Týden 45.


Pondělí
Nikdy by mě nenapadlo, co za blbosti budu muset v Míšově škole řešit - obědy... Nejde o to, že by mu nechutnalo a on nejedl, je po mamince a tak je to spíše naopak, stejně jako já v jeho letech by si i on rád přidal :). Jde o to, že takzvaní obědváři (ti kteří jdou po obědě domů a ne do družiny) mají ve svých řadách tzv. klíčníka, který obědvá s nimi a otevírá a zavírá šatnu. Klíčník se má po týdnu střídat, leč tomu tak není a to je velký problém, protože stávající klíčník, respektive klíčnice, spěchá domů tak, že ostatní u stolu nestihnou kolikrát sníst ani polévku. Minulý týden jsem tedy pro jistotu, než všechno začnu řešit přes paní učitelku, dala Míšovi za úkol, ať se podívá, v kolik začne jíst a v kolik prťavá klíčnice ukončuje oběd. Poslechl a já dnes při jeho vyzvedávání před školou s úžasem poslouchám, že na tříchodové menu mají druháčci rovných deset minut. Mám pocit, že ve čtvrtek si na třídních schůzkách někdo něco nepěkného vyslechne...

Navztekané rozpoložení bylo zahnáno vtipem, který na mě vybafl na mých oblíbených stránkách a který mě na pár vteřin naprosto odrovnal...

Tři feministky mají na sjezdu přednášku o svých zkušenostech s přetvářením svých manželů.
Francouzská feministka říká: "Přijdu domů, manželovi řeknu - nevařím. První týden nic nevidím, druhý týden nic nevidím, třetí týden koukám a manžel vaří!" Následuje potlesk.
Německá feministka říká: "Přijdu domů, manželovi řeknu - neperu. První týden nic nevidím, druhý týden nic nevidím, třetí týden koukám a manžel pere!" Následuje ještě větší potlesk.
Česká feministka říká: "Přijdu domů, manželovi řeknu - nevařím ani neperu. První týden nic nevidím, druhý týden nic nevidím, třetí týden začínám vidět na pravé oko." :)

Středa
Rozhodla jsem si promluvit s maminkou holčičky, která zastává funkci třídního klíčníka. Vztek mě opustil a přeci jenom, dřív, než by se to řešilo na třídních schůzkách, je lepší dohodnout se "mezi námi děvčaty". Maminky jsem se nedočkala. Milá klíčnice totiž chodí po obědě do školního klubu, kde si jí rodiče později vyzvednou. Takže to vypadá, že naše malá tyranka honí děti na obědě jenom proto, aby si mohla hrát v klubu. No počkej, prcku!

Čtvrtek
Manžel milosrdně vzal účast na třídních schůzkách na sebe. S Míšou problémy nejsou, má samé jedničky, jen mu hrozí trojka z prvouky kvůli jedné čtyřce, kterou dostal za to, že si nepamatoval, jak vypadají listy dubu, buku a jírovce. To má po tatínkovi :). A pak ještě možná bude dvojka ze čtení, protože prý nerozumí textu. Prosím pěkně, porozumění textu znamená, že si dítě za domácí úkol přečte zadanou stránku v Čítance (v případě Míši to je hned, jak přijde ze školy) a paní učitelka náhodně druhý den děti zkouší. Pro Boha, jak si má to dítě pamatovat, co četl před dvaceti hodinami? A to nemluvím o tom, když se zkouší v pondělí z toho, co se četlo v pátek... Prý je to jediná možnost, jak kontrolovat děti, že opravdu čtou. Mimochodem, paní psycholožka, která s dětmi pracuje, má u Míši v kolonce "Porozumění textu" zapsáno "vynikající"...
Obědy se samozřejmě řešily, přidala se další maminka, jejíž robátko po příchodu domů vyplení lednici, protože je hladové díky tomu, že stihne sníst akorát polévku.
Maminka malé klíčnice se na mého manžela kouká jako na vraha :).

Sobota
Večer jsem se pustila společně s likvidátorem plísní do zelenomodrobílé ozdoby v naší ložnici. Cítím se, jako kdybych vypila celý městský bazén pro veřejnost...

