Můj školní deníčku potřetí...


Poznámka

Spolužačka shodila Matějovi z lavice sáček s tělocvikem. Řekl jí, že je blbá a odezva na sebe nenechala dlouho čekat. První opravdová poznámka je na světě! Myslím, že paní učitelka trochu přehrává, zřejmě netuší, jak to chodí ve školkách nebo mezi sourozenci. Tentokrát jsem zklamaně poznámku jen podepsala, příště možná odpovím. Třeba ve stylu "Seřezán do krve, stačí?"


Spolužačka

Moje spolužačka ve škole sedící vedle mě mi byla nejspíše přidělena osudem...

"Dobrý den, můžu si k vám sednout?"
"Dobrý den, jasně! Máte hezký sešit..."
"A vy hezkou kabelku..."

A obě jsme z Jablonce a pohybujeme se ve stejné čtvrti...


Šikana

Můj synovec chodil ze školy poslední dobou domů s modřinami. Prý z fotbalu. S roztrhanými kapsami. Prý spadl. S rozbitým displayem na telefonu. Prý se lekl, když volala máma. Taky jste si mysleli, že poznáte, kdyby vaše dítě někdo šikanoval? Sestra si to myslela taky. Jenže ono to někdy není úplně tak, jak si vysníme.
Na šikanu jejich syna je upozornila až policie, které to oznámily dvě děti ze synovcovy třídy. Prý přišly proto, že o tom paní učitelka věděla a nic neudělala. A synovec doma nic neřekl, protože se bál, že to bude ještě horší, když to rodiče půjdou řešit. A tak se nechal mlátit a kopat, aniž by cekl, což je pro mě něco naprosto neuvěřitelného, protože on se rozhodně mezi andílky neřadí - ADHD počínaje, hyperaktivitou a spoustou dys poruch k tomu konče.
Dva šikanující kluci patří mezi velice problémové děti, které byly již několikrát přeloženy na jinou školu. Po výslechu synovce, rodičů a dětí, které přišly věc oznámit, teď vše řeší policie a sociální pracovníci.

41 komentářů:

  1. Zajímavý článek. Je zajímavé co se dá vypozorovat z chování dětí. Je dobře že jsou lidé co to řeší.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím proč, ale připomíná mi to knížku ( což je dobře, já zbožňuji knihy ). Nějak velice hezké

    OdpovědětVymazat
  3. Do paní učitelky bych si rýpla, takovou vtipnou poznámku bych hodila. Jako by v tom školství začínala Paní učitelka by si měla udělat exkurzi do naší školky, kde milé děti vyhrožují naší Outěžce, že ji zabijí a jejich výhrůžky nezní zrovna přátelsky, což mne děsí o to víc. Jéjé, Outěžka letí se řevem, co zase!

    OdpovědětVymazat
  4. Nejdřív jsem chtěla napsat něco vtipného, jenže pak jsem dočetla do konce a to už vtipné není ani trošku :-/ snad bude vyřešeno tak, aby synovec měl klid. S paní učitelkou si zřejmě ještě užijete. Nezbývá než doufat, že těch vtipnějších situací bude víc než těch vážných

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Paní učitelce bude tak kolem padesáti, měla v první a druhé třídě i našeho staršího, ale během těch sedmi let se změnila. Není zlá nebo špatná, jen taková jiná.

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, podobnou kabelku mám doma, z Thaa, celkem jsem na nich ulítávala, takže mám už tři

    OdpovědětVymazat
  7. Niekedy si myslím, že učiteľky povinne absolvujú v rámci pedagogického vzdelania kompletný výmaz pamäte. Všetky spomienky na ich vlastné školské roky im zlikvidujú.

    OdpovědětVymazat
  8. "Jé, ani jsem si nevšiml, že vy dvě máte stejný tohle?" ( citát z filmu Vrať se do hrobu když se vedle sebe postavily manželka hlavního hrdiny se svou matkou) To mi totiž naskočila okamžitě ona scéna když jsem viděla ty kabelky a sešity

    OdpovědětVymazat
  9. Poznámková literatura je specifický žánr. Sbírejte to a jednou se nad tím společně zasmějete.

    OdpovědětVymazat
  10. Šikana je odporná. Nechápu, kde se to v některých dětech bere. Tedy chápu, že všechny jsou do určité míry ďáblové, však já taky byla. Lhala jsem, vyzkoušela jsem si i krádeže, základka hold byla tvrdá, ale na šikanu jsem ani já ani nikdo z mých blízkých žaludek neměli, přišlo nám to odporné vždycky. Na gymplu jsem si pak prošla psychickou šikanou, a to je asi ještě horší. Prostě nechápu.

    OdpovědětVymazat
  11. [7]: Já mám dvě, ještě jednu červenou .

    OdpovědětVymazat
  12. My na ZDŠ na druhém stupni měli "Sešit o chovu"

    OdpovědětVymazat
  13. Naši bobánci moc poznámek neměli a když už,tak že něco zapomněli. S šikanou je to zlé...

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Taky dobrý. U mě zatím vede "O přestávce mluví!"

