Novodobá (očko)válka


Rozmohl se nám v té naší krásné české zemi takový nešvar. Najednou se tu během roku a půl, z ničeho nic, vyrojila spousta odborníků z oboru epidemiologie, imunologie, virologie, mikrobiologie a dalších x gií, jejichž název ani neumím vyslovit. No a ti odborníci mají, dle mého naprosto bezvýznamného názoru, nezanedbatelný problém - oni ten obor nevystudovali. A kdyby jen to, oni dokonce ani nepřečetli jedinou odbornou práci či publikaci věnující se onomu oboru a své znalosti nabyli v drtivé většině při čtení ezo a konspiračních portálů, které úmyslně a cíleně šíří hoaxy, a příspěvků na FB, které začínají slovy "Rychle sdílejte, než to smažou!!!!!". A čím více vykřičníků, tím lépe. Vlastně, ono těch problémů je trochu víc. Třeba že jsou ti odborníci neskutečně negativní. Nepřátelští. Neschopní tolerovat jiný názor. Agresivní. Zlí. Odsuzující. Sprostí. A nejzajímavější na tom všem je, že mají v drtivé většině jednoho společného činitele - nejsou očkovaní. Nebylo by ale korektní házet je všechny do jednoho pytle, lidé s tímto chováním se najdou i mezi očkovanými, z vlastních zkušeností odhaduji poměr hulvátů mezi oběma tábory na 95% neočkovaných ku 5% očkovaných. Tedy, očkovaní je v tomto případě velice slušné slovo, v kruzích oné většiny výše zmiňovaných odborníků se o nich totiž mluví převážně jako o ovčanstvu se staženými ocasy, vygumovaných a nemyslících hlupácích, tupých ovcích na vodítku, které se podvolily genetickým pokusům, očipovaných králících, zmagnetizovaných 5G vysílačích šířících negativní vibrace, v jejichž přítomnosti padají neočkovaní jako mouchy, sobeckých bezmozcích, přiblbých otrocích s vymytými mozky, které jejich otrokáři plánují usmrtit, případně tečkařích, kteří zemřou do jednoho roku od podání vakcíny. Myslím si o sobě, že jsem velice tolerantní tvor, který vždy razil zlatou střední cestu a to platí i v případě covidu - nepřeháním, ale ani nepodceňuji. Ovšem to, co jsou schopni vypustit a šířit oni odborníci o lidech, kteří se rozhodli pro očkování, nad tím zůstává rozum stát. Opravdu se za ně stydím, protože tolik nenávisti a zloby pohromadě se jen tak nevidí. Copak vážně nejde vyjádřit nesouhlas slušně, bez nadávek a v případě cizího člověka i bez tykání? Sama mám nějaký názor, ale dokážu si v klidu vyslechnout jiný, dokonce se nebojím argumentovat, ale s respektem, v mezích slušnosti, tolerance a bez nuceného přesvědčování o "mé pravdě". Jsem naivní, když totéž očekávám od ostatních?

Jarní realita bijící do očí. Podle odborníků smyšlená, jak jinak. Přece chřipečka, že jo.


P.S: Tento povzdech byl psán z velké části v době, kdy jsem očkovaná nebyla a ani jsem o očkování nepřemýšlela. 

P.P.S: Pokud se (se zatajeným dechem a zaťatými pěstičkami očekávaná) vize neočkovaných "odborníků" naplní a všichni očkovaní do roka zemřou, zemře s nimi i drtivá většina vzdělaných lidí - lékařů, zdravotníků, vědců, skutečných odborníků, pracovníků v sociálních službách. Většinu přeživších tak budou tvořit chudí obyvatelé Afriky, z nichž bude polovina muslimského vyznání. Milí "odborníci", planetě se možná díky těm třem miliardám zesnulým očkovaným uleví, ale jinak asi budete v prdeli. Hodně štěstí :).

