Mé děti mají vizi, jak přežít koronakrizi :)


Za normálních okolností bych dnes zveřejnila článek o sněhulákovi. Protože jsem ale dnes lehce vyvedená z míry situací kolem škol, našeho řetězce, ze sebe samotné, protože jsem se přestala smát lidem, co si nakoupili do zásoby, ale hlavně ze svých dětí, které se rozhodly, že si zásoby pořídí taky, bude článek úplně o něčem jiném... 

"Mami, mě vždycky zajímalo, jaký by to bylo, kdyby byla apokalypsa. Teď vlastně taková je, že jo? Můžeme si jít nakoupit zásoby do Lidlu?"

Vůbec nevím, co mě to napadlo, možná, ať vidí, že to je zkrátka život a že se takové věci dějí, jsem k mému i jejich překvapení řekla "Tak jo."

A jak děti řekly, tak udělaly a držíce se za ruce vyrazily do davu...

"Mami, jsi na nás pyšná?"
"No, co ti na to mám říct?"
"Řekni, že jo, prosíííím!"
"To víš, že jo, jsem na vás pyšná..." :)

O to maso jsem je poprosila já, v tom ostatním vidíte jejich vizi, jak přežít krizi :D.

56 komentářů:

  1. Já bych s vámi jednoznačně přežila, hlavně ty banánky v čekuládě, mňam.
    Nějak mne přechází humor, ale nakupovat nemohu, já bych to všechno sežrala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však se na to přežívání náramně těšíme! :D

      Vymazat
  2. Tofíci, mňam! :-)
    Mě už taky přechází humor. Jsem zvědavá, jak dlouho to bude trvat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes v práci jsem viděla, že humor přechází leckoho, uvidíme, nějak to dopadne vždycky :).

      Vymazat
  3. Jé, já jsem dnes večer koupila jen malej chleba a dvě mlíka!
    Tak buď koronavirus brzy zajde nebo my s mužem budeme o hladu?Ale ta margotka, ta by mi teď přišla vhod.
    zdravím tě moc, milá Janinko...
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a já nekoupila žádnej chleba, ale mlíka čtyři :D. To zvládneme, Jiřinko, taky zdravím! :)

      Vymazat
  4. Téda, mají to dobře nalajnované :D. Dala bych si :P

    OdpovědětVymazat
  5. S takovými zásobami se dá dobře přežít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výživový poradce by asi tvrdil něco jiného, ale myslím, že v tom mám prsty já, když jsem se jim zmínila o odborníkovi, který lidem doporučoval si nakoupit, kromě základních potravin, taky sladkosti, abychom přežili v psychické pohodě :).

      Vymazat
  6. Cukr je důležitý v jakékoli podobě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro ně sladkosti, pro nás víno. To je taky cukr, že jo :D.

      Vymazat
    2. Naopak, prý kyselé prostředí (cukr toto prostředí v těle vytváří) podporuje viry...

      Vymazat
  7. Tofíci, Margotky a Banánky... to jsou i mé top potraviny! Ovšem pak nemám vypadat tak jak vypadám...;-) ovšem to že další na řadě se zákazy či omezeními jsou obchodní střediska a hromadná doprava už taková sranda není. Jenže... když jsou lidi tak neukázněný že ačkoli věděli že v Itálii je velká hrozba nakažení, klidně si tam jedou na prázdniny s dětmi lyžovat, tak se nedá nic dělat. Jako vždy, za pár bezohledných to odnese většina normálních... jo, ještě bych tam přihodila několik balení suchách klobás a pár litříků vína :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že pracuji v obchodě a denně cestuji MHD, mám trochu obavy, jak se to všechno vyvrbí, panika je tu docela veliká, lidi skupují kdeco. Apokalyptickou krabici, jak ji nazval můj manžel, už máme, ale prý mu tam chybí víno, tak to musíme ještě napravit :D. Teď se jen budeme modlit, abychom tu krabici nepotřebovali.

      Vymazat
  8. Jak sleduji vývoj situace, tak mě humor brzy přešel. Vlastně jsem to ani s humorem nebrala. Mám chronické zdravotní problémy a tak se snažím nikam moc nechodit.
    Z té nabídky bych si určitě vybrala, mám ráda banánky v čokoládě i Margotky. Jinak jsme žádné zásoby nedělali, ale pár dnů bychom určitě vydrželi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, mě to přešlo ve chvíli, kdy ohlásili zavření škol. V tu chvíli jsem věděla, že budou na obchody nájezdy a připravila se tak trochu dopředu a dobře jsem udělala, v obchodech je to masakr. Mám maminku po onkologickém onemocnění, takže se o ní bojím taky, snad to všichni přežijeme ve zdraví.

