Půlmelounek a Halloween


Tento článek bude tak trochu výjimečný, maličko oslavný, hodně děkovný, krapet vážný, slib porušující a kecavý i tvořivý zároveň.

Proč výjimečný, oslavný a děkovný? Pokud nás v nejbližších hodinách nevyhladí mimozemšťané nebo my sami sebe atomovkou, zavítá dnes večer nebo zítra ráno na můj blog jeden návštěvník, který si zaslouží pozornost. Přesněji, nebude asi jenom jeden, ale zrovna tento bude něčím výjimečný. Bude mít číslo 500 000 a já mu začala familierně říkat Půlmelounek. Tímto bych tedy chtěla milému Půlmelounkovi poděkovat za unikátní návštěvu a zároveň mu poslat můj oblíbený neviditelný metál a děkovný list k tomu. Doufám, že z toho chudák nebude dlouho škytat.

Krom Půlmelounka bych chtěla poslat převeliké díky všem návštěvníkům, kteří na mé stránky za ty roky zavítali. Ať to bylo náhodně či úmyslně, na chvilku nebo hodinu, jednou nebo stokrát, z Čech nebo z Etiopie. Velice si cením každého komentáře a trpělivosti, kterou jste s mými výlevy/výplody/výtvory měli a vážím si zpětné vazby, kterou se spoustou z vás mám a která v některých případech přerostla v přátelství.
A aby toho děkování nebylo málo, jedno veliké speciální si zaslouží tvořilky a tvořílkové z početné patchworkové základny, bez níž by nikdy půlmelounek nebyl.

Ještě jednou vám tedy všem děkuji za vaši přízeň a přeji vám i sobě, aby jste si u mě vždy našli ten svůj šálek kávy, případně čaje :-).

A proč slib porušující? Proto, že to tu už dlouho nebylo a že se s tím něco musí dělat. Jo, zase jsem kecala, že s pícháním alias falešným patchworkem definitivně končím. Jenže tentokrát jsem v tom byla úplně nevinně, protože jsem k tomu byla při úklidu tvořící bordelskříně donucena! Začalo to tím, že jsem se jen chtěla zbavit zbytků materiálu, jako jsou stuhy, špendlíky, polyvejce a polykoule. Původně jsem je chtěla dát druhorozenému, jenže víte, co s nima dělá? Na těch nebohých polystyrenových prefabrikátech praktikuje tužkou a propiskou vúdú! Jsem pro každou blbost, ale tohle bylo i na mě moc, takže mi nezbylo nic jiného, než se pod vlivem soucitu s tou neživou hmotou překonat a obětovat. A výsledek?

Tvoření jako za starých časů. Vážně jsem si myslela, že co jsem v tomhle oboru mohla vymyslet, jsem už vymyslela, vytvořila a předala dál. Opak je pravdou a tak vznikla do pokojíčku série deseti méně či více strašáckých kousků ála Halloween. A jo, klidně se přiznám, moc jsem tomu píchání tentokrát nedala, spíše jsem se soustředila na "fasádu" :).

Jen tak na okraj - které polyvejce má vaše největší sympatie?











Pro příznivce falešného patchworku přidávám na TUTO stránku všechny mé návody a inspirace na toto téma :).

39 komentářů:

  1. Nádherné potvůrky, nechám se jimi asi inspirovat, pokud nebude vadit.. Za mě jednoznačně nejlepší netopýr s kočkou. Ale ty ostatní nejsou moc za nimi

    OdpovědětVymazat
  2. Jedno hezčí než druhé. A blahopřeju k půlmelounku.

    OdpovědětVymazat
  3. Sice nejsem náruživým vyznavačem pičvorku, ale u mne jednoznačně vyhrává netoupír.   

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Hani, mockrát Vám děkuji!

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to, jako vždy, úplně luxusně. Myslím, že by byla chyba definitivně s tím přestat, prostě jednou za čas si udělej radost, klidné odpoledne a napíchej si špendlíky.

