Týden 47.

Pondělí
Musím na odběr krve a protože nemám hlídání, jdu tam i s Matýskem. Pramálo se mu líbí, že do maminky paní sestřička zabodla injekci, vehementně se mě snaží od ní odtáhnout. Působí to opravdu úsměvně, pevně věřím, že mu to ochraňování svých blízkých vydrží :).

Středa
První výsledky jsou v pohodě, na testy na boreliózu si počkám do příštího týdne. Když i ty budou v pořádku, budu muset na revmatologii. Tak nevím, jestli je to dobře, nebo špatně a jestli je horší borelióza nebo revma s artritidou.

Pátek
Zapamatovat si: nikdy nelepit žvejku na notebook, obzvláště tam, kde je materiál drobounce dírkovaný. A když už ji tam nalepím, tak jí nesmím před zavřením notebooku zapomenout vyhodit...

Sobota
Když jsem otevřela domovní dveře a šla k výtahu, praštil mě do nosu neskutečný zápach. Ze tmy na mně něco zamumlalo. Tak se tam podívám, rozsvítím, protože ve tmě houby vidím, a tam se válí cosi. To "cosi" je bezdomovec, který ještě před deseti lety byl hezkým, vysokým mužem, leč podvodníkem, který si vymýšlel dobročinné sbírky a penízky shraboval do vlastní kapsy. Postupem času se z něj stal člověk s nemocnýma nohama, který chodí po městě v zimě v sandálech, aby všichni viděli, jak moc nemocný je a dali mu nějakou almužnu. A když nedají, je zlý a neurvalý.

"Ježíši, co tady děláte?"
"Já tady umírám, už od včerejška od devíti večer."
Je jedenáct dopoledne. "Tak já jdu odvézt kočárek nahoru a někoho vám zavolám!"
"To nemá cenu, nikam nevolejte, já si tady umřu!"

Doma volám policii. Jsem docela naštvaná, protože jestli tam opravdu ležel tak dlouho, ať mi nikdo neříká, že si ho nevšiml. To vážně musím všechno, když se něco posírá, zařizovat já? Posílají sem hlídku. Pro ně je to známá firma, domlouvají mu, ať jde jinam, na okraj města, on zase na to, že nemá kam jít a že mu umírá mozek. Nějakým způsobem se jim ho podařilo dostat ven a já lepím na dveře papír, ať za sebou nájemníci pořádně dovírají dveře, protože se nám sem stahují bezdomovci.

Neděle
V noci mě probudil Matěj, jen to nebylo, jako vždycky, pláčem a kňouráním. On se totiž ve spánku řehtal na celé kolo jako kobyla... :)

K večeru jsme se šli podívat na rozsvícení vánočního stromečku před radnicí. Tomu předcházel doprovodný program - taneční a ohnivý. Asi jsem kulturní barbar, ale ten tanec jsem nepochopila. I když, soudě podle protáhlých tváří diváků, jsem evidentně nebyla jediná, komu nedocvaklo, co měli bíle odění tanečníci ovázaní pásy šustivých igelitů znázorňovat... Oheň beru, šou to byla skvělá, až na to, že jsme propásli rozsvícení stromečku, protože nám nějak zapomněli říct, že ho rozsvítí člen ohnivé skupiny pochodní. Všichni jsme se soustředili na šou a stromeček opodál nám nějak unikl...

14 komentářů:

  1. je urcite lepsie ked sa zo spania smeje ako ked by plakal ty tanecnici museli byt super, asi by som pri nich pravdepodobne uchechtala do nemoty novy vianocny hit

    OdpovědětVymazat
  2. Taky máš za sebou pestrý týden.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak držím palečky, aby ty testy dopadly pro tebe co možná nejlépe. Vůbec nejlepší by bylo, kdyby tam nic nebylo.

    OdpovědětVymazat
  4. Já sebou vzala Julču na odběry zcela záměrně, v rámci vytváření správných vzorů, odběry krve snáším dobře, tak ať vidí, že to nic není. Ne že by to mělo nějaký účinek, akorát dostala čokoládičku za to, že to tak hezky zvládla (to mámino "utrpení") a venku vyžebrala i tu mojí. Myslím, že příště půjde na odběry ráda, tedy na ty moje.

    OdpovědětVymazat
  5. Když už si vybírat, tak raději borelióza, protože tu mám, a kromě mé příšerné praktické nechápavosti a pomalosti si v zimě na svah zasáňkovat ještě vylezu. Ale co víš, třeba je to jenom šťastněji přechozená angína. Srdečně přeju hodně šťastných zpráv a šťastnějších dní a příjemný advent.

    OdpovědětVymazat
  6. Jak už jsem psala, nemám odběry krve ráda. Během své nemoci jsem byla na krvi třikrát. Dvakrát to proběhlo v pohodě v Břevnově, kam mě poslala doktorka z plicního a ted' jsem byla ve čtvrtek tady u nás na poliklinice. Manžel jezdí pracovat ráno před sedmou, tak jsem ho poprosila, zda by mě tam cestou do práce neodvezl. Byla mlha, tak se rozhodl, že mě hodí i domů. Byla to klika. Omdlela jsem doma na chodbě, kdybych jela MHD, asi bych omdlela tam. Už se mi to dlouho nestalo. Modřinu mám jako prase.

    OdpovědětVymazat
  7. Brr, nesnáším odběry krve - naposledy mi jí vybírali před třemi roky a jediné, co si pamatuji je, že jsem řvala a taky kopala

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: To ti moc přeju, taky se tam chystám, možná za pár let .

    OdpovědětVymazat
  9. [9]:Abys to s tou nudností nezakřikla!

    OdpovědětVymazat
  10. [10]:Eeeee... tím jsem chtěla říct, že pokud budeš mít pocit, že se nic neděje, je to vlastně malá pauza a oddych...   

    OdpovědětVymazat
  11. No jo, třeba se unormální rozhodně tvůj blog nudnej není

    OdpovědětVymazat
  12. Jéjda, bezďák je fajn. A řehtající se Matýsek taky nemusel být na škodu

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: Eee, já jsem to pochopila , taková pauzička by vážně neuškodila...

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).