Dort South Park aneb poslední ..."náctileťák"


Už je to nějaký ten pátek, kdy jsem si svatosvatě přísahala, že Krtkův dort, který jsme si zamilovali během doby covidové a karanténní, už nikdy z dvojité dávky patlat nebudu. Za prvé, ta obří krtčí hrouda ve finále váží (v závislosti na množství přidaných banánů) mezi třemi a čtyřmi kily, a za druhé, nevejde se do lednice. A hádejte co? Přesně! Zase jsem kecala!

Nebudu vám tu nic nalhávat, pro splnění přání milovaného člověka udělám téměř cokoliv, a jedná-li se o dítko, platí to dvojnásob, a to i přes to, že z dětských střevíčků už dávno vyrostlo a je o hlavu větší, než já. Ale i láska má své limity a tak jsme se, v rámci zachování mého zdravého rozumu, dohodli na kompromisu. Double hroudu jsme transformovali do obyčejného kulatého dortu a spokojení jsme tak byli nakonec všichni - jak oslavencovy chuťové i zrakové buňky, tak ty moje šedé mozkové.

Poslední dort s koncovkou "náct". Je neuvěřitelné, že když jsem začala psát tento blog a poznala zde své první blogové přátele, byl Míša čerstvě v první třídě základní školy a Matýsek sotva půlroční miminko... 





P.S: Mé "hurá" je velice opatrné a tichounké jako lví pšouk, ale možná to vypadá, že se mi podařilo najít a rozchodit onen toužebně vyhlížený systém, který mi dokáže sladit práci, povinnosti, rodinu a volný čas tak, aby ani jedno z toho nebylo zanedbáváno nebo dokonce opomenuto. Nebylo to, a stále není, úplně jednoduché, občas je to docela slušná divočina, ale snažím se. Mějte proto se mnou, prosím, trpělivost :).

40 komentářů:

  1. Jestli je dort, Janinko, tak dobrý, jak si představuji, šla bych bosa přes rozbité sklo na jeden kousek a též gratulovat k narozeninám.Ať ti dítka rostou a mají se báječně. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, nevím, jestli se smát nad tou představou, nebo plakat nad tím, jak by tě to bolelo :D. Moc ti děkuji!

      Vymazat
  2. Ahoj Jani, ráda čtu zas Tvoje řádky tady ! S každou žížalou, kterou potkám si na Tebe vzpomenu, to už je forever... Dort je hezky veselý, to se mi líbí. A ty děti nám stárnou, viď. Tak oslavenci přeju všechno nejlepší a Tobě taky, a až vyladíš ten systém jak píšeš, tak nám ho všem poraď... Pá Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, Leni, mně se už taky stýskalo, ale bylo to opravdu náročné a já, i když byl trochu čas, neměla sílu, musela jsem úplně vypnout. Kdybych měla mít systém podle svých představ, nutně bych potřebovala mít tak o šest hodin denně víc :D.

      Děkuji za pochvalu a gratulaci vyřídím :). A žížaly? Je to přesně, jak píšeš a mám to úplně stejný, Bořek je prostě forever :D.

      Vymazat
  3. Děti rostou do výšky a my do moudrosti :-). Krásný dort. Původně jsem napsal "dortík", ale pak mi to slovo připadlo nepatřičně poddimenzované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji. Možná můj dort váhou dortík nebyl, ale soudě podle toho, jak rychle zmizel, se mi tak teď zpětně i jeví :D.

      Vymazat
  4. To nenápadné PS na konci by si zasloužilo zvětšit, nabarvit a zarámovat! To je něco, co řada lidí nezvládne za celý život, takže všechna čest (byť tu opatrnost úplně chápu) :-) Dort skvělý jako vždy (postavičky jako by ze South Parku rovnou vypadly!) a jubilantovi přeju vše nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc, gratulaci vyřídím :).
      To nenápadné PS na konci musí ještě chvíli nenápadné zůstat, opatrnosti není nikdy nazbyt :D, ale upřímně věřím, že to dám, i když ideálních sto procent to nebude nikdy.

      Vymazat
  5. Jsem ráda za nový článek a říkám si, proč... si sakra čtu takové články večer a pak mě začne honit mlsná :D Vypadá parádně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, taky jsem ráda, že jsem zpátky :).
      Úplně tě chápu, mám s prohlížením takových obrázků navečer taky problém :D.

      Vymazat
  6. Dort se ti povedl, je nádherný. Že čas letí jako bláznivý věděl i mistr Karel. Letos jsem oženila staršího Honzu a Jirka bude mít 30 let...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji, Renatko :). Letí to neskutečně...

      Vymazat
  7. Oslavenci přeji všechno nejlepší! Dort je tedy krásný - nápaditý. Bezva práce, Jani :-).
    Příjemný víkend !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji, přání vyřídím!
      I tobě krásné víkendové dny přeji :).

      Vymazat
  8. No jo, čas letí jako zblázněný ..... jak zpíval božský Kája. Když si vezmu, jak rychle těch pět let od narození Bobule uteklo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Hlavně na dětech to člověk vnímá tak nějak víc...

      Vymazat
  9. Jani, ten dort je, jak jinak, opět parádní. Nechce se ani věřit, že to tak letí, ale jak přibývají roky, je to ještě horší 😀 Oslavenci přeji všechno nej, ať se mu daří tak, jak si sám bude přát. Mějte se, pá 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc děkuji, oslavencovi přání vyřídím! :)

      Vymazat
  10. Vítám tě zpátky, Jani! <3 Stýskalo se mi po tobě. I když vím, že byla pauza, stejně jsem sem pravidelně chodila :D dort je jako vždy úúúúžasný!! Já být tvoje dítě <3...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji, mně se taky stýskalo :). Moc děkuji, třeba se jednou uvidíme a ten dort ti upeču! :)

      Vymazat
  11. Jo, ten čas letí. Naše teta vždycky říkávala, že jsme byly teprve malé a už jsme tak velké. 🙂
    Dort vypadá velmi dobře. Všechno nejlepší oslavenci.

    OdpovědětVymazat
  12. náct-cet-sát. Tak ve zkratce běží život.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvláštní je, že období -sát trvá ze všeho nejdéle...

      Vymazat
    2. sání trvá déle, saješ, když už nemůžeš kousat...

      Vymazat
    3. Jo tak proto, to je geniální! :)

      Vymazat
  13. Na dětech (a u nás i vnoučatech) se nejlépe pozná, jak čas letí. Myslím, že v tvé rodině všichni mají vysokou školu přípravy dortů jak chuťově, tak i esteticky dokonalých.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, stačí, když na mě vykoukne nějaká vzpomínka na FB a já se pak nestačím divit, jak ten čas letí. A moc děkuji! :)

      Vymazat
  14. Tak to je nádherný dort! Robíš mi chute, no ja žiaľ držím dietu 😭

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diety jsou naprd, držela jsem dvakrát ze zdravotních důvodů a žádná hitparáda to nebyla. A děkuji! :)

      Vymazat
  15. Jak je to pěkné :) Jak ráda bych si dala krtkův dort :) Také občas přemýšlím na minulost, když mi bylo tolik.

    OdpovědětVymazat
  16. Utíká to Jani, že? Já na začátku léta oženila staršího syna a jsem novopečená tchýně...
    To umění upéct tak krásně originální dort ti trošku závidím. Hodně zdravíčka a štěstíčka synovi k narozkám, i když opožděně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy ano, letí to jako blázen :). Gratuluji ti k tchyni a věřím, že ti budu třeba brzy gratulovat třeba k babičce :D. Děkuji za přání a za pochvalu :).

      Vymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).