Dort Bart Simpson - patnáctileťák


Když jsem začínala psát své první blogové články, prvorozený Míša byl v posledním ročníku mateřské školy a druhorozený Matýsek se ještě nenarodil a měl u mě třetím měsícem přechodné pupkové bydliště. Z Matěje je dnes "hustej a životem protřelej" třeťák, kterému táhne na devátý rok a z Míši gymnazista s velice veselou pubertou, který stihl přerůst 99% příbuzenstva a se kterým jdeme příští týden pro občanku, protože mu bude zítra patnáct. Jsou to fajn kluci a je s nimi neuvěřitelná sranda, ale občas mě stejně tak zvláštně zabolí u srdce, když si vzpomenu, jací to byli drobečkové s ručkou velkou jako malá švestka.

Konec sentimentu, je čas na zábavu, takové patnáctiny se musí pořádně oslavit. A co by to bylo za oslavu bez dortu, že jo :). Letošní patnáctileťák mi dal pěkně zabrat, obzvláště výběrem tématu, až jsem nakonec rezignovala a nechala oslavence, ať si vybere sám. Motiv mi vytiskl a jako bonus upekl piškotový korpus a pomohl s krémem. No nebudu vám lhát, pomohlo mi to moc. Většinou si totiž beru před oslavou den dovolené, tentokrát to ale pracovně nešlo a já byla za každou pomoc moc ráda, protože času opravdu nebylo nazbyt.

Na složení dortu neměl Míša nijaké zvláštní požadavky, jen aby byl ovocný. No tak ho má. Kulatý, tříkilový, piškotový, malinovou zavařeninou promázlý, poctivou dávkou malin prosypaný, lehounkým vanilkovým krémem naplněný a téměř nahatý, jen peřinkou z potahové hmoty zdobený... :)



Čínské jídelní hůlky jsou v naší domácnosti neocenitelnými pomocníky. Sice s nimi vůbec nejíme, ale na takové vypeckování třešní nebo dělání dírek na dortové svíčky jsou ideální! :)



51 komentářů:

  1. Gratuluju, zasloužilá matko. Puberta je bezva věc, tvrdí charaktery a najde v matkách netušené schopnosti...

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní kousek! Můžu si hned kousnout?

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě že ho máš. Syna a pomocníka. Gratuluju mu k narozeninám a tobě přeju, že se ti urodil asi príma člověk.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten  je boží. Povedl se opět na jedničku s hvězdičkou. Tak i já se připojuji a přeji milému oslavenci, aby se mu splnilo jen to nejlepší

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, my jsme stále stejní, ale ty děti nám nějak rychle stárnou

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím, že ten dort by se líbil i Bartovi osobně.

    OdpovědětVymazat
  7. Můj nejmilejší tvorečku s křidélky,

    OdpovědětVymazat
  8. Zase taková sladká provokace))) Dala bych si

    OdpovědětVymazat
  9. [1]: Děkuji ti , sama jsem zvědavá, kolik těch netušených schopností v sobě najdu .

    OdpovědětVymazat
  10. [2]: Děkuji ti , myslím, že to tak je, sama si o moc starší nepřipadám, jen ty děti mi připomínají můj skutečný věk .

    OdpovědětVymazat
  11. [4]: Moc ti děkuji a oslavenci přání vyřídím!

    OdpovědětVymazat
  12. [3]: Děkuji ti, Kitty . Jsem opravdu ráda, že je mám, i když to někdy není peříčko. A dobrý zřejmě byl, mlaskající strávníci toho byli důkazem .

    OdpovědětVymazat
  13. Janinko jako vždy se dílo podařilo,jsi šikovná mamina.Tak a teď mě neutečeš,budu tě mít na tapetě v emailu,tak přidávej článečky,když stará mama na to nemá čas.pa Miluš       

    OdpovědětVymazat
  14. Janinko spadla jsem do spamu,vylovíš mě...   

    OdpovědětVymazat
  15. [20]: Vyloveno, občas se to stane, no .

    OdpovědětVymazat
  16. Je to překrásné dortisko <3 Hodně zdraví, veselosti, radosti a spokojenosti Vám všem, Jani.

