Adventně, vánočně a novoročně...


Miluju Vánoce. Miluju je tak, že nám v obýváku ještě stále stojí stromeček. No dobře, kecám. V domě se zateplují sklepy a my se nemůžeme dostat ke krabicím od vánočních ozdob a stromku. To ale nemění nic na tom, že mám tohle období vážně ráda, a tak si dnes trochu zavzpomínám...

Adoptovaná rybička ze školních adventních trhů :)


Balení vánočních dárků aneb jak to udělat, aby se to tam vešlo



Maminčina knedlíčková...


Vánoční svařák


Vypečený cukroví


Předštědrovečerní procházka aneb malování na ledu




Bez chlebíčků ani ránu


Můj oblíbený druh cukroví - šilhavý košíček


Mince pro štěstí


Novoroční lednová ledová procházka, kdy jsme ještě netušili, že tuhý mráz je čajíček proti tomu, co nás za pár dní mělo čekat. Ale o tom až příště :).



36 komentářů:

  1. U nás už sice stromeček padl, ale výzdoba je stále :) A koukám, že nejsme jediní, u koho nesmí chybět knedlíčková polévka a chlebíčky! Šilhavý košíček už je jen třešinka na dortu

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem neskutečně ráda, že už je to za námi .....

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě dodatek: fotky jsou skvělý!

    OdpovědětVymazat
  4. Stromeček jsem uklízela včera, když byla Outěžka ve školce. Posbírala jsem papírové ozdoby, řetězy, světýlka, Andělku, naskládala to do krabičky a pak poskládala větve stromku, smáčka, nacpala do pytle, vše zavřela v posteli... a je po Vánocích... Byl u holek v pokoji - čekám, kdy si Outěžka všimne, že tam není

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: My se na to asi dneska vrhneme. Ne, dneska mám flákací sobotu, takže až zítra .

    OdpovědětVymazat
  6. Mě je strašně líto, že je to už pryč. Já to období kolem Adventu a Vánoc moc miluju. Proto to je pro mě krásná vzpomínka, pěkný snímečky. A jak je tady již poznamenáno, zase za 11 měsíců...

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: Je to tak, ale za necelý rok je to tu znovu, máme se alespoň na co těšit. A děkuju!

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem neskutečně milovala vánoce, vždycky byly krásné a pokaždé jiné. Když odejdou děti, stane se člověk , i když je milován už jen statickým divákem a vánoce ztratí kouzlo.

    OdpovědětVymazat
  9. Vánoční stromeček u mne pořád odhodlaně stojí a ještě mu to nejspíš chvíli vydrží.

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Tak tomu docela i rozumím, vidím to na své mamince a babičce, taky z nich moc nemají, nejraději by je braly jako běžný všední den s večerní pohádkou jako bonus .

    OdpovědětVymazat
  11. Vánoce mám moc ráda, i když ty italské ztrácejí trochu atmosféru, aspoň jak jsme zvyklí my Středoevropani Ale snažím se tradice zachovávat, aspoň cukroví a dárky na Štědrý den     

    OdpovědětVymazat
  12. Fotky mi připomenuly atmosféru svátků, které jsou mými nejoblíbenějšími. Miluju ta světýlka v rozzářených dětských očích, protože moje vnoučata stále ještě věří na Ježíška (i když ta nejstarší už něco tuší a dokonce si přinesla izolepu, kterou chtěla přilepit mobil u nás v obýváku, aby zjistila, jak to vlastně je. Ta o rok a půl mladší jí v tom zabránila).

    OdpovědětVymazat
  13. Je po vánocích, za 10 měsíců bude advent, to to letí. Knedlíčkovou polévku jsme měli dneska, chlebíčky taky dnes, měli jsme rodinnou oslavu u nás.

    OdpovědětVymazat
  14. [9]: Zajímavý nápad vánoce u moře, zamyslím se nad tím. Pěkná myšlenka.

    OdpovědětVymazat
  15. [13]:    Izolepu, aby si přilepila mobil.

