Velikonoční drak


Už několik let peču na Velikonoce tradičního beránka, kterého následně netradičně ozdobím. Že ten letošní mi to nedá zadarmo (a že se budu muset sakra snažit) mi dal beránek vědět hned při vyklápění, kdy se naprosto přirozeně, elegantně a nenásilnou formou rozpadl na několik kusů. Když jsem ho slepila čokoládovou polevou, aby alespoň trochu držel tvar, všimla jsem si, že se mu do špičky nosu dostal při pečení kus nedokonale umletého oříšku. Po jeho samovolném odpadnutí jsem musela uznat, že beránkův polorozpadlý čumák by mohl směle konkurovat nosu Michaela Jacksona. Nicméně i tuhle nehodu vyřešila čokoládová poleva a nechci se chlubit, ale plastika nosu mi vážně šla :). Méně ovšem už samotné zdobení, poleva si dělala, co chtěla, zdobení taky a čokoládové dekorace, aby netrhaly partu, jakbysmet. Co vám budu povídat, mou vizi dráčka finální výsledek naprosto pohřbil.

Ona: "Ten drak se mi vůbec nelíbí. Vlastně to jako drak ani trochu nevypadá."

Ono: "Vždyť je to dobrý! Je to jako by se zkřížil jednorožec s dráčkem a měli spolu dítě!"

On: "Tak to musel bejt hodně divokej mejdan! Můžu si dát jeden osten z tý Godzilly?"


Vážně koketuji s myšlenkou, že příští rok bude beránek obyčejné roztomilé bílé jehňátko s mašlí na krku. Alespoň, že chuťově byl ten biskupský patvor excelentní :D.




Pro pobavení přidávám obrázky "beránků" z let minulých plus odkazy pro případné zájemce :).








66 komentářů:

  1. Ti jezevčíci jsou skutečně prvotřídní!

    OdpovědětVymazat
  2. První dva: Punk´s not dead.
    Čtvrtý: Velkopopovický kozel s pípou v čele.

    OdpovědětVymazat
  3. To opravdu vypadá úplně přesně, jako kdyby se zkřížil jednorožec s dráčkem! :-) A na kolekci let minulých navazuje, myslím, velice důstojně. Obyčejný beránek by v tom srovnání působil už snad i nepatřičně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dovolím nesouhlasit, protože o důstojném navazování na předchozí "beránky" nemůže být ani řeč :D. Ale i tak děkuji!

      Vymazat
  4. Náhodou, tvoji beránci jsou naprosto úžasní.
    Takovýho obyčejnýho beránka s mašlí zvládne každý, ale punkovýho draka má jen Janinka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když na něj tak koukám, ten pankáč tam fakt je. Mohla jsem přihodit i pár piercingů, aby to mělo větší grády :D. A díky! :)

      Vymazat
  5. Janinko, kdyby u vás byl k vidění a k jídlu obyčejný, klasický beránek, asi bych si myslela, že jsi nemocná a dodala ho vzdálená teta.Tento vypadá jako zvláštní, podmořská nestvůra vyvržená na břeh?
    Jiřina z N.
    líbí se mi ta slova od ona, ono, on...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, my míváme obvykle dva, jednoho beránka si zdobí kluci, ale ten je ještě relativně v "normě", druhého nechávají mně :D. Nestvůra vyvržená na břeh se mi moc líbí! :D

      Vymazat
    2. Já jsem celá léta dostávala beránka od kamarádky z Čakovic a ona jich jako dárky přátelům pekla vždy 12 ks. Loni a letos nic. Nula! Blbej coronavir. Pardon. Jiřina z N.

      Vymazat
  6. "...že se mu do špičky nosu dostal při pečení kus nedokonale umletého oříšku." Jestli tys mu nedělala tím oříškem TAJNĚ test (oříškový výtěr z nosu) a nechtěla zjistit, zda nemá někde schovanou koron(k)u. Anebo to byl s těmi koronkami oslík?? ;-) :-D

    Ano, zcela regulérně mi hrabe, protože my máme už několik týdnů výtěr z nosu ne každý týden, nýbrž každé pondělí a čtvrtek. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi hrabe, taky se šťouráme dvakrát týdně :D.