68 komentářů:

  1. Jani, ta fotografie vystihuje realitu, přesně, trefně a bohužel pravdivě.
    Dnes jsem se, shodou okolností, bavila s kamarádkou, která jde příští týden na třetí dávku. Bydlí v domě s 93 letou maminkou a současně s rodinou dcery a dvěma vnoučaty. Devítiletou holčičkou a šesti a půl letým chlapečkem. Říkala, že až to půjde, půjdou i ti prckové na očkování. Potvrdila jsem jí, že ti naši trpaslíci také. Snacha, coby zdravotnice, má už třetí dávku za sebou a vůbec nepřemýšlí o nějakých mikročipech a dalších blbostech, které kolují po sítích. Kukačky jsou také očkované, stihly to během prázdnin.
    Ti odpírači se domnívají, že čím hlasitěji a sprostěji budou křičet, že ta jejich pravda zvítězí. Všem těm bych doporučila, aby si promluvili s někým, kdo si tím svinstvem prošel. Náš dlouholetý kamarád si poležel v nemocnici a z vitálního chlapa, milujícího život se vším co přináší, je teď stařeček. Ale přežil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna nedávno jsme já a pár maminek vedly vtipnou přestřelku ohledně bizarních nežádoucích účinků, kdy mi kladly otázky ve stylu:

      "A taky se ve Vaší přítomnosti samovolně zapínají spotřebiče, jako třeba mikrovlnka?"

      "Ha, tak proto! Díky za vysvětlení, už jsem se bála, že mi doma straší!"

      "Ještě může během budoucích let přijít rozpad všech Vašich důležitých vnitřních orgánů v těle a ve Vašem okolí můžou babičky od 70+ začít znovu menstruovat!"

      Snad to nebude bolet tolik, jako teď, když moje zmagnetizované tělo přitahuje kov. To byste nevěřila, jak bolí takové letící vidličky z příborníku!"

      Volbu očkování jsem nechala na dětech samotných, starší chtěl, Matýsek ne a stejně nemůže, ještě je malý. Zatěžovat mu tím hlavinku teď nebudu a nutit ho do toho také ne, ale až přijde čas, kdy by očkovaný být mohl, vysvětlím mu všechna pro a proti.

      Znám hodně lidí, kteří přežili, znám příběhy, kdy se skutečně rozhodovalo o tom, jestli dostane přednost třicetiletý nebo padesátiletý. Ale křiklounům je to stejně jedno, ti totiž překřičí úplně všechno.

      Vymazat
  2. Ta fotografie je bohužel pravdivá.
    Dnes jsem se o očkování bavila se sestrou u obvodní lékařky. Nechápu postoje lidí, kteří prošli covidem s těžkým průběhem, a přesto se staví proti očkování. Je to případ i mojí kamarádky.
    Švagrová pracuje v laboratoři, kde se vyšetřují testy na covid a také už je objednaná na třetí dávku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také to nechápu, na druhou stranu je to jejich volba a možná si myslí, že jsou chránění, když nemoc prodělali. A vůbec se jim nedivím, třeba v případě SARS z počátku tisíciletí, který je také způsobován koronavirem, jsou protilátky v těle přeživších nemocných už sedmnáct let.

      Vymazat
  3. Agresivita v diskusích s internetem roste geometrickou, každý, kdo má trochu jiný názor, si hned vyslouží nálepku a "ovčan" je ještě z těch slušnějších.
    Protože uvažuji o třetí injekci, asi budu blbec na kvadrát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takových blbců na kvadrát tu bude, určitě v tom nebudeš sám, neboj :). To, že jsou diskutující agresivní, vypovídá něco o nich, ne o nás.

      Vymazat
  4. Jani, tyhle diskuse nečtu, FB nemám a stačí jen to, co slyším ve zprávách. Každý ať si dělá co chce, ale horší je, že tihle chytrolíni svým postojem k očkování ohrožují lidi ve svém okolí, v práci, na ulici, v MHD a to už může být fakt průser. Bohužel, nenaděláme nic. Přeji hezký víkend a kdyby byl i se sluníčkem, tak by to bylo skvělé 😊😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abys narazila na takovéto případy, nemusíš mít FB, stačí si někdy přečíst diskuzi pod článkem na Seznamu, to by vážně jeden, s prominutím, blil. Postoj lidí se dá změnit jenom tak, že oni sami chtějí, a proto jim právo na jejich názor neberu.
      I tobě hezký víkend, na sluníčko to tedy zrovna moc nevypadá, ale svíčka už mi svítí ostošest, tak alespoň trochu toho světla a tepla tu mám, když příroda stávkuje :).