      Vymazat
  9. Šikulkové, dovedou si vybrat. :-D Přesně podobný nákup by asi pořídily i další děti. má vnoučata nevyjímaje. :-D
    Hlídáme malá vnoučata. Bětka je ráda, že nemusí do školky, která z preventivních důvodů zavřela a Jiřík dnes pronesl větu, že ho ten koronavirus pěkně štve. Na můj dotaz mi sdělil, že je mu líto, že nemůže chodit do školy. Prostě zodpovědný žák 2. třídy. Ovšem, když jsem mu navrhla, abychom se podívali spolu na nějaký úkol, tak odmítl a raději sjížděl tablet, než mu došla baterka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšu virus štve taky, protože se budou učit online a byli upozornění, že probíranou látku ve škole už opakovat nebudou a rovnou budou psát písemky. Což v praxi znamená, že po návratu do školy nebudou dva týdny dělat nic jiného, než se biflovat na testy :(.

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jich víc není, jsou jako mor, začneš a nevíš, kdy přestat :).

      Vymazat
    2. Já vím. Já už přešel rovnou na SALKO. Je toho víc.

      Vymazat
    3. Tak přesně z toho důvodu jsem klukům existenci plechovky zatajila :D.

      Vymazat
    4. Milá okřídlená Nákupěnko,
      musím říct, že plechovka je fakt mor. Kdyby tam byly aspoň risky denního přídělu!

      Vymazat
    5. Milá doktorko, mně se úplně protáčí panenky, když vidím tu kalorickou tabulku na obalu! :D

      Vymazat
    6. Fuj, rysky! Co jsem to stvořila? Risk je napsat rysku s měkkým i! :-D

      Vymazat
    7. Doktorečko, nevyšiluj mi tu takhle po ránu, ještě jsem nedopila kafe! :D I denní příděl tohohle sladkého lepivého může být risk, takže se na to budu koukat takhle a tím pádem je to správně :D.

      Vymazat
    8. Ó, díky za tvou velkorysost. Po ránu i jindy. :-)

      Vymazat
  11. Margotka XXL a ještě výhodná, no nekup to ☺ Zatím doma mezisklad nevytvářím, ale je fakt, že humor nějak dochází. Nezávidím rodičům malých školáků, kam s nimi, když oni do práce jít musí a tento stav může trvat i více jak měsíc. Školky budou určitě následovat, je to problém, ale musíme doufat, že to všichni nějak zvládneme. Jani, u vás určitě, vy už máte nakoupeno ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás máme tu výhodu, že jsou kluci velcí a že se o sebe postarají, kromě toho pracuji v obchodě, takže, pokud nás nezavřou, jídlo bude vždycky. Mám teď dovolenou, protože kluci mají jarní prázdniny, ale co mi posílala kolegyně fotky, je to tam masakr, co si ráno neschová, to nemá. Už teď ráno je parkoviště narvané jako o Vánocích...

      Vymazat
  12. Víš, Janinko, já mám vůbec poslední dobou pocit, že se děje něco velkého, ale je to stále v pozadí... Mám strach, o děti, o rodiče, o své blízké... Do snů mi chodí dávno zemřelí... kteří se neukázali i mnoho let... Jakmile zavřeli školy, zdrhly jsme s holkami do Protivína, tatínek však zůstal v Praze, chodí do práce. Ale mně něco říká, že tahle situace má lidem říct, že nějak to materiálno není to, na čem život stojí, že ten systém není v pořádku... Neumím to vyjádřit, ale trpím tím, jak jsme každý jinde. Jako kvočna, potřebuju celé hejno pod křídlem... Navíc jsme s holkami zanudlené, pokašláváme, tak pořád sleduji...

    Držte se, mlsejte a mějte se moc rádi. Snad teď je ta láska nejvíc potřeba. Ta opravdová, hluboká, ta, která svírá srdce, až to bolí. Ta, která je tak mocná, až vyhrknou slzy z očí...

    Člověk nesmí ztratit víru, že to všechno dobře dopadne a tak nějak se modlit, aby to dobře dopadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že takových kvočen, milá Leni, je nás víc. Kluci jsou doma a postarají se o sebe, manželovi dnes přišly instrukce, že má pracovat home office, což kvituji s povděkem. Jediný, kdo musí z domu, jsem já, až mi skončí dovolená, do práce musím, ale obavy trochu mám, to přiznávám. Obchod je obchod a i když primárně se zákazníky nepracuji, v tom prostředí, chtě nechtě, jsem.
      Děkuji ti za krásný komentář a přeji ti, ať vše zvládnete v klidu, pohodě a se zdravým rozumem :)

      Vymazat
  13. No, proč ne? Každý to máme nastavené trochu jinak, tedy to beru, i když bych raději pokračovala v přežívání jako doposud. Myslím, že my všichni, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Ježurko. Přeji tobě, nám a vlastně všem, abychom z té polízanice vyvázli ve zdraví.