Neděle
Nějaký kretén se rozhodl, že na vykonání své malé potřeby použije sklenice v tašce, kterou jsem měla připravenou na vyhození ve výklenku na chodbě. Bohužel jsem si toho nevšimla a když jsme šli všechen tříděný odpad odnést, manžel si tašku položil na korbičku kočárku. Zjistili jsme to až venku při vyhazování, taška byla trochu děravá a odskákal to tedy nejen kočárek, ale i moje klíče a kabela. Všechno hned letělo do pračky.
Ještě teď při psaní mám co dělat, abych se nepozvracela, pořád cítím ten neuvěřitelný puch. Takže vzkaz pro tebe ty hnusný, odporný, dementní prase: "Chcípni!"

18 komentářů:

  1. Klíčník? Tuhle funkci jsme teda na základce neměli (i když potíže s klíči občas byly - mívala je u sebe snad služba, no a zapomene se, služba odejde, služba musí zrovna jít dřív, stane se)... A pančelka to jako nevidí, že děti do sebe musí naházet oběd během deseti minut? To jako té dívence třeba nevysvětlí, že má počkat, že půjde z té jídelny poslední, má-li klíč? Vždyť to už by snad druháci pochopit mohli, za nás měla služba na povel zkontrolovat třídu, jestli jsou židle nahoře a chodila poslední.

    OdpovědětVymazat
  2. Klíčnice? V dnešní době kdy je už skoro všechno na čip?

    OdpovědětVymazat
  3. Vidím že jsi rázná nejen maminka, ale i žena.

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: No, "pančelka" tam totiž s nimi není... Asi proto

    OdpovědětVymazat
  5. Klíčník, to je zajímavé povolání, ale mě by asi nebavilo. Je to moc práce

    OdpovědětVymazat
  6. no holčička byla pěkně vyčůraná :-/ hlavně, že teď je klíčník "rozumný"

    OdpovědětVymazat
  7. wau, tento tyzden si potrebovala pevne nervi

    OdpovědětVymazat
  8. Tak nevím, jestli se mám smát nebo s tebou cítit. Asi udělám oboje.

    OdpovědětVymazat
  9. [5]: Upřímně ti domeček přeji a malilililinko tiše závidím. Ale opravdu jen maličko .

    OdpovědětVymazat
  10. [5]: no jo, u nás ve škole se zase řeší jedna učitelka, která si ze třídy vybírá jen některé žáky a s nimi spolupracuje. Má jí moje starší sestra. Mají třebas probírat (v angličtině) minulý čas a ona ho vysvětlí soukromě třeba jen jedné lavici a druhý den dostanou všichni písemku s tím, že je to dostatečně probrané. Ještě že máme mámu angličtinářku, jinak bychom dostávali koule. No, určitě se s tím musí něco dělat, protože je důležité jídlo správně rozkousat a polknout. Pak se to někde zasekne v krku a ani rána do zad nestačí.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]:To bude dobrý, uvidíš, malej včera přinesl celej rozzářenej z prvouky dvě jedničky, prý i paní učitelka se divila...

    OdpovědětVymazat
  12. Musím se přiznat, že už jsem ráda, že jsou moje děti dospělé. Škola byla mým zaměstnavatelem, pracovala jsem tam jako hospodářka a pamatuji, jak všichni kantoři měli potřebu se mnou řešit problémy zejména mého syna, okamžitě. Byla jsem ve stavu "permanentní nasranosti" téměř každý den. Až do doby, kdy v jedné třídě někdo zapálil nástěnku. Můj syn byl kvítko a ve škole ho téměř vsichni znali jménem. Naklusali za mnou dva učitelé s tím, že Jirka zapálil nástěnku. Kdy? Dnes? Jo, dnes. To je blbost, on je doma, protože je mu špatně od žaludku. Nakonec to dopadlo tak, že to sice byli kluci od něj ze třídy, ale nikdo je neznal jménem, proto jmenovali mého syna. Fakt jsem ráda, že už jsou dospělí.

    OdpovědětVymazat
  13. [14]: Víš, že já už se na to taky těším? Až budou velké a zodpovědné samy za sebe .

    OdpovědětVymazat
  14. ahoj :) nechcela by si sa zapojit do grafickej sutaze VGS na mojom blogu? :)

    OdpovědětVymazat
  15. Koukám, že zrovna tenhle týden byl nějaký zlý. Klíčník/ce je zajímavý nápad. Jen to bohužel nefunguje tak, jak by mělo

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).