Pyžamo


Každý rok dostáváme od mojí maminky měsíc před Ježuchem korunky, které si rozdělíme na čtyři díly a každému z rodiny se pak pod stromeček koupí to, po čem jeho srdíčko touží. Dospěláci si vyberou sami a jako malá děcka jásají "Babi, jak jsi věděla, že přesně tohle jsem si přál? Ty jsi úžasná!", děti dospěláků zase nevědí, že vybírají rodiče a tak výskají "Babi, ty jsi ta nejlepšejší babička na světě, jak jsi to uhodla?" A babička se tetelí blahem a je šťastná, jak to zase letos se všema skoulela.

Ani tento rok tomu nebylo jinak a já si chtěla pořídit něco, co postrádám už několik let. Rozhodla jsem se investovat svůj šustivý dárek do dvou regulérních pyžam s dlouhými rukávy a nohavicemi a nahradit tak vyplandaná trika ukradená manželovi. To jsem ovšem ještě netušila, co mě čeká za pyžamovou story. Kdybych si bývala vzpomněla na svoje utrpení se sháněním pyžama před lety (taky mi mohlo dojít, že právě od té doby jsem na ně zanevřela a žádné nevlastnila), asi bych si běhání po městě ušetřila. Tam na mě totiž čekaly pouze velikosti mastodontní 50XL a výše, ve kterých lze hrát sice krásně na schovávanou, nicméně účel pyžama neplní, nebo velikosti mínusové XXXXXS, které si na sebe pochopitelně nenarvu, protože vlastním normální postavu. I když podle výrobců pyžam zase tak normální proporce nemám, protože další specialitka, která na mě v obchodě vykoukla, byla sice moje velikost, nicméně pyžamo, které bylo deklarováno jako DLOUHÉ, mi bylo k lýtkům. Ale za to si asi můžu sama, protože podle paní prodavačky mám prý moc dlouhé nohy.

Po několika neúspěších a v zájmu zachování svého duševního zdraví jsem se rozhodla opustit svět hypermarketů a kamenných prodejen a objednat si pyžamo na internetu. Ačkoliv se řadím mezi jedince, které okolí často, rádo a zlomyslně nazývá infantilními, to, na co jsem narazila v internetových obchodech, by porazilo a znechutilo snad i toho nejdětinštějšího dospěláka na světě.

Kromě toho, že většina pyžam byla barvy růžové, byla ještě k tomu jako bonus oplácána "lostomilouškýma žvížátkama". Lidi, to bylo tak hnusně sladký, až se mi z toho začaly kazit zuby! V 99 případech ze 100 na mě z pyžama koukali Veselí králíčci, Tučňák s kačenkou, Žába s korunkou, Medvědí tatínek, Koťátka, Kravička Fintilka, Telátko, Panda s kytičkama, Jásající medvídci, Zamilované kravičky, Modrý zajíc, Ovečka, Méďa v kabelce, Opice s balonky, Jezevec, Upovídaná kočka, Medvědice s dárkem, Tyrkysoví motýlci, Méďa na polštářku, Ptáček, Pejsci, Méďa na obláčku, Líbající se ovečky, Zebřička, Chlupáč, Medvěd na hvězdě, Kostkovaní motýlci, Medvědí čtyřčata, Micka, Hrošík, Medvídci mazlíci, Stydlivé kotě, Méďa kulička, Méďa s kloboukem, Ovečka se šálou, Žirafa se srdíčky, Želva, Jelen či Zimní motýlci.

Obzvláště bych chtěla vypíchnout pyžamo s názvem Méďové tulíčci, Flekatá láska a Oteplení motýlci. Ne, to jsem si fakt nevymyslela!

DO PRČIC!!! Já nechci spát v pyžamu s žádným pitomým medvědem, pitomým srdíčkem, pitomou ovcí ani jiným pitomým osrdíčkovaným zvířetem. Já chci NORMÁLNÍ pyžamo, kde bude NIC! Řekněte mi, že to není pravda, že 99% dospělých zákaznic vyhledává na tomto kousku oblečení růžovou zoologickou zahradu? Začala jsem koketovat s myšlenkou, že když jsem to vydržela tolik let, tak se z toho teď nepo...., jenže ta vyplandaná trika už se začínají rozpadat. Ze zoufalství jsem začala pokukovat po pyžamech pánských, skončila v sekci dětské a vrátila se zpátky ke zvěřinci s ústupkem, že teda jo, ale nějak decentně. Už jsem si myslela, že pyžamo s názvem Havran je přesně to, co hledám. Havrani mi nevadí, hlas mám jako oni a navíc nejsou růžoví. No jo, jenže to by ale ten cukrouš havran na tom pyžamu nesměl něžně objímat mašlí omotané vajíčko!

Nakonec jsem pyžamo sehnala v jednom obchodě, kterému nebudu dělat reklamu, protože už si jí tou svou šílenou v televizi udělal sám. Jo, je to přesně ten, kde se přece dá koupit jenom kafe :).

32 komentářů:

  1. "Lostomilouškýma žvížátkama" To mě pobavilo Jinak pěkný,moc pěkný a zajímavý článek

    OdpovědětVymazat
  2. V roce kocůra jedině pyžámko s motivem tohoto.

    OdpovědětVymazat
  3. To mě rozesmálo. Mám pyžamko se žirafkou, ale pravda, není růžová ani lostomiloušká. Nedivím se, že havran cukrouš, objímající vajíčko, ti nekápl do noty. Vůbec nechápu, že výrobci si tak libují ve zvířecích motivech na pyžamech. Že by nám tím chtěli naznačit, abychom se aspoň v posteli chovali jako zvířata? I když tedy - pánská pyžama s kočičkou, objímající růžové srdíčko, bych tedy chtěla vidět.

