Vánoční tvoření s dětmi - Vánoční koule


Nikdy bych nevěřila, co dokáží s dětskou dušičkou udělat sežrané vánoční ozdoby...
Když jsem psala o tom, že nám ve sklepě krysy spořádaly vánoční výzdobu včetně papírových, slaměných a polystyrenových ozdob na stromeček do pokojíčku (Více tutok :)), ještě jsem netušila, že z toho bude mít moje dítě dušičky bolení. Od té doby totiž cítí synek velkou křivdu a kuje pomstu. K Vánocům si přeje kus sýra a obrovskou past na myši...

Vždycky jsem věděla, že můj prvorozený je "cíťa". Někdy si říkám, že to snad ani není moje dítě, ale už jsem se s tím smířila (i když přeci jenom občas mívám tendence ho trochu "pochlapit"). Abych zmírnila jeho smutek, šli jsme do papírnictví koupit nové polystyrenové koule.

"Hlavně, maminko, nezapomeň tempery!"
"Blázníš? Máš jich doma plnou krabici, to je zbytečný..."

Když jsme si kuličky chtěli doma nabarvit a posypat je třpytkami, zjistili jsme, že... nemáme tempery. Fňukání. Demonstrativně vší silou vtáhne nudli.

"Zase jsi něco slíbila a nesplnila!"

Ach jo, další křivda! Ale na svou obhajobu musím uvést, že ty barvy jsem opravdu koupila. Jenže jako výbavu prvňáčka do školy, kterou si měl sebou 1. září přinést... Hledám rychle náhradní řešení, než fňukání propukne v něco horšího a než se synátorovi v hlavě začne rodit pomsta, nedejbože stejná, jakou chystá na ty krysy. Vzpomněla jsem si na svou krabici s korálky. S frfňáním a s dalším vtahováním nudle přijato. Hurá! Já se zbavila nálepky slibotechny a hrozby případné pasti, jeho to bavilo a stromeček bude mít svoje koule :).

18 komentářů:

  1. A co máte za stromeček? Jedlička bez koulí by nevadila, ale smrk bez koulí, to by byl problém.

    OdpovědětVymazat
  2. Je vidět, hlavně, že je to chlapeček docela skromný... to snad všechny novodobé děti co znám.. by žádnou krysu ani neřešili a nikdy by je kvůli tomu nenapadlo měnit svá přání na kus sýru a pastičku, když si můžou přát třeba transformers, který ej podle nich stejně tak schopný tu malou mršku zahnat .. xD

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, to jsem se i místy zasmála . Děti jsou úžasné. Kolik malému je?

    OdpovědětVymazat
  4. Ty kouličky jsou úžasné. Originální nápad, takové nikdo nemá. Určitě sklidí úspěch i u případných návštěv.

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasný nápad, jsou vážně hezké.

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadají opravdu nádherně. Úžasný nápad x)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se mi líbí. Jo, a prvorození jsou asi stejní. Když se u nás nedejbože něco rozbije, časopis pomačká, v knížce ohne list, to je šílená trága. Na obyčejné věci neadekvátní reakce. Řešíme to celý den, několik dnů a i večer je schopen poslat nás všechny ven, abychom to sehnali v neporušeném stavu. Když se tak enstane, začne hysterák.

    OdpovědětVymazat
  8. Koule jsou krásné a hlavně originální. A co se týče prvorozených synů - u nás to bylo taky takové. Byl mnohem citlivější než dcera, ale styděl se za to, tak vše kamufloval hraním si na tvrd'áka.

    OdpovědětVymazat
  9. Prima improvizace. Dílo se podařilo báječně ...

    OdpovědětVymazat
  10. uzasny nadpis.. ehm, radsej si ma nevsimaj pocuj mohla sidat lepidlo a to posolit a mietso farby pouzit korenie.. ja som to tak robila minuly rok na vystrihnute ozdobky z plastovych flasiek z mineralky a poviem ti ked pouzijes lak na vlasi tak su neznicitelne.. a hlavne nekomzumovatelne!

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: tu sol pravdaze musis zmiesat z danym korenim.. ale to uz ti asi vysvetlujem a radim po funuse

    OdpovědětVymazat
  12. To jsou pěkné kouličky, když se chce, všechno jde, a hlavně to chce dobrý nápad - a ten jsi měla.

    OdpovědětVymazat
  13. Kouličky jsou krásně barevné a možná i ještě lépe vyvedené, než kdyby byly jen obarvené temperami Musím říct, že jsi hodně kreativní

    OdpovědětVymazat
  14. takovej pomstychtivej syn takovíh bych taky chtěla (někdy v budoucnu )

    OdpovědětVymazat
  15. Čekám na nový zajímavý článek na svém blogu

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).