    OdpovědětVymazat
  16. Vánoce mám ráda, ale přesto vítám, že už je to všechno za námi Chlebíčky nesmějí chybět ani u nás a mým zvykem je rybí šupinka dávaná pod talíř se štědrovečerní polévkou. Šupinka se pak nosí celý rok v peněžence, aby se penízky nerozutekly   

    OdpovědětVymazat
  17. Jani, kdybychom doma nějaký stromeček měli, věřím tomu, že by nám v obýváku stál také až doteď! Já jsem totiž po Vánocích hroozně líná odklízet vánoční výzdobu. Ale stromeček nemáme, užili jsme si ho u rodičů, a tak mám o jednu starost méně.

    OdpovědětVymazat
  18. [11]:[10]: ale není pětadvacetník jako pětadvacetník, ten hliníkový byl socialistický, ale po rok a něco se za i za první republiky taková mince razila.

    OdpovědětVymazat
  19. [12]: Tak by mě zajímalo, jak takové italské Vánoce vypadají .

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: I kovová, tuším že od roku 1965, ale razila se jen pár let. V roce 1972 ji nahradila dvoukačka, se kterou se původně počítalo jako se základním vstupným do metra.

    OdpovědětVymazat
  21. Jejku svařáček.. chybí mi typické české vánoce :/

    OdpovědětVymazat
  22. Tak rybička mi připomněla, jak jsem taky chodila na keramiku. Patrně jsem nebyla moc talentovaná, když jeden můj výtvor baba vedoucí kroužku shodila, že to je hodné žáka první třídy (ježiš, jestli jsem byla ve čtvrtý!?)... a mým nejpovedenějším výtvorem bylo strašidlo Které mimochodem máma měla poctivě vystavené ve vitrínce... dodnes nevím, jestli se jí tak líbilo nebo nechtěla ranit mé city jako baba vedoucí

    OdpovědětVymazat
  23. Já se už hrozně moc těším na ty letošní    miluji vánoce.

    OdpovědětVymazat
  24. [23]: Svařáček, ten já tuze ráda .

    OdpovědětVymazat
  25. Janinko já se moc ráda nevracím, tak nějak všeobecně k ničemu, ale Vánoce mají své kouzlo uznávám, zvláště u Janinky!   

    OdpovědětVymazat
  26. Líbí se mi taková milá vzpomínka. Máme za oknem na parapetě v lodžii ještě vánoční výzdobu, je to takové veselejší- květináče s vánoční růží, v rohu svícinek dělaný vnučkou...

    OdpovědětVymazat
  27. [22]: Kovové trojkoruny boli vraj zrušené po tom, čo (západní) Nemci zistili, že pasujú do západonemeckých automatov namiesto marky.

    OdpovědětVymazat
  28. [30]: Ano, parametry obou mincí byly stejné. Osobně si myslím, že právě tahle skutečnost nehrála úplně hlavní roli, ale možná to byla další dobrá záminka k eliminaci vysloveně nepraktického nominálu.

    OdpovědětVymazat
  29. Stromek jsme zrušili před týdnem. V současnosti se s předvánočním startem někdy v říjnu a dozvuky do konce ledna Vánoce natahují na 4 měsíce a časem třeba i na celý rok.

    OdpovědětVymazat
  30. [33]: My ho likvidovali v sobotu, takže nám stál doma měsíc a půl, protože jsme ho stavěli necelé dva týdny před Štědrým dnem. Taková zkouška nového stromku to byla, jestli mu něco nechybí a pak jsme byli líní ho zase skládat .

    OdpovědětVymazat
  31. áno, áno... aj ja milujem Vianoce a všetko okolo nich. Len zase mám pocit, že ubehli nejako rýchlo. Ono vždy tie pekné veci majú tendenciu zmiznúť rýchlosťou svetla a ostatné sa tu drží zubami - nechtami. V každom prípade, mali ste krásnu sviatočnú pohodu. Sú to momenty, ktoré hrejú a vždy rokmi zostanú zapísané v srdci...

    OdpovědětVymazat
  32. Krásně jsi to řekla, je to tak a jsem ráda, že existuje něco jako fotoaparát, který ty okamžiky zachytí. Přeci jen, paměť už není co bývala .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).