Válečná vřava


Válka kolem prezidentských voleb zuří v plném proudu. Vzduchem létají místo kulek nadávky a sem tam i facky, zmagořelí křiklouni se překřikují, pitomci, jejichž názor je ten jediný správný, se o něm navzájem bez špetky respektu přesvědčují a letitá přátelství krachují. Generálové obou vojsk se nekultivovaně rochní ve špíně, pozbyli vážnosti a důstojnosti a z očí nerozhodnutých vojáků vyzařuje čiré zoufalství, jak tahle válka skončí.

Ráda bych věřila, že ta béčková telenovela, jakožto neúspěšný propadák, brzy skončí...

Nevím, jestli mi tu někdo rozumí, ale v práci jsem na jednoho parťáka narazila. Jsem přesvědčená, že jsem z té bedýnky zaslechla docela tichounké "Pomoc!"...

57 komentářů:

  1. Jé! Dneska jsi zas snídala vtipnou kaši! Díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu to vypadá, jako by se z té bedýnky chtěl dostat než skončí někde v polévce.

    OdpovědětVymazat
  3. Je fajn, že ti obrazotvornost nezmizela s dětským věkem, což se bohužel velice často stává. Jen víc takových obrázků a příběhů s aktuálním podtextem))

    OdpovědětVymazat
  4. Velmi dobrá ilustrace aktuálního dění . Nu, rád bych věřil, že lidi přestanou blbnout aspoň po volbách, ale jde mi to těžko.

    OdpovědětVymazat
  5. Řekla bych "chudák petržel", ale ten má jasno. Zatím jen tiše vztahuje ručky, ale kdo ví, co se skrývá za lajsnou bedničky?! Třeba tam má přichystané nožičky a odpálkuje každého hrubiána a prudila. Kéž by měl tu sílu.

    OdpovědětVymazat
  6. No tomu říkám fotoúlovek! Má krásnou něžnou ručičku. Což se o hysterii posledních dnů nedá říct. Já už nechci žádného prezidenta, já už nechci žádnou přímou volbu. Naše geopolitická historie ve volbě prezidenta je prostě jiná a tohle  se neosvědčilo. Proto jsem u nás i proti referendům o opravdu důležitých politických věcech, nejsem proti referendu jako takovému ale na nižší, krajské, městské či jiné úrovni. Nedokážeme se dohodnout, neumíme naslouchat a neumíme vést klidnou a konstruktivní diskuzi. A věci které se mají rozhodnout všelidovým hlasováním právě ty dohody a diskuze sakra potřebují.... mě, jako historymilci se líbí systém kurfiřtské volby římského krále. 5 držitelů volebního hlasu, a celodenní rokování, anebo celotýdenní.To záleželo na tom, jak si mezi sebou dokázali prodiskutovat všechna pro i proti. A pak zvolit.

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Včera jsem opravdu vtipnou kaši jedla (v podobě dušené mrkve na vepřovém s hráškem a bramborem ), protože z jakých malérů já dokázala včera vybruslit pomocí humoru, nad tím zůstává rozum stát .

    OdpovědětVymazat
  8. [2]: Pevně věřím tomu, že té šaškárně bude brzy konec .

    OdpovědětVymazat
  9. [5]: Děkuji ti, budu se snažit!

    OdpovědětVymazat
  10. [3]: Já jo, ale na mě se všichni vy... kašlali. Tak jsem to vyřešila dvěma sklenkama bílého a bylo to v pohodě .

    OdpovědětVymazat
  11. [7]: To je krásně napsaný! Rváč petržel!

    OdpovědětVymazat
  12. [8]: Ony ty ručičky byly krásně něžné obě dvě, ale nechtěla jsem s ní hýbat, takhle mi to přišlo úplně vystihující moje momentální rozpoložení .

    OdpovědětVymazat
  13. Tvé pozorné oko patří člověku, který skutečně nerad suchary   

    OdpovědětVymazat
  14. Rozumím tomu sice jako koza petrželi, ale volil jsem tajně a srdcem.

    OdpovědětVymazat
  15. Dnes ta béčková telenova skončila

    OdpovědětVymazat
  16. Každý ať si volí podle svého názoru - já můžu říct svůj a jít odvolit a pak ať se děje, co se má... je to, jak to je. Každá strana má svou pravdu a svůj pohled na věc a o tom demokracie je - i o dialogu a ne o špíně, hádkách a osočování. Ty volíš á, já volím bé - máme pro to své důvody, jako pan petržel pro úprk z bedny a teď nezbývá než chtít nafackovat těm, kdo k volbám nešli (protože za to bych fakt nějaký trest dala, pokud nemají rozumnou omluvu) a respekt... je zvoleno a že se mi to nelíbí? To ceny chleba taky ne a můžu si tak akorát stěžovat na lampárně lidi zapomínají zůstat nad věcí a pak se diví, že je žerou žaludeční vředy

    OdpovědětVymazat
  17. Úplně jsem nepochopila podstatu tohodle článku .

    OdpovědětVymazat
  18. [21]: Obávám se, že ne, asi pár týdnů nevlezu na FB, to jsou výblitky že by z toho jeden padl .

