21.12.2012 aneb "Svět je celý naruby, komu dáme do huby?"


Díky neúprosně se blížícímu konci Mayského kalendáře se poslední dobou začaly šířit z médií tuny zaručených a pravdivých zpráv o konci světa. Kamkoliv nakouknu, tam na mě vybafne ultramegakatastrofa, vražedná kometa nebo šikující se UFO. Kdo se ale v té záplavě tak rozporuplných informací má vyznat? Vy by jste byli moudří z poznatků, které se ke mně během pár měsíců dostaly?

Úplně první informace, kterou jsem zaregistrovala a která by mohla mít co dočinění s koncem světa, souvisela s kometou Elenin. Srazí se se Zemí, zvedne ohromnou vlnu tsunami a my se utopíme. Nedlouho poté se však vyrojily informace, že když k nám tahle milá Elenin přiletí na návštěvu, ohromným horkem se voda vypaří a svět sice bude zaplaven, ale lávou, která se vyřine z nitra Země. Super, takže se neutopíme, ale usmažíme.

Když už se začnu smiřovat s krutou smrtí, zjistím, že tahle kometa je spíše kometkou, protože ani zdaleka není tak obrovská, jak šířily poplašné zprávy. Její jádro je "tak malé", že by náraz sice způsobil poškození Země, ale to by bylo maximálně v rámci kontinentu, nikoliv celého světa. K tomu všemu má kometa takovou hustotu a gravitaci, že Země rozhodně nemůže být jejím cílem a tak skončí nejspíše připláclá k Jupiteru či Marsu.
Chudinka, ani ten Mars a Jupiter jí nebude dopřán, ona se totiž cestou rozpadla...
Ááá, oprava, tak ona se nerozpadla! Je to jenom dezinformační kampaň, která má za úkol pozorovatelům a obdivovatelům této komety utlumit jejich nadšení. Kromě toho se NASA rozhodla zatrhnout případným zvědavcům pokochání se s kometou v programu Google Sky. Tam se vám totiž místo kometky objeví oblast jakoby vyříznutá a zamalovaná pěkným černým obdélníkem. Proč? Protože kometka má kolem sebe jakýsi čtyřstěnný energetický štít, což je neklamnou známkou toho, že Elenin je umělého a mimozemského původu a tento štít pravděpodobně chrání v něm hluboko ukrytou vesmírnou loď.

Týjo. Už se mi to začíná rýsovat. Vypadá to, že konec světa budou mít v rukou (jestli ovšem nějaké mají) mimozemšťané. Mimochodem, nějak nechápu, pokud tu mezi námi jsou, proč nás už dávno nevyhubili. Asi k tomu mají své prazvláštní důvody, které já nepochopím, protože osobně zastávám názor, že si stejně nic jiného nezasloužíme. Ale oni tu musí někde být! Na Youtube je přeci spousta videí, která ukazují pravé nefalšované mimozemšťany (třeba tady a tady). A je naprosto obvyklé, že z tak přísně střežené oblasti, jako je Area 51, uniknou tak citlivé informace, jako je telepatický rozhovor mimozemšťana s ostatními v místnosti. Nebo ne?

Zapomeňte na řádky nahoře. Mimozemské bytosti neexistují, pořád je tu totiž ten šťoura Albert Einstein a jeho teorie relativity. Nic nemůže být rychlejší, než světlo, takže jak by se sem asi z takové dálky dostali? I když... třeba jsou docela blízko, i astronauté, co byli ve vesmíru, potvrzují přítomnost mrakodrapů a mimozemský život na odvrácené straně Měsíce. K tomu si připočtěte 200 000 zpozorovaných neidentifikovatelných létajících objektů ročně. Někdy jsou to světla ozařující celou oblohu a někdy světla, co spolu jen tak laškují. Houby UFO. Už to vypadá, že to jsou nejspíše fórky agentur specializujících se na světelnou reklamu. UFOuny, kteří jsou PŘEKVAPIVĚ téměř vždy vysocí a stavění jako lidská anorektická vychrtlina s tykví naraženou na hlavě, tedy jako adepty na způsobení konce světa škrtám.

Hmmm, tak proč NASA staví v Nebrasce u Bassettu ohromný komplex bunkrů pro tisíce lidí? Že by pro vyvolenou elitu? Když se tam dostali reportéři CNN, byli zatčení a obviněni z ohrožení národní bezpečnosti. Po propuštění tvrdili, že si vše o tomto komplexu v dříve vysílané reportáži vymysleli. Nikdo nic neviděl, nikdo nic neslyšel, nic neexistuje.
Taky by mě zajímalo, proč americká firma FEME vyrábí do zásoby tisíce plastových rakví. Třeba to souvisí s tím, že se šušká, že tajná vláda světa Shadow government (asi nebude tak tajná, když se o ní ví) plánuje radikálně zredukovat světové přelidnění. Prý už začali. 11. září 2001.

Ale to jsem trochu odbočila. Pořád je tu ten Mayský kalendář. Ti, co okolo něj spustili ten humbuk, to pěkně zmatlali. Konec světa nemá být 21.12.2012, ale měl být už letos, 28. října. Tato nesrovnalost prý byla způsobena nedůsledností a tím, že náš kalendář byl několikrát posunut či co a tak vznikl tento rozdíl. Ou, chyba Matrixu. Máme pár dní po 28. říjnu a já si píši vesele svůj pošahaný článek.
Zpět k Mayům. Jejich potomci se čertí, jsou velmi rozhořčeni z toho, jak se jejich kulturní dědictví zneužívá k masové hysterii. Podle nich jde jen o konec jednoho světového cyklu, po kterém má následovat nová světová éra, nikoliv však záhuba lidstva. To má pokračovat ve svém bytí dál, ovšem jiným způsobem. To mě děsí.
Ale abych neskončila jako depresivní pesimista, přidávám pro obveselení čtenářstva minivýjev z doby Mayů...

