Zarezlá konzerva


Jsem stará zarezlá konzerva, která má ráda svůj ušmudlaný koutek v rohu smetiště, kam sice zatéká a do komfortu má hodně daleko, ale co už. Jsem přece ta konzerva, že jo. Navíc jsem taková trochu ví aj pí konzerva, takže když ze mě někde kousek upadl, všichni ze smetiště o tom hned věděli. A i přes ne příliš útulné a přívětivé prostředí jsem to svoje milovaný smetiště vždycky bránila a věřila, že přijdou lepší časy. 

Jenže po deseti a půl letech takového reznutí mi někdo to smetiště chtěl najednou vzít. Pak zase nechtěl, pak zase jo a nakonec prý tedy ne. Jenže přesně tenhle moment naprosto neplánovaně způsobil, že jsem se nakrkla. A nakrklá polorozpadlá konzerva, která drží jen silou vůle, je to nejhorší, co si přejete potkat. A tak se stalo, že jsem smetiště a ostatní, mně milé konzervy, znechucená a s bolavou plechovkovou duší dobrovolně opustila. Prostě jsem do tý svý konzervy naházela všechno, co jsem za ta léta nastřádala (za vydatné pomoci Veruce a spol.) a přestěhovala se na smetiště jiné. 

A já jen doufám, že na mě kvůli tomu nezanevřete a že si mě najdete i tady :).


S láskou vaše konzerva, co se snaží navrátit si trochu toho lesku :).


62 komentářů:

  1. Buď vítána na novém smetišti. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Vítám tě, těší mne ... já su tu za blondýnu !
    Mám radost, že tě tu zase vidím a přeji dlouhá léta tady s námi všemi, kteří tě mají rádi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, Blondýnko, zatím se mi tu moc líbí :).

      Vymazat
  3. Jé, už jsem "zvaná" - nové smetiště bylo v kouli mé vyjeveno! :-D

    Srdečně tě tu vítám, Lítací Plechovčičko, tady nic nesmrdí a bude se ti tu líbit. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Holt čeho bylo moc, toho bylo už příliš....

    OdpovědětVymazat
  5. Když se snažím přidat komentář na starém smetišti, tak mi to píše, stránka nenalezena. Já se taky rozkoukávám na jiných místech a blogspot mám pořád ještě v záloze. Hlavně že na blogu běží v pohodě reklamy... Já jsem tam nějaké technické potíže nezaznamenával, kromě krátkého problému s přidávání obrázků, ale ty reklamy to je humus, který przní celý blog. Ti kteří odejdou a zkusí to jinde se podle mého názoru za zarezlé považovat nemusí. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdfyž je stránka nenalezena stačí tuknout na lištičku na Úvodní stránku a jsi tam.

      Vymazat
    2. Bylo to hodně těžké rozhodování, blog.cz byla vždy moje srdcovka, ale to, co se dělo poslední dobou, nejen ohledně celého blogu.cz, ale i funkčnosti toho mého, to byla asi poslední kapka.

      Vymazat
  6. Najdu si tě, při nejhorším zajdi do Kavárničky (pokud bude) a odtud k tobě bude lehká cestička. Ach jo, všichni prchají. Mám zálohovaný blog , ale zatím zkusím vydržet. tak na shledanou na novém místě, jo?

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem nejdřív myslela, že píšeš o mně...:) Já jsem taková nešikovná konzerva, takže jsem musela zůstat, ale málem jsem se zhroutila...na mě toho bylo moc najednou, zápal plic, výpověď a pak problémy s blogem...:( Já si Tě tady najdu, mám tu už svý oblíbenkyně...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si piš, že Janinka píše i o nás dvou. :-)

      Vymazat
    2. Tak to můžeme klidně založil klub Plechovek :). Je pravda, že poslední dobou bylo všechno tak nějak divně náročný...

      Vymazat
  8. Milá konzervičko, hned si ukládám novou adresu. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Janinko, vítej zde. Ať se ti tu líbí.
    Byla jsem zvědavá, jak tvůj blog zvládne emigraci a docela se povedlo.
    Těším se na další článečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :). Trochu jsem bojovala, ale nakonec se podařilo, časem to vypiluju, ale vše se tu ovládá velice snadno, takže za mě dobrý :).