    OdpovědětVymazat
  15. K té poznámce jste měla dopsat, že vám chybí vysvětlení co dělala spolužačka, že na ní byl ošklivý :) A seřezání je taky dobrá odpověď

    OdpovědětVymazat
  16. Poznámek na základce jsme si užili více než dost, hlavně na 1. stupni. Syn a pí. učitelka (soudružka) si zjevně nepadli do noty. Když jsme ji poznali, ani nám do noty nepadla, ale nedalo se nic dělat.

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Já bych k té poznámce dopsala ledasco, ale paní učitelku budeme ještě skoro dva roky potřebovat, takže musím vážit slova!

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: Je to zvláštní - když syn chodil do školky, říkala jsem si, že školka je fakt za trest a už aby byl ve škole. Teď si to samé myslím o první třídě a škole obecně a těším se, až jí bude mít za sebou

    OdpovědětVymazat
  19. [18]: Nojo to je jasný :), ona by si stejně smlsla na mladým..

    OdpovědětVymazat
  20. [20]: Omlouvám se, nekoukla jsem se, jestli se mi odkaz vložil - tak tady je ještě jednou - http://www.odrogach.cz/skola/sikana-a-nasili/myty-o-sikane.html?section_id=67, jde o mýty o šikaně.

    OdpovědětVymazat
  21. Šikana se i tady řeší dost často.. Bohužel postižení mívají strach aby to nebylo ještě horší a tak se podřizují a vyjde vše najevo buď že to někdo jiný nahlásí nebo když už opravdu nemůžou.

    OdpovědětVymazat
  22. Dnešní doba je zvrácená / zrovna jsem dočetla , jak dívky týraly zvířata a smrt si natáčely /, je mi těchto děcek strašně líto...jsem vděčná v čem jsem vyrůstala, hráli jsme si na Fantomase a jediný problém byl, že bylo moc Fantomasů     

    OdpovědětVymazat
  23. [22]: Domluvila jsem opravdu velice ŘÁDNĚ, řekla jsem mu, ať už nikomu neříká, že je blbej a dala mu bonbon .

    OdpovědětVymazat
  24. Tvá odpověď se mi líbí, zkusila bych ji, být tebou.

    OdpovědětVymazat
  25. [24]: To je domluva k nezaplacení - a možná i účinná. Leda by chtěl další bonbon.

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: Děkuju , mě ty poznámky ani neštvou, já se u nich už docela bavím, nějak jsem si za ty dva měsíce zvykla .

    OdpovědětVymazat
  27. Pěkné minipříběhy, jen je nám piš dál. jsou ze života a k zamyšlení.

    OdpovědětVymazat
  28. Ta poznámka na začátku mě rozesmála, ta osudová spolužačka mě udivila a ten poslední příběh je opravdu smutný. Podle mě je nejvíc na vině ta učitelka, nechápu, že o tom věděla a nic neudělala.

    OdpovědětVymazat
  29. Janinko už máš založenou Kroniku na tyhle super poznámky?

    OdpovědětVymazat
  30. Jo poznámky, snad jich nebude moc.

    OdpovědětVymazat
  31. Takových psaníček ze školy bude ještě více. Nic si z toho nedělejte!!!

    OdpovědětVymazat
  32. [35]: Děkuji, nedělám, brzy čekám další várku .

    OdpovědětVymazat
  33. My jsme učili kluky, aby nikomu neubližovali, ale nenechali si ubližovat.Nejstarší měl autoritu, byli na ni dva kamarádi už od školky a ti byli kápa, nikdo si na ně nedovolil. Přitom měli kamarády i kamarádky, chodili oslavovat vzájemně narozeniny. Prostě klídek. Prostřední syn byl takový miloučký, ochotný, rád pomáhal ostatním- zvláště při blbinách - za to dostával sice poznámky, ale děti ho měly rády.Učitelka z něho v základce spíš "rostla". Jeho výmluvy i pokorné pohledy prý ji rozčilovaly, ale musela se v duchu smát. Nejmladší si to odbyl v první třídě. Holčička mu nedala pokoj, on jí dal políček. Poznámku sice nedostal, ale na třídní schůzce mi to učitelka žalovala." Tak jsme mu domluvili, že se to nedělá, zvláště děvčatům". Holka prý mu nadávala,posmívala se, už neví kvůli čemu, tak jí jednu vrazil a byl klid. Pak už neměl problémy, asi si to ty děti pamatovaly.

    OdpovědětVymazat
  34. Jo, navíc jsem klukovi domluvila, že se tak u dětí někdy projevuje zájem. Měla třeba zlost, že si jí nevšímal.   

    OdpovědětVymazat
  35. [37]:[38]: Takže sis taky užila, jak to tak čtu . U nás taky vysvětlujeme, staršímu nemusíme, ten je v pohodě, ale mladší je takovej živel .

    OdpovědětVymazat
  36. My, co jsme byli dva roky na vojně, tak víme, co je to mazáctví. Jako bažanti jsme to tak neřešili. Je holt jiná doba.

    OdpovědětVymazat
  37. [40]: Všechno je dnes jiné, hlavně mezilidské vztahy.

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).