      Vymazat
  5. Očkoválka se tu skutečně vede a zřejmě jen tak neskončí, spíš bude hůř. Mám přátele mezi oběma skupinami, takže mě nikdy nenapadlo někoho osočovat a urážet. Je mi úplně jedno, jestli se někdo nechal očkovat kvůli ochraně zdraví, nebo kvůli zjednodušení života. Ani to nezjišťuju. Na druhou stranu, nemůžeš popřít, že je vyvíjen velmi silný psychický nátlak na to, aby se lidé nechali dobrovolně očkovat. A jeho součástí jsou i skryté veřejné urážky a stigmatizace od těch nejvyšších ve stylu: "antivaxeři mají nižší IQ". A především se jim už půl roku dopředu dává za vinu budoucí lockdown. Nedivím se, že někteří z nich jsou čím dál agresivnější.
    Popravdě mě to rozdělení společnosti a označování budoucích viníků dost děsí. Možná teď jsou očkovaní tzv. "víc v klidu", ale obávám se, že pokud vláda vyhlásí další lockdown, tak jim ten klid nevydrží a začnou být hodně agresivní. Vždyť už teď někteří volají po dalších a přísnějších restrikcích pro neočkované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom úplně stejně, jako ty, mám přátele v obou táborech a neurážíme se, respektujeme se. Samozřejmě, že ten tlak vidím a vůbec se mi to nelíbí, ale o tomhle můj článek být neměl. To rozdělování společnosti mě děsí stejně, jako tebe. Pokud s tím nová vláda, potažmo nový ministr zdravotnictví, něco neudělá, řítíme se do parádního průseru.

      Vymazat
  6. Vycházím z naděje, že na nějaké té strašlivé předpovídané mutaci mohu geneticky jedině vydělat, takže očkovaný samozřejmě jsem, dokonce už potřetí. Ale přiznávám, že jsem na facebooku - aniž bych sám vyřkl jediné slovo - několik šavlovaček sám (nevinně) zažehl, protože se díky mně jako společnému "fb příteli" sešli v jedné diskusi chrabří bojovníci z obou stran barikády :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty jeden! :) Já se do diskuzí nepouštím a když už, tak zcela výjimečně, ale občas to stálo za to. U pár přátel jsem byla tak rozhozená vulgaritou a postojem, že jsem si musela, v rámci zachování duševního zdraví, vypnout jejich příspěvky. To se vážně nedalo.

      Vymazat
    2. Pokud nedojde k porušení listovního tajemství, nejde o nic, diskuse nediskuse. Pokud k porušení soukromí dojde, je potřeba to utnout. Přeju hezký zbytek víkendu nepoznamenaného covidem a ani zažívacími problémy s podzimní grilovačky. :)

      Vymazat
    3. Na podzimní grilovačku si můžu nechat zajít chuť, u nás totiž mrzne :D. I já přeji hezký zbytek víkendu! :)

