Inspirace na letní chuťovku, i když ty čtyři stupně dnes ráno už moc letně nevypadaly...:)
Na houbičky jsem použila cherry rajčata a mozzarellu. Rajčátka jsem rozpůlila, vykuchala a nechala pouze pevný obal. Mozzarellu jsem nakrájela na kvádry (nebo jsem se o to alespoň snažila, v případě gumové mozzarelly je to trochu složitější :)), na ně nasadila osušená rajčata, dozdobila pažitkou a lístky máty. Originální caprése je zakápnuté olivovým olejem a bylinkou je zde bazalka, ale vykládejte to panu Albertovi, který jí zrovna nemá v regále, že jo :).
Houbičky jsem připravila chvíli před konzumací, protože i když rajčata osušíte... No, jsou to prostě rajčata...
Nezaměňovat s muchomůrkou červenou, tahle houba nemá tečky a jmenuje se... Caprésovka :).
nerada sbírám houby, takže ideální pro mě
OdpovědětVymazatRoztomilé. :)) Kombinaci rajčat a mozzarelly miluju.
OdpovědětVymazatZrovna Pepíno donesl krásnou pýchavku, tak houbovková náplň může být. Prásknu to pod klobouček z rajčete. A nebo místo nohy? Mozzarelu ani jinej sejr nemám a do marketu v městě daleko... A nově objevenou blogerku Janinku zdravím, skouknu si její blog líp, abych věděla...
OdpovědětVymazatPěkné jednoh(o)ubky.
OdpovědětVymazatSe docela divím, že jsi jim na ty klobouky neudělala bílé tečky. Připadá mi to jako ústup od preciznosti.
OdpovědětVymazat[5]: Nebo aspoň oči.
OdpovědětVymazatKam na tie napady chodis? Za rohom urcite striehne jezibaba, bude mat obed. Ona cervene hriby rada
OdpovědětVymazatPřiznám se, že absence teček mě taky překvapila. Ještě jednou jsem se podívala, jestli jsem tu dobře u Janinky! Jedůvky zkusím, vlastně něco podobného dělám, jen to moje ve výsledku vypadá jako rozkopnutá prašivka
OdpovědětVymazatTakové roztomilé neopupínkované muchomůrky
OdpovědětVymazatTvoje kreativní nápady zkrátka nejde neocenit Naprosto skvělé! Chutnají stejně dobře vykuchané jako nevykuchané?
OdpovědětVymazat[1]: Já bych je i sbírala, ale nemám s kým a protože jsem posera, sama do lesa nechodím .
OdpovědětVymazatTo je krása. Italská chuťovka po Česku. Každopádně o těch čtyřech stupních mi ani nemluv.
OdpovědětVymazatRoztomilé!
OdpovědětVymazat[12]: Děkuji , taky ziminka, taky?
OdpovědětVymazat[11]: Ne, jenom to ne! Žádné švihání sebou, co bychom pak chválili? Už jsme klidní, na dortu oči nechyběly!
OdpovědětVymazatBáječný nápad!
OdpovědětVymazat[15]: Tak to jo, hlavně, že jste v pohodě !
OdpovědětVymazatTo je skvělá mňamka pro naši stále trvající italskou náladu.
OdpovědětVymazat[18]: Do Itálie se chystáme příští rok, slyšeli jsme na ní tolik dobrého, že se divím, že jsme ji tak dlouho opomíjeli .
OdpovědětVymazat