    OdpovědětVymazat
  19. [22]: Tak to mi můžeš rovnou nafackovat . Před dvěma týdny jsem volila, ale druhé kolo jsem musela vynechat, oba pánové se diametrálně liší od mé vize prezidenta a buď se jejich názory rozchází s mými, nebo jsou mi krajně nesympatičtí. Já vážně chtěla, opravdu jsem se snažila najít si na nich to dobré, ale z morálního hlediska to prostě nešlo. A menší zlo, jako před pěti lety, jsem volit nemohla, pro mě tam letos totiž žádné menší nebylo .

    OdpovědětVymazat
  20. [23]: To vůbec nevadí. Mně stačí, když článek pochopil můj čtrnáctiletý syn .

    OdpovědětVymazat
  21. [25]: Dobře, tak jenom jemný pohlavek, když u prvního kola jsi byla - ono záleží, jak se na to člověk dívá - konec konců v naší vlasti je prezident jen taková loutka, která toho nic moc nemůže - z hlediska lidského... je to na každém - já svého kandidáta měla a volila v obou kolech a svůj názor si umím obhájit a nebráním se diskusi - prezentovala jsem to i na instagramu a až čas ukáže, zda mám pravdu já (a další) nebo strana druhá, nicméně si kvůli tomu rozhodně žíly rvát nebudu :)

    OdpovědětVymazat
  22. Janinko máš pravdu,když nechceš mít skaženou náladu,raději maluj pastelkami třeba dinosaura,vezmi mašličky a tvoř,to je způsob jak se odreagovat....pa

    OdpovědětVymazat
  23. [27]: No právě, on sice prezident je de facto jen loutka, ale i k té loutce musím cítit něco pozitivního, když už má prezentovat mou vlast. Letos tomu tak bohužel nebylo a věř mi, že mě to opravdu trápilo, že svůj hlas nemůžu dát ani jednomu. Ale žíly si kvůli tomu taky rvát nebudu .

    OdpovědětVymazat
  24. [28]: Já jí nemám zkaženou, spíš takovou odevzdanou . A vrhla jsem se na korálky, to hodně uklidňuje .

    OdpovědětVymazat
  25. Ještě že už je po volbách

    OdpovědětVymazat
  26. Pěkný obrázek s vtipným textem, mimochodem ta béčková telenovela stejně nikdy neskončí, ale v podání podobných bude pokračovat, je ale jen na nás zda jí budeme sledovat nebo dělat něco užitečnějšího. Třebas psát blog

    OdpovědětVymazat
  27. Taky se cítím odevzdaně. Docela tomu nevinnému kousku zeleniny rozumím.

    OdpovědětVymazat
  28. Dopadlo to, jak to dopadlo a já jen doufám, že ten humbuk všude kolem se za chvilku uklidní... Nerozumím tomu, proč se lidi dál handrkují, hádají a přesvědčují ostatní, že jejich názor je ten nejlepší... když tím stejně nic nezmůžou.

    OdpovědětVymazat
  29. [34]: Takže z bláta do louže...

    OdpovědětVymazat
  30. Fantazie zapojená na plné obrátky, super!

    OdpovědětVymazat
  31. No, mě by jenom zajímalo, jak to s ním nakonec dopadlo? Neozývalo se to "pomoc" potom z hrnce, nebo tak něco?

    OdpovědětVymazat
  32. [42]: Já se obávám, že to "pomoc" se ozývalo ještě dřív a to když ho svlékala škrabka ze šlupky. A mám pocit, že ani ty ručičky nebyly ušetřeny...

    OdpovědětVymazat
  33. Jsem ráda, že válečná vřava utichá a zbraně se (snad) uklidí.

    OdpovědětVymazat
  34. [47]: Kéž by tomu tak opravdu bylo, ale zatím tomu nic moc nenasvědčuje, hlavně v tom virtuálním světě. A děkuji!

    OdpovědětVymazat
  35. [49]: Trochu mi to připomnělo jednu filmovou šílenost - Buchty a klobásy .

    OdpovědětVymazat
  36. Z té celkové agendy mi bylo dost blivno, tvrdé až podlé reakce na obou stranách a fakt nechápu, jak si někdo může přát něčí smrt, pokud by teda nešlo o masového vraha nebo psychopatickou zrůdu,která týrá malý děti, starý lidi nebo zvířátka. No, to je asi ten projev slušnosti. Osobně jsem ráda, že už je to za námi a musím pochválit ten povedený snímeček.

    OdpovědětVymazat
  37. [52]: Přesně, dalo by se to zhodnotit jedním slovem - vlastně dvěma - k zblití... Jsem ráda, že to máme za sebou, diskuze na FB už raději nesleduji, mám svých starostí dost a zaobírat se inteligencí některých jedinců mezi ně fakt nepatří .

    OdpovědětVymazat
  38. To je přímo gesto zoufalství .

    OdpovědětVymazat
  39. Haha, super fotka Ja jsem humanista, tuhle zeleninu nikdy na smrt do polivky neposilam. Pani petrzel i pana celera vzdy usetrim pro jejich mne nelibivou chut :)

    OdpovědětVymazat
  40. [57]: Dík . Já petržel a celer taky nemusím, dávám je jen do svíčkové, kam prostě patří, aby to mělo ten "košt" .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).