      Vymazat
  7. Jsem očkovaná 2 dávkami. Dala jsem se očkovat především kvůli práci. Byla to chyba. Měla jsem dost závažné nežádoucí účinky už po 1. dávce, po 2. dávce to byla už tragédie, včetně psychiatrických příznaků. Mám strach, že 3. dávka by mě mohla připravit o rozum. 3denní migrény s neurologickými příznaky 4 – 5 krát do měsíce namísto jedné migrény plus mezitím silné bolesti hlavy, které si s migrénami moc nezadají, přetrvávaly několik měsíců, byť stále řidčeji. TÉMĚŘ se to srovnalo na dřívější frekvenci, až po půl roce. Omezená hybnost paže přetrvávala po 2. dávce více než měsíc, první dny jsem s ní nemohla hýbat skoro vůbec. Přes měsíc (!) jsem trpěla i nevolností! ZA MĚ TEDY OČKOVÁNÍ 3. DÁVKOU URČITĚ NE – pokud by nás nutili v práci, tak nevím, co bych dělala (byt se váže na mou práci na klinice, ztratila bych mávnutím proutku vše, celý svůj život).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po očkování před pár lety na tetanus jsem ochrnula na několik dní na půlku těla. Dělala jsem si ze sebe legraci, že za sebou tahám nohu jako Joffrey de Peyrac z Angeliky. Nic tak strašného už jsem zažít nechtěla a proto jsem očkování dlouho odmítala. Nakonec jsem do toho ale šla, byla to kombinace rakoviny mojí maminky, práce, omezování, zdraví. Mrzí mě, že jsi měla nežádoucí účinky, migréna je mrcha. Také se mi rozjela migréna hned po očkování, ale záchvaty nebyly horší, než obvykle, těch deset dnů migrén měsíčně mi zůstalo, a já nepřestávám děkovat tomu, kdo vynalezl sumatriptany. Přeji ti, ať je jenom dobře.

      Vymazat
    2. Na mě bohužel žádné léky dlouho nevydrží působit (částečně je to tak u mě i s bylinkami nebo homeopatiky, a to CELÝ MŮJ ŽIVOT). Na VŠE, co beru, u mě vznikne poměrně rychle (většinou v řádu několika týdnů), REZISTENCE - a ani po letech neužívání se k tomu konkrétnímu léku nemá cenu vracet (vyzkoušeno např. u Ibuprofenu). Rizatriptan mi zabíral několik měsíců. Sumatriptan byl skvělý, ale jen 3 krát. Pak už zas žádný účinek. Takže neberu už léta vůbec nic (kromě stále se obměňujících bylinek a homeopatik, které si sama ordinuji kvůli chronickému onemocnění a které mě drží NAD VODOU a umožňují mi pracovat aspoň na zkrácený úvazek - občas si píchnu ještě akupunkturu, ale ty nejdůležitější body jsou na zádech a tady není nikdo tak dobrý, komu bych se svěřila do péče). Čím jsem starší, tím hůř ty velké bolesti snáším. A tak si tu účinnost těch léků "šetřím" prostě na stáří... Právě u chroniků, zejména autoimunitního původu, bych byla s očkováním dost opatrná...

      Vymazat
    3. Jenže, jak se zdá, to bude stejné jako očkováním proti chřipce, každý rok bude třeba nechat znovu očkovat, neboť, jak je vidět, viry mutují ostošest.

      Vymazat
    4. Prostě jseš Dory ve skupině která je v tom promile problémů. Já po první dávce nic, po druhé mi na den vypadl mozek protože mi to hodně shodilo už tak dost nízký tlak a bolela mne ruka. Druhý den už jsem o ničem nevěděla.

      Vymazat
    5. Dorko, ve skupince migreniků je pár lidí, kteří mají rezistenci na léky. Upřímně tě lituju, protože to mám přesně tak, jak píšeš - čím jsem starší, tím hůře bolest snáším. A bez léků si to opravdu nedovedu představit.

      Vymazat
  8. Ta fotka skutečně vydá za tisíc slov. A co se agresivity internetových diskusí týče... nedokážu to ani číst, natož se účastnit. Je to pro mě doslova jako jed. Zaplať pánbůh za každého člověka, který i na internetu pořád vystupuje v mezích slušnosti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem šla kolem těch přání, musela jsem se zastavit, protože mi ztuhly nohy a po zádech běhal mráz. Bylo to v době, kdy umíralo sto lidí na covid denně.
      Co se týká diskuzí, už se do nich nezapojuji, jen výjimečně, jak tam vidím uřvaného vulgárního křupana, utíkám.

