Tvoření s dětmi - Hrníčky Minecraft :)


Minulý rok našli kluci na Mikuláše ve svých balíčcích, kromě nějaké té dobroty, prázdné hrníčky. Tedy přesněji řečeno, v těch hrníčcích byly barvy na porcelán a štětce (to bych snad ani nebyla já, abych jim místo tuny čokolády nedala něco na patlání :)). No a protože nedávno nastal ten správný čas na zužitkování hrníčků - to se pozná tak, že moje žíla na spánku nebezpečně tepe, v oku i v rukách mi cuká (ano, zjednodušeně to znamená, že kluci byli dočista na zabití), vytáhla jsem hrníčky, opatrně je donesla s poslední špetkou ovládání na stůl a začali jsme tvořit. Všechno v dosahu bylo od barvy, my byli jako čuňata, ale mně to bylo vážně šumák - všichni jsme se u toho uklidnili a to je hlavní :).

Naše patlání...


A protože u nás momentálně frčí hra Minecraft, hrníčky byly s touto tématikou. Tedy Matýskův tak úplně ne, jeho styl byl na skoro dvouatřičtvrtěleťáka vskutku originální :). Postavičku Creepera ze hry mu tam dokreslil Míša...





A tady je už výtvor našeho devítiletého :). Já tentokrát vůbec nepomáhala. Jen uklízela :).



20 komentářů:

  1. Jé, taky bych si s radostí nějaký ten hrníček pomalovala

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné, ale co to má společného s plyšovými plyšáky? Je tam výslovně napsané "Prosím neoznačujte takto vaše obvyklé články."

    OdpovědětVymazat
  3. Do prčic, omlouvám se... procházel jsem články na téma týdne, ale omylem jsem klik na tento a ten byl v autoském klubu.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ty jsou dobré :) Dělali to šikovné ruce :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zdá se, že není jedno zpatlat se čekuládou nebo barvami!

    OdpovědětVymazat
  6. Je vidět, že máš doma nadané umělce, to se potom ty barvy nějak vypalujou?

    OdpovědětVymazat
  7. Nebyly to barvy na sklo? Mám ještě nějaké doma, ale ty jsou v uměohmotných lahvičkách, kreslí se to na slídu a pak se to přenší a nechá zaschnout. Ale je dobré, když se děti snaží. Kdo si hraje nezlobí a všechno se dá umýt, očistit, ne?

    OdpovědětVymazat
  8. Úplně ty samé mám doma, ale vypatlala jsem je na magnetky (školní jarmark) Z Tebe by si měla vzít příklad každá maminka, která už neví, jak děti uklidnit Kluci se snažili, originální hrníčky

    OdpovědětVymazat
  9. Mrňousek má zvláštní nadání, jeho výtvory mě přímo nadchly

    OdpovědětVymazat
  10. [1]:[6]:[8]: Děkujeme pěkně!

    OdpovědětVymazat
  11. Vidím, že jablko nepadlo daleko od stromu a rodí se další dva šikulkové. přiznám se, že jsem neměla tušení, že existuje taková sada - hrnek + barvy. Kdysi hodně dávno jsem dostala spoustu bílého porcelánu od kamarádky, jejíž děda míval v Hostivaři hospodu (než mu jí sebrali). Porcelánu měla plný sklep a rozdávala ho na potkání. Já sebrala synovi jeho modelářské Rewellky a vypatlala je na talíře a oválné tácy. Postupem doby se barvy odloupaly. Jen jeden můj výtvor zůstal zachován, sestra ho má na polici, běžně ho nepoužívá, jen z něj občas odstraní prach. Ale tehdy jsem se s malováním na porcelán docela vyřádila.

    OdpovědětVymazat
  12. ...to zelené na prvním hrníčku je dokonalý 3D mimozemšťan. :)

    OdpovědětVymazat
  13. [14]: Děkujeme . Já to tenkrát koupila v nějakém výprodeji, byl to hrníček přímo od Pickwicku, přišlo mi to jako fajn věc :).

    OdpovědětVymazat
  14. [17]: To jo, akademičtí malíři , ale děkujeme!

    OdpovědětVymazat
  15. tohle taky použijeme...je vidět, že náš osmiletý chlap si s tím vaším moc nezadá :)

    OdpovědětVymazat
  16. [19]: No jo, takový telecí léta .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).