    OdpovědětVymazat
  4. Vtipně napsané. Také mám problém na sebe něco sehnat. Velikosti jsou buď příliš malé jako na veverky, anebo zase moc veliké jako na medvědy a na mě nic...

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám nejradši bezobrázková pyžama z Lidlu :))

    OdpovědětVymazat
  6. No, ani nevím, jak to babičky dělaly, když jsem byla malá. Teď ty platící papírky zabalej do obálky a papíru a dají mi je pod stromeček, abych si to užila po svém

    OdpovědětVymazat
  7. Bavila som sa . To by clovek neuhadol aky problem dokaze urobyt jedno pyzamo.

    OdpovědětVymazat
  8. Jani taky mám pár pyžam z toho obchodu,co si udělal šílenou reklamu v televizi. Dobře jsem se zasmála.

    OdpovědětVymazat
  9. Já tak nemám ráda Tchi.., ale na druhou stranu prodávají "normální" pyžama a to se počítá . Každopádně článek mě hrozně moc pobavil, píšeš výborně. Je trefný, vtipný a úderný . A teď si jdu vygůglit pyžamo s Kravičkou Fintilkou (to doma ještě nemám) ).

    OdpovědětVymazat
  10. Jo žvížátka teď letí. Já ráda noční košile, taková ta delší trička a tam se to také hemží podobnými motivy. Jiná varianta je pak strašlivá babkovská flanelová, nebo různé krajkové fantazie, které na spaní příjemné nejsou, protože to není bavlna. Pyžama mě rozčilují a je mi v nich vedro , když nemám nahatý nohy, neusnu.

    OdpovědětVymazat
  11. Zkoušela jsi Vietnamce? Já si pyžama moc nekupuju, mám akorát jedno, který si vozím na výlety s tajčisty. Koupila jsem si loni nový - suprový froté pyžamko, růžový s bílými proužky - jiné v mé velikosti neměli, ale jinak byl výběr barev standratní (růžová, žlutá, modrá, zelená, fialová ...)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je dost dobrý, já teda pyžamo nemám ani jedno, teď jsem přišla na to, že jsem vlastně ošizená, ale mám sexy noční bavlněné košilky  s podobnými výjevy hihihihihi. Pravdou je, že jsou v tónech růžová a růžová a růžová.     

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Já proti růžové vlastně vůbec nic nemám, taková růžová žvejka nebo bonbonky jsou docela fajn .

    OdpovědětVymazat
  14. V růžové bych si připadala jak bonbón...

    OdpovědětVymazat
  15. Jani, pobavila jsi mě. Doporučuju pyžama z Tchibo, jsou super a celkem "decentní". Já mám většinu pyžam taky ale krátkonohých - díky sušení v sušičce se ty nohy jaksi zdrcávají. Ale lepší než drátem do oka no. Jani, kukni ke mě na blog, máš tam domácí úkol

    OdpovědětVymazat
  16. Musím se podívat na internet, oteplení motýlci mě fakt porazili!

    OdpovědětVymazat
  17. P.S. ale je dost znepokojivé, že v době přezásobených obchodů nelze najít něco tak jednoduchého, jako normální pyžamo. Třebas kytičkové. Nebo s proužky.

    OdpovědětVymazat
  18. [20]:[21]: Mně se nejen pusa kroutí, ale i lepí .

    OdpovědětVymazat
  19. Pyžamo nemám žádné, takže tohle se mi zažít nepovedlo. Taky většinou spím v Medvědovo sexy triku. Musela jsem před časem do nemocnice a došlo mi, že potřebuju noční košili (nesnáším v noci gumičky kolem pasu, prostě mě to škrtí).

    OdpovědětVymazat
  20. [23]: To je ale taky povedené a připomnělo mi to mojí nemocniční story, kdy jsem si ve stresu koupila noční košile, akorát na nich nebyly žirafy, ale tele. A taky něco ýmoulalo v hubě .

    OdpovědětVymazat
  21. Mrkla jsem na nějaká dámská pyžama na netu a opravdu- na každém rohu na mě vybafla růžová, zvířátka ze ZOO nebo dokonce pyžama s výstřihem až někde po pupík a chápu, že něco takového nejsi ochotná nosit A v obchodě, kde bývala jen káva mi připadaly nejpěknější pyžama, jednoduchý střih a styl, prostě to pravé Já to mám zatím docela na háku, hlavně, že je to pohodlné

    OdpovědětVymazat
  22. Já mám problém opačný. Vše je mi dlouhé, neb jsem mrňavá. Skončila jsem u chlapeckého flanelového pyžama. Tmavěmodré s pruhama. Vypadám jako trestanec, jen cedulka mi chybí. Ale je mi krásně teplo

    OdpovědětVymazat
  23. [25]: Fakt jsem nekecala, že jo? Všude samá zvížátka .

    OdpovědětVymazat
  24. P.S. zkus občas nakouknout k Vietnamcům. u nás jsem viděla flanelové pyžamo dvoudílné, v žluté, modré a růžové, s kytičkama. Vzor kytiček byl jen kreslený, nebylo to s výplní.

    OdpovědětVymazat
  25. Jani, zrovna jsem Ti chtěla dát tip na obchod, kde bys jistě sehnala nějaké pěkné pyžamo, ale předběhla jsi mě, je to právě ten obchod, kde se dá sehnat i něco jiného než jen káva...

    OdpovědětVymazat
  26. [28]: Jako poslední variantu zkusila. Nohavice mám pod kolena .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).