      Vymazat
  10. Konzerva s duší plechovky! To je dokonalé. :D
    Stejně už nevěřím tomu, že to starý smetiště neshoří stejně jako lesy v Austrálii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že neshoří, už kvůli těm, kteří tam zůstali. A děkuji! :)

      Vymazat
  11. Milá konzervo, je znát, že jsi NEREZ!

    OdpovědětVymazat
  12. Ukládám si tvou novou adresu na blogu.cz. Já už sem si taky tady udělala blog, ale zatím zůstávám na blogu, i když to asi bude docela schizofrenní. Hezky sis to tu udělala.

    OdpovědětVymazat
  13. Já řeknu otevřeně, že mě to mrzí, protože ... To je vlastně fuk, proč. Tak ať se ti tu daří. Já si dovolím být tvrdohlavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi moc líto, že tě to mrzí. Bylo to těžké rozhodnutí, ale stalo se. Možná by to takhle neskončilo, kdyby se během krátkého času nesešlo několik bolavých událostí a já se necítila tak raněná.

      Vymazat
  14. Vítám tě Konzervičko na našem smetišti plném mladých, starších i starých konzerv. Stálých i sem uprchlých. I když to naše původní smetiště bylo možná útulné, ale bylo už takové zatuchlé, tady je to modernější ale za chvíli to bude stejně útulné jak to původní. Zvlášť jestli sem třeba přejdou ještě i jiní obyvatelé původního smetiště! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, Vendy, opatrně se rozkoukávám v neznámém prostředí, ale líbí se mi tu a hlavně, nejsem tu sama :).

      Vymazat
  15. Přeji ti na nové adrese mnoho úspěchů a spokojených čtenářů.

    OdpovědětVymazat
  16. Jani, určitě se ti bude dařit, ty jsi holka šikovná. Jak vidíš, už jsem si tě našla. Nerada bych přišla o tvoje krásné články a koho chci najít, toho najdu ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji za milý komentář, vítám tě u mě! :)

      Vymazat
  17. Najdu tě kdekoli - o to se neboj a tleskám, že si sebrala odvahu a přestěhovala se někam, kde to funguje ;-) Držím pěsti a těším se na nové články ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Jen nerada něco měním. Asi už přišel i pro mě ten správný čas...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za hodně pozdní odpověď, všimla jsem si až dnes, že mi něco uteklo. A jak tak koukám na odkaz, asi jsi opravdu něco změnila...

      Vymazat
  19. Přidávám se do klubu konzerv. Vidím to podobně, cítím to podobně, jen jsem línější konzerva a blog jsem si nepřestěhovala na stejnou doménu. Ale adresu mám založenou a je to nejspíš otázka času...
    Chodila jsem k tobě na blog, budu chodit i sem. Co se týče blogu, je to věru škoda, protože blog byl opravdu unikum, co se týkalo komunikace mezi blogery a jejich zobrazování. Ale někdo holt rád pracuje na tom, aby to, co bylo dobré, zaniklo. Není to poprvé ani naposled.
    P.S. jsem Vendy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně je moc líto, kam to došlo, ale poslední sled událostí byl i na mě moc...

      Eumenidas si pamatuju, tu z hlavy jen tak nedostanu :).

      Vymazat
  20. Mně tedy ten způsob komunikace se vůbec nelíbil. Ale protože jsem technický PC antitalent, zatím zůstávám, i když zálohu mám z větší části hotovu. Ale pokud nebudu přinucena, neodejdu. Asi nějaký čas pojedu jako duplikát. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona snad ani žádná komunikace nebyla, to je na tom to smutný...

      Taky nejsem kdovíjaký technický zázrak, ale s pomocí jsem to zvládla :).