      Vymazat
  9. Jsem jen na blogu, ostatní nemám a jsem ráda, Janinko, že ses o tom zmínila.V metru už mnozí nenosí roušku, ač je to povinné, soudy min.zdravotnictví kazí plány, přijde mi to tu jako Kocourkov.Jsme očkovaná dvěma dávkami a půjdu na třetí, neměla jsem u toho žádné vedlejší příznaky, ani manžel ne.Vyslechla jsem si v metru tak hnusný projev vůči důchodcům, že jsme kulila očiska, prý: ať vymřem a bude víc peněz pro mladé, asi byl pán nemakačenko, protože by jinak peníze měl?
    Nikdo na světě nevěděl, co s tím, když to začalo a v ČR je skoro každý odborník na covid.My nosíme roušky a myjeme si packy, vyhýbáme se davům, nechodíme na párty a zatím dobrý. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznávám se, že roušku nosím jen aby se neřeklo, pod nosem. Pracuji celou dobu, co se tu covid objevil, což znamená, že ochranu obličeje jsem nenosila jen na cesty autobusem nebo na nákup, nýbrž i celou pracovní dobu. Nižší přísun vzduchu mi způsoboval těžké migrény a závratě, takže jsem se na to vykašlala a zatím mi to prochází.

      Vymazat
  10. Ono se stačí podítat na stát Izrael, na proočkovanost a aktuální epidemiologickou situaci a obrázek si udělá každý sám. Doufám, že jsem někde nepopletl y-i. Přeju hezký včer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud vím, tak v Izraeli nyní úspěšně porazili i tu nejnakažlivější variantu, která zrovna bují u nás, a covid je tam na ústupu. Přepočtu-li úmrtnost za celou dobu, kdy covid řádí, u nich a u nás, máme ji o 66% vyšší. Je to přesně tak, jak píšete, každý si udělá obrázek sám. I já přeji hezký víkend :).

      Vymazat
  11. Diskuze nečtu,snad občas vyslechnu zprávy, když nechci poslouchat,vypnu je. Ovšem horší je to slyšet na živo od rádoby chytroli u, o by se mělo,nebo nemělo. Jsme oba s manželem očkování. Nyní půjde manžel na třetí a já za měsíc také,půjdeme rádi,nic nám po prvních dvou očkování nebylo. Všem přeji očkování bez problémů 🍀,na odpíráce bude platit až si budou muset vše financovat. Jak říkala nasd babi,na český lid musí být přísnost, když nemají rozum. Chápu jak pro nemoc nemohou,ale těch je minimum.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když jsem očkovaná, pořád zastávám názor, že by očkování mělo být dobrovolné. Internetový svět je plný hoaxů a náš stát dělá jen málo pro to, aby ti, co očkování odpírají, nebo, nedej Bože, věří těm nesmyslným fámám, změnili názor, aby dostali relevantní informace, vysvětlení, kterému by rozuměl každý. Já sama jsem si o vakcínách musela studovat a dohledávat dokumenty sama, protože jsem žádnou masivní kampaň nezaznamenala. V tom je asi největší kámen úrazu. Přeji nám všem, aby ten blázinec co nejdříve skončil.

      Vymazat
  12. Občas si na Seznamu přečtu diskusi na dané téma a jsem vždy rozčarovaná tou děsnou vulgaritou. Určitě nemusíme mít na vše s každým stejný názor, ale diskutovat by se mělo slušně.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, slušnost se v dnešní době moc nenosí. I tobě hezký nedělní den přeji! :)

      Vymazat
  13. S rozvojem sociálních sítí nastal velký rozvoj hulvátství. Lidé jsou tam pěkně v anonymitě a můžou si tak vyřizovat účty. Anebo prostě svou frustraci z rozpadajícího se vztahu, z vyhazova z práce, z mála peněz a co já vím z čeho ještě pěkně vyblout a ještě si říkat To jsem vám do nandal, to jsem dobrej....je to hodně smutné kam až jsme se dostali. Máme taky v práci jednoho takového popírače a odpírače který doslova žere všechny konspirační teorie a neustále nás jimi zásobuje. Já neříkám na to nic, jen se v duchu směju. Jo, občas přikývnu jako že ho poslouchám, ale většinou mi to jde jedním uchem tam a druhým ven. A myslím si, že tedy zrovna jemu by už očkování ničím neublížilo... no můžeme se zas na co těšit, na další chaotické rozhodování a příkazy. Jsem jen zvědavá jestli vůbec lidi už budou ochotní to respektovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na FB mám tři nebo čtyři přátele, kteří čerpají informace jenom z konspiračních teorií. Jejich příspěvky jsem si uspala, někdy to je fakt nářez, co ze sebe dokáží vyplodit. Vůbec si neuvědomují, že v očích ostatních vypadají jako opravdoví hlupáci, oni tomu totiž opravdu věří.

