Jak jsme venčili dinosaury


Minulý měsíc jsem se vybičovala k výkonu hodného metálu, protože již pětadvacátého jsem měla odškrtaný a nakoupený seznam všech věcí, co bude budoucí čtvrťáček potřebovat do školy. To ale není zdaleka všechno, prokrastinaci jsem tentokrát zadupala kamsi k zemskému jádru, já totiž obalila i učebnice! Vzhledem k tomu, že v tomto druhu "tvoření" mám dlouholetou praxi, mi to netrvalo ani půl hodiny, čím jsem trhla dosavadní rekord a světe div se, obešlo se to i bez sprostých slov. Pokud nechápete, dovolím si citovat z mého staršího "obalovacího" článku:

" ...dostat se mi do rukou ten, kdo má na svědomí, že každá kniha má jiný rozměr, jen ne ten, na který se prodávají obaly, je po smrti. A dostat se mi do rukou ten, kdo může za to, že se téměř všechny učebnice pyšní deskami tvrdými asi jako toaletní papír, zhyne krutou smrtí taktéž. A nebo ne. Oba bych nahnala do papírnictví pro pevné "áčtyřkové" obaly, dala jim do rukou nůžky a izolepy a nechala bych je na míru obalovat učebnice pro celou základní školu. Ne, pro všechny základky ve městě! Páč mi těch asi osm učebnic ubralo dvě hodiny volného času ze zasloužené dovolené a to ani nepočítám, kolik tohle obalování ubralo sprostých slov z mého košatého slovníku a kolik šedých buněk mozkových zemřelo při vymýšlení, kde "to" střihnout, abych "tomu" neublížila..."

Vše pospolu hezky chrnělo letním spánkem v šuplíku a čekalo na svou příležitost a já tak mohla vložit energii do slibu - prvního letošního velkého výletu do lesa. A protože se sliby mají plnit, vydali jsme se s Matýskem (a s plným batohem důležitých věcí jako je kudlička, náplast, svačina po čtyři lidi, mokré ubrousky nebo sedm plastových dinosaurů) a s plánem postavit domeček pro skřítky do tichého a voňavého lesa. Bylo tam krásně, jen z domečku pro skřítky nakonec vznikl příbytek pro dinosaury, kteří nám při našem odpočinku na měkké trávě vylezli z baťůžku... :)








46 komentářů:

  1. Evidentně se to dinosaurům líbilo!

    OdpovědětVymazat
  2. Roztomile "skřítkovití" dinosauři---

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: To jo, víš co nám dalo práci je pochytat? Pořád jsme se nemohli dopočítat .

    OdpovědětVymazat
  4. [5]:To věřím, komu by se taky chtělo z lesa do paneláku! (nebo domu)   

    OdpovědětVymazat
  5. Janinko který z dinosarů sbaštil ty borůvkyať se hodně rychle přizná..Já nejsem dino,ale borůvky na zahradě škubu a kdo tam zaváhá bude čekat na příští rok...krásný výlet jste si udělali...     

    OdpovědětVymazat
  6. [8]: Překvapivě to nebyl žádný dinosaurus . Borůvky nám šmakovaly, první místo, kde jsme si sedli, bylo u obsypaného borůvčí, a pak, že nerostou .

    OdpovědětVymazat
  7. Dinosauří rodinka dostala pěkný úkryt, ale ty borůvky, ty bych mohla   

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem z toho na větvi (jako obr. č. 4).

    OdpovědětVymazat
  9. Dinosauři obohatili výlet, ale borůvky! Jestlipak jste donesli domů aspoň na koláč s posýpkou nebo knedlíky?   

    OdpovědětVymazat
  10. A nebála ses fotit ty dinosaury? Co kdyby nabzebe dostali chuť?     

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý fotky... Prima matka... Bezvadný výlet...

    OdpovědětVymazat
  12. Perfektní článek a skvělý, originální nápad s dinosauřími fotkami. Karel Zeman by záviděl. Kdysi jsem chtěl být knihařem a sám jsem si vytvářel své vlastní knihy z vystříhaných komiksů, které vycházely v časopisech ABC. Proto tě plně chápu jaké to je trefit ten správný rozměr při obalování sešitů. Ale evidentně praxe zapracovala a časový interval se zkrátil.

