Falešný patchwork - mini vajíčka


Minulý rok si mužské trio z naší domácnosti užívalo koledování o Velikonocích náramně. A to tak, že se v té vášnivé atmosféře podařilo tomu nejstaršímu z nich rozbít pár vajíček na mámině velikonoční váze se zlatým deštěm. Vzala to sportovně, ale já to málem obrečela, protože vajíčka byla několik desítek let stará, neb jsme je se ségrou vyráběly jako jako děti.

Letos jsem si na tuhle patálii vzpomněla a rozhodla se škodu napravit, společně s věncem pro opelichané oškubánky jsem narychlo spíchla i pár malých vajíček. Nejsou sice malovaná ani dokonalá, za to jsou z lásky a stoprocentně nerozbitná :).

Ten se taky nacpe všude... :)






Pro příznivce falešného patchworku přidávám na TUTO stránku všechny mé návody a inspirace na toto téma :).

40 komentářů:

  1. Ti dva šikulové těm vajíčkům tvrdě konkurují! Já jak vidím ty jejich kukuče, tak v nich vždycky vidím tebe, ty rozpustilá šibalko. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O lidech, co mají psíky, se říká, že se svým pejskům podobají. A protože já pejska nemám, tak se podobám svým výtvorům :D. A děkuji!

      Vymazat
  2. Ja mam. nejaké take od neterky darovane, lebo kedysi som mala krásne kraslice od mužovej tety ale bohuzial som ich pri upratovani nechtiac rozbila a teta zomrela. Tak mam teraz taketo podobne na malú vyzdobu. Tohto roku budu tie sviatky smutnejsie. Obvykle nie sme na Velku Noc doma. Teraz budeme musieť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky budeme mít svátky smutnější, bez babičky, bez koledování na vesnici u mojí sestřičky, bez návštěv blízkých, však jsme na tom podobně. Ale my to dáme, musíme!

      Vymazat
  3. Nojo, ale když se nedají rozbít, jak pak udělat volská oka? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na to nepotřebuješ vejce! Stačí se některým lidem podívat do očí! ;-)

      Vymazat
    2. Já bych zkusila udělat volské oko z vola. Uznávám ale, že to není moc originální, přeci jen volské oko z vejce má svoje kouzlo :).

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Děkuji, ale jsou to takové rychlokvašky, příště se polepším :).

      Vymazat
  5. Chtěla jsem letos udělat dandičí vajíčka, leč opomněla jsem včas objednat stuhu z Anglie. Ono nakonec se vše vyvrbilo tak, že budou potřeba až na podzim a to nevím jestli už rovnou neudělám vánoční kouličky.... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, i ta děravá hlava se k něčemu hodí! :D Na vánoční kuličky á la dandík jsem mimořádně zvědavá už teď! :)

      Vymazat
    2. Hmm, nejseš sama...já taky! :-D

      Vymazat
  6. Jeeee, ta jsou krásná ��

    OdpovědětVymazat
  7. Ani nevadí, že koledování nebude. však stačí jeden nebo více mužských v domácnosti. My to budeme slavit stejně jako jiné roky. Zkusíme to nějak povyzdobit kolem domečku a něco málo upéci.Jenom bude o tři koledníky méně než jiné roky...
    Jinak vajíčka jsou pěkná ozdoba.. Určitě dají pěkně zabrat. Doma mám vázičku s břízkami a na nich pár pověšených plastových vajíček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na Velikonoce letos naprosto rezignovala. Možná tak ještě s klukama upečeme každoročního netradičního beránka alias kohouta nebo jezevčíka, ale jinak nemám čas a přiznám se, že ani chuť.

      Vymazat
  8. Ahahah!! Ty jsou boží! Pořád mě nepřestává udivovat, jak jsi šikovná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, díky, ale už jsem to psala výše, takové rychlokvašky to jsou :D.

      Vymazat
  9. Přijde mi, že nejdůležitější je, obléknout to do barev.
    Pak se efekt radosti objeví a je třeba slavit. Velkolepě, rozmarně a užít si to.
    Posílám pozdravení do okresu na severu a moje generálka by řekla : " Visijó vám tam pěkná véca ".

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkne..vidim, že ten falešný patchwork má opravdu široké využití. A co b'u to bylo za Velikonoce bez zdobený h vajíček?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, to má :). To bývaly časy, když jsem se v tom vyžívala - srdce, svícen, vánoční koule, vajíčka, nic mi nebylo proti mysli! :D

      Vymazat
  11. Ta jsou krásná. My máne taky košík vajíček, ovečku, zajíčky, kteří se sestře nelíbí, slepičku, ze které taky nejásá a vajíčka, která nám loni taky visela. Teta z nich byla nadšená, sestra ne. Tak letos nevisí a jsou kdoví kde. A pak dělej výzdobu, když ji u nás nikdo nepochválí. :D

    OdpovědětVymazat
  12. Janinko zásadně se nenudíš a vajíčka dodávají skvěle barevnou atmosféru. Hurá panáčci jsou opět ve svém živlu. :D ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vzhledem k tomu, že k tomu všemu chodím do práce, se opravdu nenudím :D.

      Vymazat
  13. Tyhle se jen tak nerozbijou! A ty, které jste vyráběli když jsi byla malá, byly malované, nebo škrabané, nebo jaké?
    Ty dnešní se ti povedly. Zlaté ručičky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc, Vendy :). Ta naše byla malovaná temperami, voskovkami, co dům dal :D. Ale byla od srdíčka :).

      Vymazat
  14. To je krása! O to jsem se nikdy ani nepokoušela. Letos je to vůbec všechno takové divné. Nemám ani velikonoční výzdobu, nemám ani umytá okna, protože já nemohu a nikoho jsem si do bytu pozvat nemohla. Ta tvoje krásná vajíčka ti aspoň vydrží pořád a je to krásná vzpomínka na ty letošní Velikonoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :).
      Máš pravdu, je to celé prapodivné. Jsem vděčná, že mohu chodit do práce, ale jsem tam pořád, je to náročné a únavou občas padám. Velikonoční pondělí bude jediný den, kdy mám volno, takže budu asi pořád spát. A bude mi jedno, že stejně, jako ty, nemám umytá okna :),

      Vymazat
  15. Ako vždy, krásne. A ja som, ako vždy, dostala ďalšie patchvworkové vajíčko od svojej neterky. My sme sa momentálne natrápili so synom na domácej úlohe, kde sme mali vyrobiť veľkonočný venček. No čo ti poviem... dúfam že dcérka bude po tatikovi, šikovnejšia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc :).
      Každý máme talent na něco jiného, on by ten svět byl jinak strašně nudnej :).

      Vymazat
  16. Jsou úžasná, stejně jako ty
    (✿ ♡‿♡)

    OdpovědětVymazat
  17. Awww, tvůj skvělý falešný patchwork! <3
    Jinak připomněla jsi mi takovou dávnou událost - koukali jsme kdysi dáávno se sestrou a bratrancem na nějaký film u babičky, pošťuchovali jsme se, nakonec hádali a prali, a rozbili jsme starou modrou vázu po prababičce. Ale pak jsme drželi basu a snažili se to všemožně zamaskovat, a nakonec jsme se přiznali všichni. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :).
      Taky mám podobnou příhodu, už nevím, co jsme se ségrou rozbily, ale snažili jsme se to zakamuflovat a slepit to nějakým lepidlem :D.

      Vymazat
  18. Krásná, ta by se hezky vyjímala i na vánočním stromku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :).
      Touto technikou se vyrábí i vánoční koule, ty se na ten stromek hodí přeci jen víc :D.

      Vymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).