Týden 9. - objímací :)


První polovinu týdne jsem díky antibiotikům objímala záchodovou mísu. Když mi za pět dní ubyla tři kila, začala jsem toho mít plné zuby. Doslova. Taky jsem vyluštila záhadu - varování na letáčku, že "účinnost hormonální antikoncepce je při léčbě nejistá". No bodejť by nebyla, když si tabletka vzápětí udělá výlet ze žaludku ven... Nové léky to vyřešily, zle mi po nich není, jen mi hlava nebere, že když existují účinná antibiotika, která se berou jen tři dny a jednou denně, proč se převážně předepisují sajrajty na dva týdny, třikrát denně. I když, proč se tomu vůbec divím, naše republika je jeden velký tunel a bordel...

Druhou polovinu týdne jsem objímala svoje děti. Jsem nějak naměkko, hodnější, milejší, víc jim dovolím a víc se jim věnuju, méně je okřikuju. Napsala bych, že méně ječím, protože tohle spojení se mi líbí mnohem víc, ale já ječím minimálně, takže by to bylo trochu mimo mísu :). Mám i tušení, proč tomu tak je a odkud vítr fouká. Mám strach z vyšetření, co mě čeká. Na magnetické rezonanci jsem v životě byla dvakrát a pokaždé to dopadlo špatně. A tak si můžu pořád dokola říkat "to bude dobrý", jenže ta pitomá palice si to prostě pamatuje a bude si dělat svoje, i když to tak nechci. Doteď jsem byla v pohodě, ale čím víc se to blíží, tím větší jsem srab.

20 komentářů:

  1. Tak doufám, že už jsi zdravá. Každý krůček k samostatnosti dětí je příjemný, až na některé ty krůčky v pubertě. Na tu rezonanci ti držím palečky, aby to dopadlo co nejlépe.

    OdpovědětVymazat
  2. Vysvětlení, proč lékař nejdříve napíše nejméně účinné léky, jsou dvě. Za prvé si nechává trumfy na pozdější dobu. Kdyby ti hned napoprvé napsal nejlepší lék a on nezabral, tak už nemá v rukávu nic, co by ti dál mohl napsat. A za druhé, farmaceutické koncerny přece chtějí vydělávat, ne? Kam by přišli, kdyby se každý hned vyléčil? Proto se hojně stává, že vynalezené účinné léky často leží v jejich trezorech.

    OdpovědětVymazat
  3. Šikovný klučík. :) Děti dělají radost. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Doufám, že už jsi v pohodě a při rezonanci tu budu držet palce.

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím sice, jaký zdravotní problém je toho všeho příčinou, ale přeji, aby to vyšetření dopadlo dobře.

    OdpovědětVymazat
  6. budu moc držet palce, aby už bylo zdravíčko v pořádku a přestalo tě to trápit :))

    OdpovědětVymazat
  7. Teda nečekala jsem, že smyslem objímací budeš myslet zrovna záchodovou mísu a proto ti přeji, ať ze brzy uzdravíš, protože ty si tyhle problémy nezasloužíš a aby vyšetření dopadlo výborně (dobře je přece trojka, i když to je spíše dobrý .. ale málokdy to myslím takhle, jen ať to víš!).  Nevím, jestli už je po vyšetření, ale budu na tebe myslet a držet ti palec

    OdpovědětVymazat
  8. To znám, palice je paličatá a špatné zkušenosti odmítá ignorovat, naopak udělá si z nich "mustr" na příště.

    OdpovědětVymazat
  9. Matýsek je šikula, poradí si sám

    OdpovědětVymazat
  10. Vedsinou to tak je, ze ako sa to blizi nervozita narasta... drzim palce, moc drzim palce aby to dopadlo vsetko dobre a neskor si sa pri spomienke na toto obdobie mohla len usmievat a nadalej obimat svojich krasnych synov :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jani, moc ti přeju, ať MRI dopadne dobře!Naprosto chápu, že ačkoli se snažíš, hlavě neporučíš...já na tebe myslím od toho, co jsi to tu napsala a pevně doufám, že to bude v pořádku a potvrdí se ta lepší varianta!  Matěj je super, já bych Lukáše nedonutila namazat si pečivo dodnes, on by mi od toho utekl, jak nechce jíst. Jo, ještě tak Nutelou, tou by si namazal nejen chleba, ale dlabal by ji rovnou ze skleničky, ale "pořádný" jídlo, to ne

    OdpovědětVymazat
  12. [15]: Několik nepatrných rozdílů tu je, Rézka mě netahá za nohavice, neb by se musela ohýbat, do lednice došáhne, leč asi je jí tam ziminka, či co a vůbec, něco jako pojízdný dopravník, podobný jako mají na šachtách, by se u nás nejspíš dobře uplatnil ve směru kuchyň - gauč u televize, samozřejmě místo uhlí, by na něm defilovaly delikatesy světové kuchyně.

    OdpovědětVymazat
  13. [16]: A co takhle Rézčino přihupkání a kňourání ignorovat?

    OdpovědětVymazat
  14. [17]: Ignorovat se snažím, ale ona je hladová tak neuvěřitelně protivná a houževnatá. Většinou aspoň doporučím, co si teda má vzít.

    OdpovědětVymazat
  15. S léky bych to viděla podobně jako Malkiel - nasadí ty levnější, a když zaberou, dobře, když nezaberou, na dražší a účinnější je času dost.

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).