      Vymazat
  14. Covid-19 mě teda fakt nebaví, proto jsem zcela přestala sledovat televizi. Tak jednou měsíčně se ale začtu do internetu. A objevila jsem zrovna tohle video. Každý, ať si udělá obrázek sám.

    Neočkovaná farmaceutka: U léčiv musíme hodnotit risk / benefit, to se u vakcíny proti covidu neděje

    Zajímavá jsou zejména tyto místa:
    5:09
    13:49
    20:50

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Covid mě taky neba, obzvláště nyní, protože mám kolegyni v karanténě a tak jsem si přihodila v práci ještě jako bonus další funkci personalistky. Toho prevíta sleduji namátkově a jen kvůli škole.
      Na video jsem se koukla, dala jsem mu šanci i přes to, že paní je lékárnice. A nezklamala, tvrdit, že ve vakcínách jsou buňky potracených plodů, když je to vyvrácený hoax, to je fakt síla. A ty dvě miliardy dávek pro Francii - pokud vím, tak vakcíny objednává a distribuuje EU a státy si objednávají vakcíny v poměru k počtu obyvatel, jsou na to i nějaké tabulky. Takže za mě je paní bohužel jen další "odborník".

      Vymazat
    2. Jen tak pro zvědavost jsem si vyhledala počty objednaných vakcín pro celou EU - 3,3 miliardy dávek + 400 milionů jednodávkových. A to jsou pouze objednané, nikoliv dodané vakcíny. Takže to s tou Francií je opravdu nesmysl.

      Vymazat
  15. Druhá dávka se mnou pořádně zamávala.
    Do teď pociťuji únavu, vyčerpání, celkově jsem zpomalený...
    Třetí dávce se hodlám vyhnout. Ať jsem klidně označen za odmítače.
    Ale máš pravdu, lidi neumí diskutovat.
    Motto dneška je "když tě neumlátím argumenty, umlátím tě sekerou."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohu se zeptat, kdy jsi dostal 2. dávku?? A co jsi měl za vakcínu? (Já měla BioNTech Comirnaty 23.02. a 16.03.21). Já se dostávala po očkování 2. dávkou do formy přes půl roku (ale už po první dávce to bylo blbý).

      Vymazat
    2. Taky BionTech Conirnaty; druhou 30.6.

      Vymazat
    3. No, tak jestli bys to měl mít jako já, tak je ještě brzy. Tak v lednu bys měl/mohl být zas ready.

      Vymazat
    4. Já se s ní prala asi deset dní, manžel asi tři, ale nic dramatického, jen hrozná únava a bolest ruky, měli jsme jednodávkovou vakcínu. Prvorozený měl po druhé dávce jeden den vyšší teplotu a pak už nic. Pokud to nebude nezbytně nutné, na přeočkování nejspíše nepůjdu. Držím pěsti, ať je zase dobře.

      Vymazat
  16. Jani, mě je z toho všeho smutno. A souhlasím s Vendy, že s anonymitou hulváctví narůstá. Sama jsem covid prodělala, očkovaná jsem. Přesto se mě nelíbí nátlak na neočekávané. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám z toho úplně stejné pocity a ten tlak na neočkované se mi nelíbí ani trochu.

