Špendlíkokuře - Falešný patchwork - kuře


Moje velikonoční tvoření v lednu vetšinou budí pozornost a vždy se najde někdo, kdo si ťuká na čelo. V tom lepším případě :). Víte, já jiná nebudu, u mně se to má tak, že jakmile Vánoce vezmou roha, zimně laděné stuhy letí do skříně do kouta a já vytahuju ty jarní. No co? Nejsem zrovna dvakrát velká milovnice zimy, přesněji řečeno, coby horalka sníh nesnáším a tohle je můj způsob, jak to jaro v mysli nějak pošťouchnout :). O to větší radost mi udělalo, když jsem zjistila, že zase takový mimoň nejsem, protože hned po Vánocích se to v naší špendlíkopíchací skupině začalo hemžit právě vajíčky a já přitom ještě ani nezačala. A tak jsem v klidu a bez obav o své duševní zdraví začala opět špendlíkopíchat. Jedním z mých prvních letošních výtvorů bylo kuře...


Pro příznivce falešného patchworku přidávám na TUTO stránku všechny mé návody a inspirace na toto téma :).

41 komentářů:

  1. a že to kuřeti sekne! :) nemám stužky, ty co chci, maji vyprodaný - to je vrchol drzosti! takže budu zase pozadu! a že mě teda těma kukadlama hypnotizuje! krásné, krásné :) těším se na další velikonoční kousky   

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé... no to je suprácké!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle je skvělý. Jůůůůů. x3

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné kuřátko, ale na to jaro si přece jenom budeme muset ještě chvilku počkat.

    OdpovědětVymazat
  5. Kuře se opět povedlo!!!!!Nakonec jako vždy a všechno-jste jednička!! Já teď tvořím ty věnce č.2. Jsou opravdu rychleji hotové a zvládla jsem to celkem brzo.Se stuhama mám také problém a tak jsem si objednala v e-shopu Stoklasa tzv. mix barev-světlé,tmavé a se stříbrem. Vyjde to mnohem levněji než v galanterii-asi 19,-Kč za 10m, ty se stříbrem jsou o něco málo dražší.

    OdpovědětVymazat
  6. Taky pěkný....já na tom mým ještě nemám peří páč jsem se ještě nedostala do města. A od kdy si myslíš že já tvořím na jarní trhy? Už mám nějaká vajcata hotová a objednávku na dalších deset....ještě budu dělat věneček jak na trhy tak dceři do nového bydlení a další věcičky....

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:Kolik jsi dávala  prosím tě za poštovný? Já se pořád nějak nechci do tohodle pouštět protože právě kvůli poštovnému mne to odrazuje, ale zase je fakt že pokud to vychází takhle levně tak si spíš také asi objednám.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je to nejroztomilejší kuřátko, co jsem viděla . Jsi úžasně šikovná, tak ať se ti hejno utěšeně rozrůstá

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, jo, tohle parádní přivolavač jara. Smekám před tvojí zručností.

    OdpovědětVymazat
  10. Kuře zavrtané do fikusu je naprosto parádní Budu se sem na ně chodit koukat, je to plašič zimní depky

    OdpovědětVymazat
  11. mária kováčová31. ledna 2014 v 19:07

    wau!!!, nádhera. po tieto dni som sa trápila s vencom - "po druhé". ale na také kuriatko asi nemám. si ŠIKULKA.

    OdpovědětVymazat
  12. Ani nevieš ako sa teším, že nie som sama trafená Ja som 01.01. ušila jarný obrus

    OdpovědětVymazat
  13. Já říkám, že my tvořilky jsme horší než supermarkety. Zatímco tam jsem ještě velikonoce neviděla, u nás se chystají od ledna Já dělám velikonoce z pedigu.

    OdpovědětVymazat
  14. to je ale hezounký kuřátko     

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherné kuřátko je tak roztomilé

    OdpovědětVymazat
  16. Jaký je průměr vajíčka?

    OdpovědětVymazat
  17. nádhera janinko, jako vždy a navíc jsi mě potěšila s jarní náladou...

    OdpovědětVymazat
  18. omlouvám se, házelo mi to špatné stránky i po opravě

    OdpovědětVymazat
  19. [1]: Mockrát ti děkuji, já ještě zpracovávám staré zásoby stužek, nějak se mi to tu nakupilo, ale už se těším na nájezd do galanterie .

    OdpovědětVymazat
  20. Zdravím, kuře je rozkošné, návodeček by nebyl?  Možná bych podle obrázku základ zvládla, ale nevím, jak na zobáček a křidýlka, aby nebyly vidět špendlíky. A ještě prosím o radu - protože jsem začátečnice - kde sehnat očička? Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  21. no,poštovné do ruky je sice 108 Kč, ale kdybych jela do města tak bych projela 40Kč a ještě ztratila půlden, takže mně se to zdá výhodné. Jenom je škoda, že si člověk nemůže nakoupit pouze to, co potřebuje- mají velká balení, pouze ten mix je v menším. Poslali to obratem a já už zase tvořím!!!!

