Vzpomínky na léto


Okouzlovat čtenáře letními fotografiemi v létě a zimními v zimě prý vyšlo z módy. Že prý teď frčí letní fotky v zimě, aby se čtenáři zahřáli a zimní v létě, aby se ochladili. No tak jo, taky je máte. I když v zimě, kdy i v Jablonci od začátku ledna kvetou sakury, kdy není sníh a vlastně ani žádná zima. No a ty fotky taky nejsou moc zahřívací, protože Slovensko, hory a jejich nevyzpytatelné počasí :).

























38 komentářů:

  1. Krásné fotky, díky kterým jsem se mohla vrátit do Tater a podívat se nejen na místa, která jsme navštívili, jako je Spiš, či Štrbské pleso, ale i tam, kde jsme nebyli. A nebo byli a byla mlha, která nám nedovolila se na tu krásu podívat. :-D
    Už spoustu let si prohlížím letní fotky zejména v zimě. Je to ta nejlepší terapie, jak překonat krátké dny a pošmourné počasí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pravda, ono to do sebe asi přeci jen něco má. A děkuji! :)

      Vymazat
  2. Naprosto souhlasím, podepsala bych se pod to.
    V létě letní fotky nevyzní, všichni se někde courají, fotí. Za to v zimě je okurková sezóna na emoce.
    A když se do finále nabízí šušenka, záměrně psáno, to slovo miloval můj otec.
    Takže když se nabízí jako bonus šušenka, káva a kniha, chci tam být také. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla dnes jako bonus patlání se s designem blogu, podplácením geniálního prvorozeného, kávu a koblihu. Tedy koblihy. Čtyři. Domácí, od maminky. Dneska jsem hřešila všemi možnými způsoby :).

      Vymazat
  3. Tak to byla nádhera Jani. Ohýnek, hory, voda, co si přát víc?
    Je škoda, že nejde dostávat tvé nové články do mejlu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudobko, děkuji ti. Zatím se tu jen plácám, ale zkusila jsem na titulní stranu přidat okénko k odběru, tak snad bude fungovat :).

      Vymazat
  4. Krásný výlet:-) Asi jarní prázdniny, co? Zaujala mě kniha na stole. Zatím jsem četla 100letého staříka, Analfabetku i Zabijáka, ale na toho 101letého staříka jsem se zatím nedopracovala. Pro mě vrcholem byla Analfabetka, ...Ale třeba si ke mně tato kniha ještě najde knihu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, loňské letní :).
      Každá knížka má něco do sebe, Stařík byl nějaký, Analfabetka skvělá, ale zase trochu jinak. Zabijáka jsem první třetinu protrpěla a pak se nemohla odtrhnout a 101letý stařík mě uchvátil atmosférou současnosti, Kim Čong Un, Doník, Putin a tak :).

      Vymazat
  5. Jeden z mých oblíbených krajů. A ani není vidět velký rozdíl mezi tamním létem a zdejší zimou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě taktéž, zamilovala jsem se do něj na první pohled :).

      Vymazat
  6. Tak ty si bola u nas, cca hodinu od KE a nerobila si si zachadzku aby som ti poukazovala naj miesto na SK??? Ani neviem ci sa hnevat ci plakat... 🤔🤔🤔
    Apropo, ako pises, zima este neprisla a ja pevne dufam ze skor ci neskor sa ešte ukáže. Lebo, tak ako, jesen bola pridlha no ja chcem aspon mesiac zimu 😭😭😭.
    Ale fotky su pekné 😊😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje, to jsem nechtěla, aby ses nazlobila! :D Ani mi nepřišlo na mysl, že bych někoho z blogových přátel mohla otravovat, jen tak jsme v rychlosti profrčeli, no :D.
      A děkuji! :)

      Vymazat
  7. Hory jsou velkopelé, ale co mi učarovalo, jsou ty vodní fotky, kameny připomínají hřbety nějakých vodních potvůrek, co se rozvalují na mělčině. Nádherné fotky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U vody bylo krásně, jak na pohled, tak na poslech :). A děkuji! :)

      Vymazat
  8. Jo, sakra, zas jsem to zapomněla napsat, to jsem já, Bevíčková. Píšu zrovna ze skladiště. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť mě to hned trklo, neboj, ke mně totiž nikdo cizí teď nechodí :D.