    OdpovědětVymazat
  13. Jen aby se vám nezkřížili a nevznikli pak skřítkosauři.

    OdpovědětVymazat
  14. Jé, já bych si zase někdy tak strašně ráda postavila domeček pro skřítky! :O

    OdpovědětVymazat
  15. [13]: Díky, my borůvky taky mohli .

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Kdepak, borůvky jen do pusy, koláč jsme si udělali z loňských mražených .

    OdpovědětVymazat
  17. [14]: Ti z obr. 4 měli dost upito, asi borůvkový víno .

    OdpovědětVymazat
  18. [16]: Ani ne, spíš jsem se bála, že se mi dinosauři ztratí .

    OdpovědětVymazat
  19. [17]: Skvělej komentář, prima komentátorka, díky!

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Děkuji ti . Matně si pamatuji, že jsem si taky vyráběla knížky, ale knihařkou jsem určitě být nechtěla, takže z jakého to bylo důvodu, to fakt už nevím .

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Ha! Je pravda, že jsme dva dinosaury nemohli dlouho najít! Při další návštěvě omrknu, jestli tam neudělali nějakou neplechu .

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: Vždyť můžeš! Já to omlouvám malým dítětem, ty můžeš malou ségrou .

    OdpovědětVymazat
  23. Fotky jsou parádní. A čím fotíš? Mé fotky jsou takové ploché, bezbarvé... Tvé a všech ostatních jsou plastické, kontrastní... Je to rukama?

    OdpovědětVymazat
  24. [31]: Díky, Leni . Fotím tímhle - https://www.datart.cz/Canon-EOS-2000D-18-55-IS-SB130-16GB-karta.html, je to moje první zrcadlovka a mám z ní fakt radost, byla i za dobrou cenu. Rukama to určitě není, protože tvoje fotky se mi líbí moc, mají úžasnou atmosféru .

    OdpovědětVymazat
  25. [33]: Já jsem si to myslela, že je to zrcadlovka, já mám kompakt, zrcadlovka je můj sen.

    OdpovědětVymazat
  26. [35]: Měla jsem před tím taky kompakt, fotil blbě, ale zase měl ultra zoom. To zrcadlovka nemá a musela jsem si k ní dokoupit odpovídající objektiv, nicméně ty fotky se opravdu nedají srovnávat, prvních pár dnů jsem byla jako Alenka v Říši divů .

    OdpovědětVymazat
  27. Jéé, to je super :)! Určitě povedený výlet. Já jsem se dnes vrátila z tábora a tam děti stavěly lesní městečka. Některá byla opravdu úžasná! Bylo pro mě těžké hodnotit.

    OdpovědětVymazat
  28. [37]: Lesní městečka? To slyším poprvé, muselo to být úžasné!

    OdpovědětVymazat
  29. když jsou knihy obaleny, dítě nedočkavé školního roku se už může pustit do studia :).

    OdpovědětVymazat
  30. [39]: Studium o prázdninách? Tak to ani omylem! A děkuji!

    OdpovědětVymazat
  31. Jéžiš, to je hezký!! Má duše věčného dítěte zajásala a zatoužila taky si něco takového nafotit, no nic, budu muset počkat na vnoučata, na facebooku bych tím asi v současné době neohromila.

    OdpovědětVymazat
  32. [41]: To máš blbý, já to své hravé vnitřní já můžu svést na mladšího synka, co budu ale dělat, až vyroste, to netuším .

    OdpovědětVymazat
  33. Ali Čaja z Paláca29. července 2019 v 18:39

    Jeje to poznam. Tiez. tie dinosaury trepeme spolu s celym parkoviskom auticiek v batohu na kazdy vylet, prechadzku, dovolenku. A kto sa o to stara a kto to nosi, kto rata ci sa vratili vsetky Mamka. A starka.má stále pocit, že toho máme malo.

    OdpovědětVymazat
  34. [43]: Matýsek si táhl batoh sám , když byl ale menší, všechny poklady, které cestou sebral, skončily v mojí kabelce. Než jsme došli domů, měla jsem tam plno klacků, kamenů a šišek .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).