      Vymazat
  17. Tak nevím,čtu si komentáře znovu. Četla jsem řešení,nebo spíš návrhy covidoveho opatření vlády,která má nastoupit. Moc se neliší od na návrhu,které už tu byli- uzavírat postižené okresy,přesvědčit lidi na očkování,zkrátit dobu karantény,další stejně bla,bla. Rozdíl jen v tom, že by se měli uznávat protilátky a pak nutnost očkovat v sociálních sverach- domovy důchodců,lékaře,sestry povinné ,učitele a co prosím kuchaře,servírkya podobné obsluhy. Jedním ovšem všichni,ale to už od nové vlády nebudou brát jako nuceni. Kocourkov,jinak se to nedá nazvat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na žádný takový návrh budoucí vlády jsem ještě nenarazila, ale pokud vím, tak ta současná naposledy dost omezila neočkované - viz. hrazení testů, myslím, že je tím chtějí dotlačit k očkování a to asi taky není úplně nejšťastnější řešení. Nu, jsem zvědavá, s čím přijdou dál a zda se konečně podaří zatnout tomu covidu tipec.

      Vymazat
  18. Já očkovaná zatím nejsem, ale těm blbostem, co se povídá o tom, když se nechám očkovat, nevěřím. Ale zároveň se nenechám do ničeho tlačit. Sama jsem se rozhodla, že zatím očkování nechci, ráda bych se sama rozhodla i v opačném případě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak by to mělo být, člověk by měl mít možnost volby. A čím dál víc to vypadá, že tomu tak nebude.

      Vymazat
  19. Je smutné, jak jsou na sebe lidé zlí, a nejen kvůli očkování, ale třeba i kvůli rouškám v obchodě, je to hodně smutné. Já se zatím očkovat nechci, ale rozhodně to není kvůli nějakým dezinformacím, ale zkrátka si myslím, že na očkování mám ještě čas. Ty dezinformace ohledně očkování a koronaviru celkově mi hodně vadí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moje řeč. Na očkování a holky mám ještě dost času. :-) Koupil jsem si nové roušky a prý je už mohou používat jen mladiství do 15 let. Na mladé duchem se asi zapomíná. ;-) Delší dobu v respirátoru hodně těžko rozdýchávám... :-(

      Vymazat
    2. Teď jsem to psala v komentáři výše, lidé by měli mít možnost volby, ale bohužel tomu tak asi brzy nebude.

      Vymazat
    3. Ta možnost volby v tomto případě naštěstí je. Co udělají proti neočkovaným? Budou jim do smrti platit podporu v nezaměstnanosti, protože jim tenhle nákazový bordel omezil pracovní uplatnění a nebo rovnou utnul dodnikatelský záměr? Ta všechna prohlášení jsou je bu bu bu... Kdyby si tím očkkováním byli tak jistí v kranflecích, bylo by to povinné natvrdo... Přeju hezký večer.

      Vymazat
    4. Teď ano, do budoucna se obávám, že tomu tak nebude. Podpora v zaměstnanosti je pro průměrného občana 5-11 měsíců, to má stát pošéfované.

      Vymazat
  20. Je to obrovské téma, obrovské nejen k zamyšlení. Znám hodně lidí z odvětví zdravotnictví, co mi radí se neočkovat. Tudíž zatím nejsem, kovid jsem prodělala s lehkým průběhem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také znám zaměstnance zdravotnictví, kteří ale v drtivé většině radí opak, jen mizivé procento radí se neočkovat a to většinou v případech, kdy člověk prošel covidem. Pořád jsem tak nějak věřila, že ten humbuk brzy skončí, ale zatím se to nejeví moc dobře.

      Vymazat
  21. Prodělala jsem covid s těžkým průběhem, s pobytem v nemocnici. Půl roku poté jsem si vzala hladinu protilátek. Byla hodně vysoká. Tudíž jsem očkování odmítla. Teď je sice hladina stále dost vysoká, ale mám nastudováno spoustu odborných článků. Opravdu odborných, dohkedala jsem si zdroje a překládala je. Mám za sebou 1. dávku a za pár dnů bude i 2. Nikoho neodsuzuji. Můj muž očkovaný není. On hodně hledá na netu. Jenže dost často narazí právě na ty nepřizpůsobivé komentátory rádoby odborných článků....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sedmikrásko,
      na protilátky jdu na konci tohoto či začátku příštího týdne. A jsem moc zvědavá (očkování).

      Vymazat
    2. vizit my farm27. října 2021 v 18:08

      čtyři pokusy o koment na sedmikráskovém blogu a nikdy to přes cenzuru neprošlo...