      Vymazat
  9. Fotografie pohodového kocoura lze publikovat celoročně. Ta potěší vždycky.

    OdpovědětVymazat
  10. Fotky jsou krásné. Letošní zima není skoro žádná - sníh nikde, jen občas napadne a ještě jen trošku, místo něj sice pořádná zima, ale jinak silný vítr, nebo déšť. Například třeba dneska. Ani naši pejskové se nehlásí o venčení. Takže se i já těším na teplo a léto - na grilovačky, dlouhé večery... a pohodu s knížkou. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás, na horách, napadlo za celou zimu půl metru sněhu, tolik běžně napadlo v zimách minulých za dva dny, je to strašně zvláštní, takhle bez sněhu. A děkuji! :)

      Vymazat
  11. Takhle hory můžu... barevné květy a trávou. A jen na těch nejvyšších místech náznak sněhu... jenže za tohle se na mě duch hor naštval a tak když tam jedu, sešle na ně mlhy abych si tu letní či podzimní krásu neužila. Parádní fotečky. Zahřejí ale i zazebou....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :). Na fotky z hor jsme si taky museli nějakou dobu počkat, byla jsem ráda, že jsme to hned nezabalili jako ostatní a počkali, až se trochu mlha protrhá. A stálo to za to :).

      Vymazat
  12. Moc krásné, Janičko. Na Slovensku, hlavně okolo Štrbského plesa, to mám moc ráda :). Před rokem a půl jsme bydleli v malé vesnici v krásné dobové chaloupce. Úplně jako z nějakého starého filmu. Koně s povozy nám chodili pod okny, nádhera :) tam se zastavil čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam úžasné, v Tatrách jsme byli jen na výletě, jinak jsme byli v Jánošíkově rodišti na Malé Fatře. Ale i tam to bylo moc krásný :).

      Vymazat
  13. Ovšem, nejvíce se mi lo ILY ty fotky s vodou..

    OdpovědětVymazat
  14. Na Slovensko vzpomínám ráda, dovolená tam byla moc pěkná. Tak jsem si u Tvých fotek hezky zavzpomínala. Hezký víkend ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My tu dnes máme skoro jako v Tatrách. V zimě :D.
      Děkuji ti, i tobě přeji hezký víkend! :)

      Vymazat
  15. Taky mám ráda Slovensko. No je to už doba, co jsem tam byla naposled, vlastně bylo léto, ale vypadalo, jako v zimě. :D Po dlouhé době jsem se pokochala, navíc s takovými luxusnimi fotečky. :-)
    Měla bych si už udělat čas a taky vyjet za tou krásou. A sušenky a kávička a k tomu kočička (připomíná mi jednoho kocúra ) :-) A kniha....... já chci taky. :D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti :), je pravda, že jsem si Slovensko opravdu zamilovala, myslím, že se tam brzy vrátím :).

      Vymazat
  16. Nádherná koláž! Üplně mě nadchla hned první fotka, s parádně zachycenými kapkami deště, to se jen tak nepovede. Nádherné i fotky ze Slovenská, úžasná příroda. A krásná kočinda a oheň v kamnech a nějaké pikantní řízečky a vida, Stoletý stařík!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, zažila jsem už hodně dovolených na pronajatých chaloupkách, protože Čechy milujeme, ale Slovensko, to byla jiná liga, já se do něj prostě zamilovala! :)

      Vymazat

  17. Slovensko je nádherné a Vysoké Tatry zvlášť. Ten červený hotel pod nádražím Štrbského Plesa se kdysi jmenoval Baník a asi 2krát jsem tam byl v rámci odborné akce.
    A čtyřvrchol na fotografii nad letadýlkem je Vysoká, v r. 1983 jsem s horským vůdcem byl na jednom z těch prostředních vrcholů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Slovensku jsme byli poprvé a musím říct, že nejen pro mě to byla láska na první pohled, opravdu jsme si to tam zamilovali :).

      Vymazat
  18. Milá Janinko,
    krom nádherné přírody (hory miluji!) a kočičí společnosti mě zaujalo i to (skvěle vyfocené) maso. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hory, a obzvláště Slovensko, jsem si po loňské dovolené opravdu zamilovala. A to maso, to bylo! :)

      Vymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).