      Vymazat
  21. Janinko, smekám před tebou, já o tom samém uvažuji dlouho, jen co mi bude chtít v tom stěhování někdo pomoci, jdu do toho Už mě TAM štvou!
    Jsi Hvězda jasná!, blogerská, a budu k tobě chodit i nadále.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, teď, když vidím, jak to tady všechno funguje, musím říct, že jsem ráda, že jsem pryč.
      Převeliké díky ti posílám za Hvězdu jasnou, upřímně mě to rozesmálo! :)

      Vymazat
  22. Že mě to nenapadlo dříve, mít dva blogy a publikovat to 2x. Blog.cz je už nechráněný a to mě vadí hodně.
    Snad tady bude lépe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mít dva identické blogy mi přijde trochu schizofrenní :D, i když... kdybychom věděli, jak se situace na blog.cz bude vyvíjet, asi bych se ani nedivila, kdyby to tak někdo měl.

      Vymazat
    2. Hele, já to tak ze začátku měla, jen jsem tedy na jednom psala a na druhý jen dala odkaz z adresou. Já si stejně myslím, že tohle je u b.cz takové zlepšení zdravotního stavu těsně před smrtí....;-)

      Vymazat
    3. Tak to jo :).
      Já si to myslím taky, je mi to moc líto vůči těm, co zůstali, tahle (ne)komunikace ze strany blog.cz je strašně nefér.

      Vymazat
  23. Také mně nešlo stránku ani otevřít, ale co by mě teď zajímalo, zda si na novou adresu přenášíš veškerý obsah z Blog.cz, protože nikde nevidím žádné menu, jako kdybys začínala od nuly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stránka otevřít nejde, protože tam nic není, jen ty dvě věty, celý článek je jen tady, chtěla jsem tak, aby všichni, kdo mě čtou, byli nasměrováni právě sem.
      Co se týká obsahu mého starého blogu, mám ho sakumprásk i s komentáři tady, na blogu novém, po pravé straně mám sloupeček s okénkem o mně a pod tím odkazy na archiv a rubriky. Ale to vše je viditelné pouze na úvodní obrazovce nového blogu - dostaneš se tam šipkou, co je vlevo nahoře.

      Vymazat
  24. Jsem ráda, že jsi se psaním nesekla. Budu sem chodit. Přeji ti jen to nejlepší na novém smetisti :)

    OdpovědětVymazat
  25. Jj vitaj na smetisti Blogspotu, ktoré ja obyvam už bezmala 5 rokov a zatial som spokojna lebo uz som sa naucila ako to tu chodi a potom, stale je dost mladych plechoviek, ktoré mi, ked sa mi moja obstarozna vizaz zunuje, tak mi urobia tuning.
    A Veruce je super sikovna (rada sledujem jej blog), vytvorila ti pekne utulne miestecko. Tak nech sa ti u nás páči 😊😊

    OdpovědětVymazat
  26. Zdravím po pár dnech, Jak je vidět, našli si tě, viď. U nás to pořád docela šlape, tak doufám, že to vydrží. Já už jsem nejen zarezlá, ale spíš už z věší části obroušená konzerva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, našli, dala jsem echo. Ale musím říct, že si momentálně užívám ten klid, kdy ke mně chodí na návštěvu jen ti lidé, které znám. Vím, že to časem přejde, ale tohle ticho mi teď dělá moc dobře :).

      Vymazat
  27. Našli rádcové našli !! :-)
    Janinko přeji ti, ať se ti daří tak jako vždy se ti dařilo, a že se ti pěkně dařilo. A já si tě našla. Já už jsem to taky vzdala. mě vytočil spam, ve kterém jsem byla. Jsem na blogu, který jsem si už dřív založila právě kvůli výpadkům na blogu.cz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti převelice za najití, nebo jak se to řekne :D. Tvůj záložní blog mám v oblíbených, tak mi snad nic neuteče. A děkuji ti, i tobě přeji, ať se ti v novém daří! :)

      Vymazat
    2. Bohužel jsem propásl vhodnou dobu na stěhování, teď je u Veruce asi fronta na několik let dopředu.
      Ale jsem rád, že znám tvou novou adresu, zpočátku byla utajená :).

      Vymazat
    3. Jsem ráda, že jsem do toho šla hned. Musím přiznat, že se mi tohle anonymní prostředí opravdu zamlouvá :). Moje adresa utajená nebyla, nebo o tom alespoň nevím, jen nebyla přístupná, dokud nebyl hotový přesun.

      Vymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).