické koncerny musely vymyslet.

    OdpovědětVymazat
  7. Já se v těch místech nerad prohmatávám, protože mi to přijde poněkud narcistické. Měli by na to zavést nějakou zdravotní diagnostickou službu, která by byla plně hrazena pojišťovnou.

    OdpovědětVymazat
  8. Hm, tak ty by si chcela sa mazlit s plysovou kouli? No len sa o tom radsej nezmienuj mazelovi

    OdpovědětVymazat
  9. O této kampani jsem vůbec neměla tušení.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Tak to je určitě pravda, že například takový gynekolog se o koule moc nestará.

    OdpovědětVymazat
  11. Odteď se začínám se svejma koulema mazlit. A pěkně veřejně. A když bude mít někdo nějaký námitky tam mu pouze odvětím, že se starám o své zdraví.

    OdpovědětVymazat
  12. [2]: velká škoda že na východní medicínu vsadil i Steve Jobs, zakladatel a duchovni guru Společnosti Apple. Když zjistil že mu nepomůže, obrátil se na západní medicínu. U rakoviny je nejdůležitější čas. Čím dřiv, tím větší šance. On žel toho času s "experimenty" ztratil příliš moc. Zemřl loni. Co do prevence uznávám východní medicínu a měli vychom se od ní hodně učit. Když jde ale do tuhého, dřžme se ale té západní. Howgh

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem ráda, že jsem se narodila jako žena, i když i my máme možná více problému než muži ... Já vím, že se v tom ještě tolik nevyznám, ale myslím si to. Ale nevím, co si mám myslet o tom odstranění a uříznutí ...

    OdpovědětVymazat
  14. Já už jsem o tomhle projektu slyšela, ale už Tebe jsem narazila na tahle videa Líbí se mi, jak jednoduše a vtipně je to pojato, to nejvíce zaujme a malí/mladí kluci to nebudou brát jako něco "trapného". Dobře to vymysleli, i na takovéhle problémy je třeba upozornit.

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji vám všem za "kuličkoidní" komentáře .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).