Houby à la caprése


Inspirace na letní chuťovku, i když ty čtyři stupně dnes ráno už moc letně nevypadaly...:)
Na houbičky jsem použila cherry rajčata a mozzarellu. Rajčátka jsem rozpůlila, vykuchala a nechala pouze pevný obal. Mozzarellu jsem nakrájela na kvádry (nebo jsem se o to alespoň snažila, v případě gumové mozzarelly je to trochu složitější :)), na ně nasadila osušená rajčata, dozdobila pažitkou a lístky máty. Originální caprése je zakápnuté olivovým olejem a bylinkou je zde bazalka, ale vykládejte to panu Albertovi, který jí zrovna nemá v regále, že jo :).
Houbičky jsem připravila chvíli před konzumací, protože i když rajčata osušíte... No, jsou to prostě rajčata...

Nezaměňovat s muchomůrkou červenou, tahle houba nemá tečky a jmenuje se... Caprésovka :).


19 komentářů:

  1. nerada sbírám houby, takže ideální pro mě

    OdpovědětVymazat
  2. Roztomilé. :)) Kombinaci rajčat a mozzarelly miluju.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna Pepíno donesl krásnou pýchavku, tak houbovková náplň může být. Prásknu to pod klobouček z rajčete. A nebo místo nohy? Mozzarelu ani jinej sejr nemám a do marketu v městě daleko... A nově objevenou blogerku Janinku zdravím, skouknu si její blog líp, abych věděla...

    OdpovědětVymazat
  4. Se docela divím, že jsi jim na ty klobouky neudělala bílé tečky. Připadá mi to jako ústup od preciznosti.

    OdpovědětVymazat
  5. Kam na tie napady chodis?   Za rohom urcite striehne jezibaba, bude mat obed. Ona cervene hriby rada

    OdpovědětVymazat
  6. Přiznám se, že absence teček mě taky překvapila. Ještě jednou jsem se podívala, jestli jsem tu dobře u Janinky! Jedůvky zkusím, vlastně něco podobného dělám, jen to moje ve výsledku vypadá jako rozkopnutá prašivka

    OdpovědětVymazat
  7. Takové roztomilé neopupínkované muchomůrky

    OdpovědětVymazat
  8. Tvoje kreativní nápady zkrátka nejde neocenit Naprosto skvělé! Chutnají stejně dobře vykuchané jako nevykuchané?

    OdpovědětVymazat
  9. [1]: Já bych je i sbírala, ale nemám s kým a protože jsem posera, sama do lesa nechodím .

    OdpovědětVymazat
  10. To je krása. Italská chuťovka po Česku. Každopádně o těch čtyřech stupních mi ani nemluv.

    OdpovědětVymazat
  11. [12]: Děkuji , taky ziminka, taky?

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Ne, jenom to ne! Žádné švihání sebou, co bychom pak chválili? Už jsme klidní, na dortu oči nechyběly!

    OdpovědětVymazat
  13. [15]: Tak to jo, hlavně, že jste v pohodě !

    OdpovědětVymazat
  14. To je skvělá mňamka pro naši stále trvající italskou náladu.

    OdpovědětVymazat
  15. [18]: Do Itálie se chystáme příští rok, slyšeli jsme na ní tolik dobrého, že se divím, že jsme ji tak dlouho opomíjeli .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).