      Vymazat
  7. Líbí se mi tvá velikonoční zvířátka, jsou boží! S tím jednorožcem a dráčkem to je skvělý postřeh :D
    Leník

    OdpovědětVymazat
  8. To je prostě naprosto boží přehlídka "beránků". Letošní drak se mi líbí a jsem zvědavá, s čím přijdeš příště. :-D Třeba se stonožkou? :-D
    Jinak taky se mi minule nepovedla bábovka, vyklopila se nejdřív první půlka a pak druhá. Ale nějak jsem ji načančala na sebe a hlavně teda byla úplně božsky dobrá (taková vláčná), takže jsme to, že je nefotogenická, přešli.. a za pár dní stejně už nebyla. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stonožka? Ale dej pokoj! Ještě mi nasadíš brouka do hlavy a dopadne to jako s tím drakem :D.
      Hlavně, že byla bábovka jedlá, jak říká můj manžel, v bříšku se to srovná, obzvláště, když se přimhouří oči. Nebo rovnou zavřou :D.

      Vymazat
  9. Ty máš naprosto úžasnou fantazii Janinko a dokážeš nazdobit jakoukoliv trosku beránka, takže tebe bych bývala přivítala při těch mých letošních karambolech :-))).
    Jsi fakt dobrá!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :), to s tou troskou je vážně trefné, škoda, že mě nenapadlo vyfotit jeho rozpadlé tělo po vyndání z formy :D.

      Vymazat
  10. Jsou to kreativní díla ! Neobvyklá, zajímavá,prostě tvořivost měla zelenou.
    Hezký den, Janinko !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  11. Dítě jednorožce a draka mne tedy sakra pobavilo. A manželův komentář o ostnu Godzilly taky nemá chybu. přehlídka velikonočních (ne)beránků je ovšem třešnička na dortu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, Matěj je expert na zajímavá slovní spojení a přirovnání, má to mít po kom :D.
      A moc děkuji! :)

      Vymazat
  12. Tvořivá Janinka nezklamala! Přeji pěkné jaro.

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělá série pokračuje. Drak jako malovanej :-).

    OdpovědětVymazat
  14. Ten je boží. 🙂
    My jsme letos beránka nepekli. Upekli jsme totiž mazance - z jedné várky těsta měly být dva. Namísto toho jsme měli z jedné jeden obří a z druhé dva menší. Doslova mazancové hody, ale byly výborně.

    OdpovědětVymazat
  15. Jani, předchozí beránky pamatuji. 🤣😂 Ten letošní jim klidně může konkurovat co se vzhledu týče. A nejdůležitější je chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou konkurencí si letos nejsem ani trochu jistá, ale i tak děkuji :D. A je fakt, že chuť byla dokonalá, takže se to zklamání z výsledku trochu zmírnilo :).

      Vymazat
  16. Klasického velikonočního beránka peče skoro každý, ale ti tvoji, to je vždycky originál. Tleskám ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  17. Mně se moc líbí všichni "beránci". Je to pastva pro oči, vypadají velmi chutně a navíc jste se při konzumaci určitě dost nasmáli. Jen úplného škarohlída by tahle přehlídka nepobavila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, milá Bev :). Je pravda, že při zaříznutí beránka jsme se opravdu bavili, protože najít místo, aby ho to tolik "nebolelo", bylo umění a nějak jsme se na tom nemohli shodnout :D.

      Vymazat
  18. Je to drak jak mrak, jen bych mu ten ocas nalepila obráceně

    OdpovědětVymazat
  19. Jani, zdravím. Nejdřív jsem si říkala: "Jé, slepička". Pak jsem si došla pro brýle. "Ne, pankáč to je a dost hustej". Ale už jsem na to přišla. Stegosaurus! Jani neuvažuješ o tom, udělat příští Velikonoce čokoládového Bořka ? Myslím, že by byl rád. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stegosaurus se mi líbí, díky! :D Ne, Bořek to příští rok nebude, i když je fakt, že ještě chvíli mu budu takhle podstrojovat, a bude mít stejný tvar, jako beránek" :D.