Jak to prý ve skutečnosti bylo s Mayským kalendářem...

"Ty, Carlosi, průšvih! Došly mi destičky, už to nemám kam psát, ten kalendář se mi tam vejde jen do 21.12.2012..."
"No, Alejandro, tak to asi bude mít za pár tisíc let někdo pořádně stažený svěrač!" :)

Jestli jste z mého zmatlaného článku poznali, co je pravda a co ne, tak jste nejspíš... Ilumináti?

17 komentářů:

  1. Dobrý článek. Pravdivý a celkem jsem se u toho pobavil. Jasně, oni čekají, že Mayové budou psát ten kalendář do nekonečna... musí snad někde končit ne? A taky si říkám, že jistli mám ty neustálé konce světa brát vážně dopadl bych špatně. To víš, konec světa bych oslavil, takže bych se vždycky probudil den po údajném konci světa, měl bych kocovinu byl bych neznámo kde, bez peneženky a dokladů. To by to vypadalo! Proto radši budu fungovat normálně dál.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten závěr článku je podle mého názoru nejpravdivější verzí.   Jen se ti dva Mayové asi tenkrát nejmenovali Carlos a Alejandro.

    OdpovědětVymazat
  3. Báječně napsaný článek. Hodně lidí Mayskému proroctví však věří a jsou přesvědčeni, že konec světa nastane.

    OdpovědětVymazat
  4. Inu, jedna věc je hltat články a zprávy z televize, bez toho aniž bych se nad tím zamyslela a snažila se vlastní silou přijít na to jak to je, zdroje se totiž různí. Jak se říká: "Důvěřuj, ale prověřuj". Osobně si vše, co mne zajímá a dostane se ke mně ověřuji, nevěřím ničemu dokud si to prostě neověřim. Sama za sebe říkám, že s rokem 2012 konec světa nepřijde, osobně se děsím oné rádoby transformace lásky, o které se šíří zvěsti, šíří je jak jinak lidé, ale kteří, to je ta správná otázka, této společnosti se vyhýbám a mám pro to své důvody, pro mne není věrohodná. Šíří tu svoji lásku, ale za rohem šíří zášť, zlobu a faleš. Mohla bych se rozepsat víc, ale nemám chuť.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Děkuji, on tenhle článek měl jediný úkol, a tím bylo čtenáře pobavit. Tak nějak jim vysvětlit, že ne vše, co se píše a řekne, je pravdou. Jak rád říkává jeden politik - v médiích je pravdivé akorát datum .

    OdpovědětVymazat
  6. Takhle..někde (někdy) ten kalendář končit musí..v mobilech ho máte většinou do roku 2100. Kalendáře na jeden rok jsou evidentně vymoženosti naší civilizace

    OdpovědětVymazat
  7. Já si své kalendáře vyrábím sám.

    OdpovědětVymazat
  8. taak, o tom mayskom kalendari mam tiez clanok, uz davno (asi rok) v rubrike zo sveta. Ano, ano ma to signalizovat nieco nove, zmenu aj ty mas ten pocit ze to bude kopec "srandy"?

    OdpovědětVymazat
  9. Nevím jestli jsem iluminát , ale u tvého článku jsem se dobře pobavila, ale i zjistila nějaké věci, které jsem vůbec nevěděla...(nevím nakolik jsou pravdivé).Osobně si myslím, že si konec světa jen zasloužíme, i když ne všichni - jenže, kdo rozhodne o tom, kdo si konec zaslouží a kdo ne? Samozřejmě by mi bylo líto dětí, pokud by je to postihlo, ale na druhou stranu, cynicky řečeno, z malých roztomilých dětí vyrostou cyničtí hajzlové typu páně Kalouska,a spol. Neboť i tento neumětel ve svém oboru, dosazený tam bůhvíkým, byl kdysi roztomilé dítě. Neuvěřitelné.

    OdpovědětVymazat
  10. [7]: Tak jsem se koukala na ten svůj šuntík mobilní a kalendář mi končí 31. prosince 2069. Divný datum .

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek! Pobavila jsem se a musím říci, že po té záplavě deprimujících článků na novinkách.cz a podobných serverech bylo tohle velmi příjemné osvěžení, děkuji ti za něj!! :) Myslím, že jsi to vše vystihla úplně přesně...

    OdpovědětVymazat
  12. Abych pravdu řekla, já vůbec nevím, jestli tomu mám věřit...stejně jednou všichni umřou, ale jestli se nedožiju své kariéry a svého notebooku, tak se asi zblázním

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Děkuji, jsem ráda, že tě článek pobavil, taky to bylo účelem . Jinak mám podobný názor - co bude, bude, já s tím stejně nic neudělám...

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to je úžasné! Tvoje myšlenkové pochody jsou nenahraditelné :) shrnula jsi vše od mimozemšťánků po kalendář. Ani ten dodatek tam být nemusel, protože jsem se královsky bavila celou dobu. Zkrátka a jistě, předpověď na konec světa byl jen odrhovaný bambulosmysl.

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).