      Vymazat
  14. Tak na tom by se přežít dalo, ale u nás by se to hned sežralo. Zásoby žádné nemám tak snad v těch obchodech na nás něco zůstane. Do smíchu mi taky není a ani nebylo nějak jsem tušila že to nebude dobré…

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pracuji v obchodě, v den, kdy se ohlásilo zavření škol, jsem volala manželovi, že mám takový divný pocit, že to bude zlé, že se obchody vezmou útokem. On je takový kliďas a pohodář, co jen tak nepanikaří, takže na jeho radu normálně dám. Dohodli jsme se, že mám nakoupit víc, než obvykle, doma máme takovou Kápézetku :D, jen to není krabička, ale krabice. Nic dramatického, ale na dva týdny by to stačilo. Plus ten bonus, co nakoupili kluci :D. Pevně věřím, že to nakonec taková polízanice nebude a že opatření, která stát dělá, pomohou.

      Vymazat
  15. S takovou zásobou je radost přežít 👍 Vidím tam dost zajímavých věci s hlavně čokoláda je nezbytná pro dobrou náladu - bude jí třeba.
    Moje známa šla nakoupit do marketu, vystála si dlouhou frontu venku ( pouští se dovnitř jen pár zákazníků) a pak koupila krmení pro psa, pro kočky, několik pytlů písku na kočičí záchod a asi tunu čokolády.
    Mléko a chleba jsem jí dneska ráno musela koupit já 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To říkal jeden odborník, kromě potravin taky pochutiny - takže čokoládu, pro dobrou náladu :).
      Tvoje známá je prima, je hezké, že myslí na zvířátka a ne na sebe :D. Mimochodem, chleba taky nemám, tak to vypadá, že budu muset improvizovat :D.

      Vymazat
  16. No tak to je. parada, coho sa bojis??? Glukoza je potrebna na prezitie 😂😂😂. My mame chvalabohu plny spajz a mraznicku ovocia. ja to vidim na vypekanie kolacov... clovek takto v karantene aspon ma čo robit 😂😂😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Špajz nemám a mrazničku plnou taky ne, ale s tou naší krabicí poslední záchrany plus ten bonus od kluků, to by nás minimálně dva týdny na živu určitě udrželo :D.

      Vymazat
    2. Tak vymyšlené to mají kluci dobře... (•‿•)(•‿•)(•‿•)

      Vymazat
    3. To zase jo, to jim neupírám :D.

      Vymazat
  17. Podle oficiálních údajů má COVID 19 v 80 procentech mírný prubeh, ve 14 těžký na úrovni těžké chřipky a šesti procenty čelní těžký průběh vyžadující hospitalizaci, umělé plíce apod.. Není to tedy něco jako mor, ale přesto to dokáže zahltit zdravotnický systém....Smrtnost 2procenta proti 1 promile nakažených u chřipky,..... Není to tedy ani chřipka.... Ta opatření mi přijdou trochu jako kanon na vrabce, ale když on opravdu nikdo pořádně neví, co s tím... A když mají lidé zůstávat doma, chtělo by to dávat v televizi něco pořádného a ne všemi kanály probírat Koronavirus horem dolem.. Někteří lidé se v tom roční, mají to za jakousi bojovku, ale řadu lidí to skutečně vážně stresuje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom s tebou naprosto souhlasím, to, co na nás chrlí média, je něco neskutečného. Já to už ani nečtu, na zprávy se nedívám, protože moderátoři s rouškami je fakt hnus, jen se tak rozsévá ještě větší panika. Přeji nám všem, ať to přežijeme ve zdraví, hlavně v tom duševním.

      Vymazat
  18. Margot XXL mě pobavila, to je i pro mě úplný základ :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak tak koukám, Margotka je populární u kdekoho! :D

      Vymazat
  19. Těší mě, že je to skoro jako u nás :D brambůrky a čokoláda na nervy. Instantní polévky všeho druhu zejména proto, že jsme bez kuchyně, sporáku a trouby (funkci zastává horkovzdušná fritéza, díky které nevycházím z údivu, co vše mě napadá vyzkoušet - asi by to byl dobrý námět na článek) a ještě minimálně tři měsíce budeme. Myslím, že se kluci v životě fakt neztratí! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, po horkovzdušné fritéze už nějakou dobu koukám, tak se pak nechám inspirovat! :)
      Přeji pevné nervy a hlavně zdraví! :)

      Vymazat
  20. Vybrala bych si, kluci jsou opravdu šikovní. Jen doufám jako asi my všichni, že nakonec se ty zásoby ukážou zbytečné. Držete se. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :), i já pevně věřím, že se z toho všeho brzy vylížeme bez větší úhony.

      Vymazat
  21. Pěkně si kluci nakoupili, hlavně to sladké. :D
    Měla bych podobný nákup. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, krabici máme pořád plnou a zmizely jen suky :D.

      Vymazat
  22. tak tohle mě opravdu pobavilo :) rozhodně byste s hypoglykémií neměli starosti při apokalypse :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mě to pobavilo taky :). Škoda, že jim neprodali víno, mohla jsem mít menší výčitky z těch Margotek :D.

      Vymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).