Uklízecí


Uklízela jsem si v kabelce. Našla jsem tam jednu uschlou a slisovanou sedmikrásku, několik stébel trávy, tři šišky, dva klacíky a jeden šutr. Jo, tentokrát jenom jeden (někdy jich tam mívám i pět), ale tenhle stál vážně za to. Já tomu prckovi prostě nedokážu vysvětlit, že tyhle věci doma nutně nepotřebuju a tak než abych ranila tu dobrou dětskou duši, raději poděkuju a narvu to do kabelky. Když jsem se na ten arzenál dívala, říkala jsem si, jestli bych ho neměla zase vrátit zpátky. Případný úchyl by si možná svůj nekalý útok rozmyslel, kdyby věděl, co moje kabelka skrývá. Takový klacík zapíchnutý v oku, rozbitá hlava od šutráku a dozdobení veledíla sedmikráskou nejsou moc lákavou představou.

Taky jsem uklízela u babičky, když se minulý týden stěhovala. Při vracení knížek do knihovny jsem objevila pár zajímavých kousků. Předem se omlouvám za kvalitu, telefon je zkrátka telefon.

Svět v obrazech, 1948, vydáno po záhadném úmrtí Jana Masaryka.


Česko-německý slovník, nedokážu datovat, pravděpodobně se jedná o TENTO slovník z roku 1931.




Časopis Květen, září 1948, číslo vydáno týden po smrti Edvarda Beneše.




No a nakonec jsem si uklízela v mozkovně. Řeknu vám, tolik nepotřebnýho bordelu aby jeden pohledal. A když jsem si to tam tak pěkně vysmejčila a roztřídila, měla jsem z toho dobrý pocit, obzvláště z poličky Moje mozkovna. Tam vám byl svinčík a do toho se tam zase hádali ti dva. No jo, přesně ti. A tak jsme po dlouhé době opět vedli debatu - tedy, debata je silné slovo, žvandili spíš oni. Jeden do mě hustil, že to, za čím se honím a u čeho trávím tolik času, je vlastně naprosto nepodstatný a stejně pomíjivý jako smrad z bramboráků. Mnohem důležitější jsou reálný vzpomínky, který na mě budou mít moje děti. No a ten druhej zase mlel něco o tom, že nemůžu jen tak hodit za hlavu tak dlouhou životní etapu, a jak to jako chci udělat, když mi mozkovna a někteří její návštěvníci tolik přirostli k srdci.

Přišel tedy čas na kompromis - všechno je o prioritách a těmi teď rozhodně nejsou články na titulní stránce. Nejsem schopná dodržovat pravidla AK. Vlastně je už ani dodržovat nechci a mrzí mě, že jsem k tomu dospěla až teď. Uznávám, že se mi ulevilo, že už mě nemusí trápit kvalita přijímaných blogů, že si mohu psát jak, co a kdy budu chtít, žádné lajnování co smím, nesmím a co bych měla. Ufff, malá osobní svoboda!

38 komentářů:

  1. Úlovky z babiččiny knihovny ti upřímně zavídím

    OdpovědětVymazat
  2. Smysl a význam AK jde absolutně mimo mě - jakož i blog samotný - poslední dobou hlavní tedy je, že je v kabelce, v knihovně i v mozkovně uklizeno, pořádek se totiž jednou za čas hodí   

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné čtení s pěknými fotkami. Jsem ráda, že nejsem v AK, nemám ráda, když něco musím a naopak něco nesmím, toho je v běžném životě dost.

    OdpovědětVymazat
  4. Uklízet se má, všude....pak alespoň člověk najde takové poklady. Taky jsem neměla sdce vyhazovat dárky od dětí, ať ty momentální anebo ty které mi vyráběli ve škole. Takže doteď mám jehelníček od syna a obrázky a přáníčka od dcery. Mám je porůznu v knihách a když něco najdu tak se nad tím shovívavě usmívám....no a vidíš, já zkusila znovu do AK se propašovat. Jsm zvědavá jak to dopadne....

    OdpovědětVymazat
  5. No ešte aby sme si niekým dávali diktovať ako myslieť. A nebodaj tú prezentáciu žbleptov aj čítať a komentovať!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Úlovky z knihovny vypadají vážně zajímavě. Co se týče uklízení blogu, tak nějak nevím, jestli se na to vrhnout, či ne. Přeci jenom - proč si na blogu nenechat i pozůstatky dávné minulosti? Aspoň je pak vidět případný vývoj blogu. Ale nevím.....

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem nad tím ve sprše přemýšlela....jaká že pravidla nejsi schopná dodržovat? zrovna ty!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky mi není jasné, která pravidla AK bys nedodržovala. Že by mi nějaké podstatné uniklo?

    OdpovědětVymazat
  9. [1]: S těmi oulovkami mám problém - jsou pořád v babiččině knihovně .