    OdpovědětVymazat
  22. [6]:Jo, a špendlíky tam nabízí také: po 20g za 23,30 a když si vezmete 10 krabiček je to za 15,10 za krabičku.. a nejsou tupé!!!

    OdpovědětVymazat
  23. [26]: Děkuji, na návodeček není zatím čas, to nezvládám . Zobáček je čtvereček stuhy přeložený napůl, vznikne trojúhelníček a jeho růžky jsem zastrčila za vrstvy stuh na vajíčku. Přišpendlila jsem ho tak, že jsem zvedla zobáček a připevnila dvěma špendlíky. To samé s křidýlky, jen jsem je složila z čtverců stuhy široké 4 cm do tvaru, který by se podobal křídlům a opět přišpendlila k vajíčku, nahoře stejně, jako u zobáčku a dole jsem si s tím musela pohrát - špendlík jsem zasunula pod křídlo a zapíchla .

    OdpovědětVymazat
  24. Moc amoc děkuji!!!! Již jsem podle vás dělala vánoční  zvonečky,kouličy věnečky ,prostě jste ůžasná a patří Vám veliká poklona!!A teď dělám vajíčka, prostě super. Ale na to kuřátko nemůžu přijít,z kolika mašliček se začíná a kolik dokola?Pořád to zkouším a stále mne to nevychází.počkám až budete mít čas a zase poradíte.ještě jednou vřelé díky Věra

    OdpovědětVymazat
  25. [30]: Nemáte vůbec za co, skoro se až červenám, jsem ráda, že mé návody pomáhají . K tomu kuřátku, pokusím se to napsat, snad to půjde pochopit - začínám asi jako u vajíčka - zápichu - http://moje-mozkovna.blog.cz/1204/falesny-patchwork-vejce-navod-podruhe, jen tohle je trochu jiné, po obvodu jsou všeude čtyři kousky mašlí ve dvou vrstvách - první řada čtyři - tedy ta přímo u středu (bílá stuha), další řada také čtyři (bílá stuha) a pak je změna - na druhou řadu dávám druhou vrstvu (bílá stuha). Pak pokračuji třetí řadou (jedna stuha bílá a na ní pak další žlutá). A tak to střídám pořád dokola, až dojdu na konec a zakončím kuřátko jako už zmiňovaný zápich, jen trochu pečlivěji, než v návodu. Snad jsem vám alespoň prozatím trochu pomohla .

    OdpovědětVymazat
  26. Děkuji moc,za Vaši vyčerpávací radu.Jste prstě ůžasná,ale to vy sama víte a já se nechci pořád dokola opakovat, vždyť Vám to píší všichni!!!! Já již zkoušela kuřátka podle svého celkem se povedla- všem se líbí, ale dnes jsem je podle Vás trošku změnila.A dnes zase kačka a prasátko prostě ůžasné.Zase zapnout mozkové závyty a hurá do toho. Na pochopení je to jednodušší.Hlavně když je všechen materiál.Díky, díky.    Prostě veliká jednička s hvězdičkou.     Věra

    OdpovědětVymazat
  27. Není zač , nemyslím si, že jsem úžasná, jen jsem ráda, když můžu inspirovat a pomoc. Moc dobře vím, jaké to je, když člověk začíná a neví si s něčím rady. A moc děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
  28. Zdravím všechny patchworkářky,pokud chcete levně stuhy zkuste STUHA DOBRUŠKA mají podnikovou prodejnu ale i internetové stránky.Bohužel je to stále bez cen,ale já tam jezdím pravidelně,mám to sice 37 km ale i tak se to vyplatí.Ceny jsou téměř poloviční než v galanterii a ten výběr je úžasný..Jde to i objednat.Vřele všem doporučuji.Špendlíky objednávám na jovi.cz mají tam krátké i ozdobné které používám na dozdobení a ceny vás jen mile překvapí.Přeji hodně zdaru při tvoření Regina

    OdpovědětVymazat
  29. Není vůbec zač, já děkuji za návody a ispiraci. Zamilovala jsem se do toho, od ledna tvořím ozdoby na stromeček a stéle zkouším něco nového a lidem v oklolí dělám radost.Regina

    OdpovědětVymazat
  30. Krásné Krásné Krásné

    OdpovědětVymazat
  31. Všechno je moc krásné. Také jsem kdysi dělala vajíčka a vánoční koule, ale teď mě dostala vejce-zápichy. Už jsem jich několik udělala a ještě se chci pustit do věnců. díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  32. [40]: Není zač, to já děkuji . Přeji hodně štěstí při tvoření!

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).