      Vymazat
  20. Jsou moc fajn všichni, to je dobrý nápad - zdobit je takto odlišně.
    Dráček - takový roztomilý dinosauřík :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Úžasný! potřebovala bych, aby mi někdy někdo taky přišel napéct :-D dneska budu péct pro dceru k narozeninám a jímá mě hrůza, vůbec to neumím :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Mě teda zaujalo to sypání - nespletli jste si korálky? :-) Nám nešel tentokrát taky vyklopit, takže nos měl také pochroumaný. Ale byl dobrý, i když u nás nikdo tu hlavu jíst nechce. Jsme asi nějací citlivější :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že jsem to sypání nejdřív ochutnala, jestli mi nebude křupat mezi zuby sklo, ale je to fakt jedlé :D. U nás se sní všechno, žijeme v duchu ekobioracio :).

      Vymazat
  23. Božíčku, ten jednorožec nemá chybu! Jsi moc šikovná, fantazii se meze nekladou, paráda 8-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ten jednorožec je fakt povedenej, přiznávám :).

      Vymazat
  24. Je to hezké-moc. Perličky jedlé na zdobení dortů jsme kupovávali švagrové na Slovensko. Nemohla je tam sehnat. Jsou opravdu jedlé.

    OdpovědětVymazat
  25. Že si tady pletou mého velikonočního beránka s kočičkou, o tom už jsem myslím psala. V tom případě bych se mohla inspirovat i tvými výtvory a uvidíme co v tom uvidí ! 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočičku jsem si předsevzala na příští rok, tak uvidím, jestli to klapne a bude v tom poznat :D.

      Vymazat
  26. Čím jsem starší, tím častěji opakuju (jasně, to k věku patří), že lidé by neměli být setrvale a paličatě konzervativní, chce to troch vzletu a fantasie... raději víc, než míň v neveselých dobách.
    Toto zcela mimořádné stvoření povstalé z trosek budiž vzorem... Godzila sem, dráčkorožec tam...
    Jen tak na okraj, z klasiky "bílý cukrouš s mašlí" se dá taky poměrně snadno vytvořit Easter zombie, vcelku bez vynaložení velké námahy.
    Už teď se těším na příští svátky jara a Procházkovic posla. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíši, vy jste na mě všichni tady tak strašně hodní, přitom výsledek je vážně spíš k pláči. No, možná vlastně i k smíchu :D.

      Vymazat
  27. První beránek konkuruje jednomu druhů dinosaurů, co měl na hřebě takové kostěné pláty. Vyskytoval se i ve filmu Karla Zemana Cesta do pravěku.
    Myslím, že by sis mohla otevřít luxusní cukrárnu a dveře by se tam netrhly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to byl stegosaurus, ale nechci kecat :).
      A moc děkuji, i když myslím, že v dnešní době otevírat cukrárnu by byla sebevražda...

      Vymazat
  28. Jo chce to nezůstávat u jednoho a odzkoušet různé variace

    OdpovědětVymazat
  29. Janinko ale punkový drak má ten jeden piercing, já ho tam fidíííím. :D Takový nenápadný modrý né? :D K sežrání a krásní jsou určitě všichni nafešákovaní beránci. :-)
    Ona, ono hmmm, ale on: ten to prostě zabil. :D :D

    OdpovědětVymazat
  30. Mne to skôr pripomína kohuta ale vyzerá tak, že koneeeec. Obdivujem ako dokážes toto. Urobit z nepodarku umelecké dielo. 😮😮

    OdpovědětVymazat
  31. S potěšním jsem si znovu prohlédla tuhle nádhernou přehlídku fantazie, originality a tvořivosti. K sežrání jsou všichni a těším se na nový přírůstek. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, milá Bev 😊. Pro letošní rok už nějakou vizi mám, otázkou je, jak to dopadne 😀.

      Vymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).