Falešný patchwork - zvoneček


Já bez toho píchání prostě nemůžu být. Vy, kteří jste mi tu říkali, že s tím určitě neseknu a že mě stejně brzy začnou svrbět ruce, jste měli pravdu a vyhráváte mojí speciální cenu. Neviditelnou :). Jenže za to rukou svrbění nemůžu já, ale náš malej nejmenší, protože ve skřínce vyhrabošil zapadlé vejce, pro situace neznalé - vejce polystyrenové, okamžitě si spočítal jedna a jedna a že chce píchat špendlíky. A protože špendlíky došly, museli jsme zákonitě do galanterie, kam nikdy nejdeme jen pro jednu věc, i když bych opravdu moc chtěla (a moje peněženka taky), ánžto jsem odtamtud odcházela o tři stovky lehčí, ale o pytlíček barevných pokladů bohatší, který si prcek následně hrdě odnesl domů...

Léto už je v plném proudu, ideální doba pro nás tvořílky začít se připravovat na Vánoce... :)
Po přečtení vašich komentářů drobná editace - ty Vánoce byly míněny v žertu a za zvoneček a hvězdičku, tedy tvary čistě vánoční, opravdu nemůžu, protože ony tvary vybíral mrňousek. I když přiznávám, že se mi to náááramně hodilo do krámu :).


A tohle už je výsledek sobotně-nedělního špendlíkopíchání, zelená especiálo pro Pukínu :).
Návod, jako vždy, bude, snad příští týden...


A pokud jste si na první fotografii všimli, že jeden zvoneček není úplně v pořádku, měli jste pravdu. Dítko bylo tak natěšené, že jsem svůj nákup ani nestihla zvěčnit "neposkvrněný"... :)



Pro příznivce falešného patchworku přidávám na TUTO stránku všechny mé návody a inspirace na toto téma :).

18 komentářů:

  1. Tak zase inspirace. Já jsem se zřekla, že žádné vánoční zdobení nebude. Jen něco malého pro atmosféru. Ale ten zvoneček tak pověsit na lustr v kadém pokoji, vybrat barvičky by bylo fajn. Dokonce mám v zásobě podobné pentličky ještě z mnohaleté zásoby, když jsem to kupovávala za pakatel kvůli šmekustru a vázání mašliček našim klukům i návštěvníkům na pomlázky. Čím zvláštnější, tím lepší. V Hedvě tady se vyráběly a tak byly dostupné pro blízké prodejny galanterie.

    OdpovědětVymazat
  2. No to je kouzelný a jsme zase u toho špendlíčkování.Neodolám a musí taky juknout na stužky,potom je přebráno.Zvoneček se mě líbí mooooooc.     

    OdpovědětVymazat
  3. Pozor, překvapení - paráda Já jsem z té tvojí šikovnosti vždycky totálně paf.

    OdpovědětVymazat
  4. Jejdanánku, to už jsou vánoce??

    OdpovědětVymazat
  5. No joo.. je mi to jasný. Kdo tomu jednou přijde na chuť, tak zkrátka bez toho píchání opravdu nevydrží.. Ale ono to je zrovna v Tvém případě dobře, protože Ty jsi v tom mistr.. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Děkuji, přebráno už je i teď. Vlastní zkušenost .

    OdpovědětVymazat
  7. Vánoce v předstihu. Janinko, tys tentokrát předběhla obchodníky, no tohle...

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, zajímalo by mě, jak je zakončený vespodu, aby nebyla vidět ta hnusná díra

    OdpovědětVymazat
  9. Tak takhle jsem se tvářila po první části. Vzhledem k tomu, že se mi poslední dobou nějak ztrácí dny, lekla jsem se, že mi někdo ukradl týdny a blíží se vánoce...

    OdpovědětVymazat
  10. [10]:[12]: Děkuji vám , jinak ty Vánoce vážně byly míněny v žertu (viz drobná editace v článku), i když je fakt, že lidé, co tvoří na kšeft, mají letní období jako hlavní tvořící .

    OdpovědětVymazat
  11. Jupíí - teda - zvoneček jsem zmákla - vloni, ale na tu hvězdičku, na tu si teda počkám, protože nad tou jsem nezvítězila! :) šikovná Janička, velice šikovná!   

    OdpovědětVymazat
  12. [14]: Jééé, děkuji mockrát, na hvězdičku pořád koukám, ale tiše okolo ní našlapuju, je taková nějaká nesymetrická, moc se mi do ní nechce .

    OdpovědětVymazat
  13. [15]: no právě - já nemůžu pořád přijít, jak na ní   

    OdpovědětVymazat
  14. [16]: Tak ti na ní pořád koukám a fakt nevím, co s ní. No nic, jdu na ní metodou pokus-omyl .

    OdpovědětVymazat
  15. [17]: jinak to asi ani nepůjde můj pokus nevyšel, tak počkám na ten tvůj

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).