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji k půlmelounku a z příšerek si nedokážu vybrat - líbí se mi všechny - tak jenom doufám, že se "píchání" budeš věnovat dál, máš dobré nápady ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
  7. Nelze vybrat to  nej protože jsou parádní všechny, a tvoje fantazie ve špendlíčkování je naprosto nepřekonatelná. my co se s tím pinožíme a pracně vymýšlíme nová témata a vzory můžeme jen tiše závidět a nechat si kapat sliny na klávesnici. Tak na to že jedem stejně 5 let jseš dobrá! já mám tak cca stotřicet litrů návštěv. I když mi ukazuje počítadlo něco kolem sedmdesátišesti, ale já ho mám teprve dva a půl roku takže odhaduji ten počet.

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, ty jsi prostě hustá! Já čekala nejdřív dorty a ty s vejcema! A jakejma! jedno hezčí jak druhý, vždycky s novým jsem si říkala, že to je to nejlepší, a pak přišlo další ... no nevím, v sada musej vypadat naprosto luxusně a bojácně, takže mají kluci určitě v pokoji hodně originální výzdobu, navíc od skvělé maminky! Jani, ty jsi prostě hustá!!!!

    OdpovědětVymazat
  9. [6]: Jé, děkuju, já mám vždycky hroznou radost, když se někomu tohle tvoření líbí a ještě víc, když se třeba i inspiruje .

    OdpovědětVymazat
  10. Moje sympatie má ... Janinka!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak koukám, že jsem to zdatně prošvihla, o celých pět set padesát šest návštěv přes pět set padesát šest stříbrných střech.

    OdpovědětVymazat
  12. Prvně gratuluji k tak úžasnému půlmelounku. Být to v létě, mohlo se to stylově oslavit slupnutím půlmelounku

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělý nápad se strašidýlkama! Bude k půlmelounu nějaký dort? Třeba s půlkou svíčky

    OdpovědětVymazat
  14. Mně se moc líbí ta číča, ovšem ten spider, to je něco

    OdpovědětVymazat
  15. Netopýrek ve mně na první pohled vzbudil city takřka mateřské (což budu muset ještě důkladně zanalyzovat), jen je teda o dost roztomilejší, než děsivý. Další členové hrůzostrašné bandy mu možná budou trochu nahánět strach, dej mi na něj, na kluka, pozor prosím.

    OdpovědětVymazat
  16. [18]: Děkuji , dort nebude, zase taková sláva to není. Ale možná k tomu melounku, jednou...

    OdpovědětVymazat
  17. Jé, tak to gratuluji k tam nádhernému číslu :))

    OdpovědětVymazat
  18. [24]: Žeby zasvietila inšpirácia?

    OdpovědětVymazat
  19. Teda Jani, to jsou přímo píchací hody     

    OdpovědětVymazat
  20. Ty kráso, paráda! Gratuluji jak k milníku, tak k těmto nádherným výtvorům. Nejvíce si mne získala oranžová dýně.

    OdpovědětVymazat
  21. Páááni! To je opravdu obdivuhodný počet návštěvníků. Moc gratuluju!

    OdpovědětVymazat
  22. VŠECHNY!!! Mě se líbí úplně všechny výtvory  

    OdpovědětVymazat
  23. sú úžasné všetky a to úplne vážne! Ale, naozaj mám vybrať toho naj tak akurát pre mňa? :) Tá striga s klobúkom je bombová! Jani, skláňam môj internetový klobúk a chválim, chválim a chválim. Máš skvelú fantáziu, vážne :).

    OdpovědětVymazat
  24. Jejda, co si vybrat. U některého jsem se musela smát, u jiného skoro bát, upírek, netopírek, kocour, chobotnička, vlastně ono se opravdu nedá vybrat- paráda na výstavu. Děckám by se to určitě líbilo ještě víc než nám. Jsi parádní "myslivna " , tím myslím, že máš fantazii a navíc šikovná.

    OdpovědětVymazat
  25. Netopýr krása!!!!!!! Prostě všechny potvůrky nádhera

    OdpovědětVymazat
  26. Asi zase po delší době budu špendlíkovat. Určitě zkusím kočku, netopýra a mou oblíbenou čarodějnici. Chtěla bych vyrobit veverku, ale nemám tu správnou fantazii. Jani, nepřestávej, tvoje nápady jsou super.

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).