    OdpovědětVymazat
  10. Jaká pravidla? Jani - ty nestarší a nejvíc oblíbené blogy v AK v životě žádná pravidla nedodržovaly, mimo toho, že denně píši o "ničem"! Stačí napsat jeden článek za 3 měsíce - to je JEDINÉ co MUSÍŠ. Ti nejlepší se nezúčastňujou žádných diskusí na Blogu cz, ani diskusí AK a jsou výborní! PROČ TY, která jsi tak nesmírně všestranně nadaná píšeš takové utíkací nesmysly?   

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: Já jsem si říkal, že to bude mejlka, ovšem ono to je dvojsmyslně napsáno. Původně jsem chtěl hned napsat opravnou odpověď, ale řekl jsem si, že se aspoň pobavíš no.....   

    OdpovědětVymazat
  12. ty staré úlovky jsou velice zajímavé a úklid mozkovky ještě zajímavější...krásný den

    OdpovědětVymazat
  13. Mrzí mě, že dobří lidé, kteří mají blogy o "něčem" odcházejí a nechápu proč

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: Mrzí mě, že jsem tě asi rozčílila nebo rozesmutněla, to jsem neměla v úmyslu. Nejsou to žádné utíkací úmysly, já tam jen prostě už nechtěla být. Asi je to těžké pochopit, ale je mi teď moc dobře . Musím se ještě poptat Kariol, co k tomu vedlo jí, zjistila jsem, že také odešla.

    OdpovědětVymazat
  15. Jani, babička si schovává zvláštní čtení, že?

    OdpovědětVymazat
  16. Ty úlovky z babiččina archivu jsou úžasné.

    OdpovědětVymazat
  17. Tyhle úklidovky znám a nikdy nic nedám pryč, spíš zase přerovnám, jsem děsný sysel

    OdpovědětVymazat
  18. [20]: Takhle to udělala jedna má oblíbená blogerka. Chodily jí na blog puritánské babizny, které měly potřebu neustále řešit věci, které k řešení nebyly a které měly spíše pobavit. A tak blog zrušila a založila si nový pod novým nickem .

    OdpovědětVymazat
  19. Úlovky mě zaujaly, hlavně ty časopisy s odkazem na nejdůležitější události.Tohle jsou poklady, které ti moc místa nezaberou, schovej si je!Třeba i pro případ, že se budou přepisovat dějiny.

    OdpovědětVymazat
  20. [20]:Blog neruš, jen bys těm lidem ustoupila. Prostě na jejich komenty nereaguj, třeba je to přestane bavit...     

    OdpovědětVymazat
  21. [24]: Obávám se, že až babička odejde nadobro, tak ty časopisy skončí v kontejneru. Až se na její pozůstalost vrhne otec a jeho žena, tak je se všemi poklady ámen. Už mám v plánu si od všech fotografií udělat kopie, protože to vidím bledě.

    OdpovědětVymazat
  22. [26]:Udělat si kopie, to je výborný nápad. A co takhle rovnou si sbalit nějaké časopisy? Teda, pokud by tě zaujaly...   

    OdpovědětVymazat
  23. Tohle vydání kolibřích slovníčků mi přijde velmi povedené.

    OdpovědětVymazat
  24. [27]: To bych jí je musela nejdřív ukrást. A krást se NEMÁ!

    OdpovědětVymazat
  25. To jsou ale pěkný poklady. Myslím si, že bych u babičky taky nějaké takové našla .

    OdpovědětVymazat
  26. Moc děkuji :). Obsah mojí kabelky nebyl samozřejmě úplný, občas se divím, co za poklady tam jde najít a kolik se tam toho vejde. Skoro jako bezedná kabelka Hermiony z Harryho Pottera .

    OdpovědětVymazat
  27. Janinko, ty si teda dáváš suprpauzu! Doufám,že je dobře.

    OdpovědětVymazat
  28. [32]: Megasuperpauzu! A je dobře, děkuji .

    OdpovědětVymazat
  29. [33]: Cyberštamgast pazírovaný mariáš nerad.

    OdpovědětVymazat
  30. Obcas rada uklizim, nejvic asi na pracovnim stole, vzdycky se pak do vseho vrhnu a bavi me, jaky mam kolem sebe krasno :)

    OdpovědětVymazat
  31. [35]: Obdivuji lidi, kteří mají k uklízení pozitivní vztah, já totiž neuklízím ráda ani trochu .

    OdpovědětVymazat
  32. Není nad svobodu a rozhodnutí, díky kterému k ní dojdeme - to osvobození a lehkost bytí.. krása.

    OdpovědětVymazat
  33. [37]: V této oblasti máme hodně společného, jsem taktéž líná jako prase, ale bordel mě dohání k šílenství a tak stejně, i když neskutečně zpruzená, uklízím .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).