      Vymazat
    3. Renatko, dělala jsem to úplně stejně, vyhledávala jsem si odborné články a překládala, protože k nám se toho moc, co by mělo informativní hodnotu, nedostalo. Osvěta, která by stála za to, tu prostě chyběla a chybí.

      Vymazat
  22. Ovšem ptoblerm diskuzi na internetu je v tom obecne, že priznivci opacneho nazoru jsou ovce..A hloupě se argumentuje obvykle na obou stranach barikady, platí že bavit se delebnez 2 minuty nerikam z blbcem, ale s ve věci "zatatym"clovekem, uz se baví dvs "zatati"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono záleží na charakteru diskutujících, já třeba nikdy neodsuzuji druhého pro jiný názor a už vůbec si o něm nemyslím, že je to ovce. Všechno je to o lidech a anonymita internetu jen nahrává těm nehezkým vlastnostem, které by třeba jinak zůstaly schovány.

      Vymazat
  23. Jistý problem je take v tom, že mnozí priznivci spikleneckych teorií sddileji naprosto si odporujici clanky, o tom ze virus neexistuje, že je nebezpecnym umelym vytvorem, že očkování roznasi nakazu nejvic apid...ze di to jaksi odporuje, nevadi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám pocit, že v tom už sami musí mít pěkný bordel :D.

      Vymazat
  24. Diskuze nečtu a přestala jsem covidové dění sledovat i v televizi, od té doby je mi podstatně lépe. Očkovaní jsme všichni jednorázovou vakcínou. Mě a manžela bolela akorát ruka po očkování a holky měly jeden večer teplotu. A pak už nic. Tátu budu objednávat na třetí dávku, ale až za tři týdny, měl teď očkování proti chřipce a prý mezitím musí být nějaký rozestup. Vcelku ten poprask kolem očkování nechápu, kdyby někdo chtěl, abychom si usekli ruku v zápěstí, asi by to bylo horší, tohle sice může a nemusí fungovat, ale za zkoušku to podle mě stojí. Stejně až čas ukáže, kdo měl pravdu a jestli to všechno k něčemu bylo a bude. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V naší zemi je bohužel ještě stále mnoho lidí, kteří věří tomu prvnímu, co je cvrnkne do nosu. A v drtivé většině to jsou opravdu hoaxy bez zdroje. Useknutá ruka je dobrý příměr! 😀

      Vymazat
  25. Jani, jak ty to děláš, že nejen dokážeš slovně vystihnout podstatu problému - i u takové kontroverze, jakou je anti-covid vakcinace - ale jaksi někde záhadně vyhmátneš úžasný obrazový doprovod?
    Tento konkrétní má úžasnou vypovídací schopnost zcela beze slov. A uvádíš "jarní realitu" - myslíš, že kdybys ten přáníčkový stojan vyblejskla dnes, na Halloween, bude vypadat výrazně jinak?
    Ať se všem dobrým lidičkám tento a případně další zákeřné viry vyhnou obloukem vinšuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti nevím, asi nějaký skrytý talent :). Kolem stojanu jsem šla docela nedávno a byl plný, otázkou je, jestli to bylo proto, že kondolencí není tolik třeba, nebo tím, že se obchodník, pro jistotu, zásobil...

      Děkuji za přání, i když to po dnešku vypadá, že se ten prevít usídlil i v naší domácnosti. Ucho mám od toho telefonování úplně sedřený! :D

      Vymazat
  26. Říkám to pořád a teď to pociťuje extrémně - lidé zapomněli na dvě úplně obyčejné a běžné věci - selský rozum a respekt... nejsem extrémista... jsem očkovaná... respektuji ty, kteří šli, i ty, kteří nešli - každý pro to máme své důvody a obhajovat se "musíme" jen sami před sebou. Nikdy jiný v našich botách nejde a naše životy nežije 8-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, jak říkáš. Moje sestra takový extremismus zažívá na vlastní kůži - v pracovním kolektivu je totiž jediná očkovaná a neočkovaní křupani jí to dávají náležitě vyžrat. Fakt divná doba.

      Vymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).