    OdpovědětVymazat
  17. Ty jo, to není možný!   Připadám si strašně stará! Vždyť když jsem tehdy začínala psát a psala třeba do Autorského klubu básničky (myslím, že tam jsme na sebe narazily), bylo tvému prvorozenému... no jo, o šest let méně. To je hrozný, cítím se staře. Tak všechno nejlepší a pevné nervy.

    OdpovědětVymazat
  18. Paráda. Ach jo- maliny, moje nejoblíbenější ovoce, vanilkový krém a obrázek Simpsona, který mám na polštářku po synovi- paráda. Nejhezčí, úsměvné  pupkové bydliště-ty mne svými nápady, Janinko, vždycky rozesměješ.

    OdpovědětVymazat
  19. Mňam, ten dort vypadá luxusně! A vzhledem k tomu, že mám ovocné moc rád, tak se mi sbíhají sliny. Mňam!

    OdpovědětVymazat
  20. Wow! Amazing post you write a piece of art.

    OdpovědětVymazat
  21. Neotřelé využití jídelních hůlek. Zapichovat do třešní ovšem podle asijského bontonu lze, zapovězené je jen zapichování do kopečku rýže . Gratuluji, dort je krásný!

    OdpovědětVymazat
  22. [23]: Moc ti děkuji a vyřídím!

    OdpovědětVymazat
  23. [25]: Růženko, moc ti děkuji za krásný komentář, jsem ráda, když se ti u mě líbí .

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: Šmankote, a jak se mám asi cítit já, když ty si připadáš stará? To jsem v tom případě už asi jednou nohou v hrobě!

    OdpovědětVymazat
  25. [28]: To je prima, že jsem neporušila asijská pravidla slušného chování .

    OdpovědětVymazat
  26. Hlavně zdravíčko!♥ rostou nám před očima, rošťácí Ta moje aktuálně stojí v postýlce a řehtá se na celé kolo Za chvíli z ní vyroste - má to jen tak tak, že se do ní ještě vejde ale teda ten dort... ten dort! - takhle "obyčejný" je nejlepší - se zavařeninou... kriste, dala bych si hned a o uměleckém hořejšku ani nemluvím - smekám

    OdpovědětVymazat
  27. Tak jsem si říkal...jaká bude vyzdoba na dort pro dnesniho teenagera...jo Simpsonovi, to je holt klasika....moc pěkné

    OdpovědětVymazat
  28. [34]: Moc ti děkuji . Je to fakt, já si připadám pořád stejná, i když mě už sem tam něco někde lupne, ale když chci Míšovi něco říct, strašně mě dojímá, že musím zaklonit hlavu . A takovej bobeček maličkej to byl, sakra!

    OdpovědětVymazat
  29. Jo, joo... všechno to strašně letí! A o tom přerůstání... Jsou věci, o kterých si mohu nechat zdát. S mými krásnými 155cm, moc "vysoké krásy nenadělám". o to víc mě baví, že teď začínám dědit oblečení. Po sestřenici. No... a sestřenici bylo 15 let předevčírem. Zkrátka... přerůstá nás ta mládež, no..

    OdpovědětVymazat
  30. Tak takový dort bych možná i coby diabetik mohl. Samozřemě s "Mírou" (tedy sám se sebou) a v gramáži podle kalorických tabulek, do limito 175 g saharidů á den.

    OdpovědětVymazat
  31. [38]: Ono má všechno něco do sebe, mám o 20 cm víc, než ty a sehnat na mě někdy boty, to je přímo peklo .

    OdpovědětVymazat
  32. [39]: Byla to kalorická bomba, ale snad by se ten kousíček do 175 g sacharidů vešel .

    OdpovědětVymazat
  33. [40]: Em.. Já mám 36/37... a taky to není žádnej med!

    OdpovědětVymazat
  34. Už jsem to psala myslím u padesátky, že nemůžu uvěřit, že už mu je tolik!:)

    OdpovědětVymazat
  35. [42]: Nó, mých 41/42 taky není žádná sláva .

    OdpovědětVymazat
  36. [43]: No jo, nějak moc rychle to uteklo...

    OdpovědětVymazat
  37. To je ale skvostný dort! 15 si to zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  38. [50]: Těch patnáct let mu taky docela závidím. A děkuji!

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).