Pididort


Bezoříškový minidortík, který jsem spatlala tentokrát, byl, stejně jako minidort v roce minulém, určen pro alergickou tchyni. Oproti tomu loňskému, který jsem vyráběla díky mé neskonalé dobrotě a soucitu s alergikem, byl tento vytvořen se speciálním záměrem, který měl za úkol zjistit, zda se skutečně tchyně bojí, že jí chci otrávit :).

Od akce "Sektářský tábor" si během svých návštěv u nás nikdy nevzala do úst nic, co jsem připravila a pokud výjimečně ano, tak to bylo něco, co jedl i někdo jiný. Nikdy nechtěla žádný čaj, kávu, maximálně vodu a tu si nenechávala přinést, ale sama si jí nalévala z vodovodu do jí přinesené PET lahve. Když se to stalo jednou, podruhé, nepřikládala jsem tomu pozornost, ale ono se to pokaždé opakovalo. A tak jsem vymyslela ďábelský plán vytvořit pididort jenom pro ní. Původně jsem jí chtěla koupit kousek dortu bez oříšků z cukrárny, ale tenhle pokus byl více, než lákavý.

Nevypadalo, že by byla kdovíjak nadšená, rozhodně ne tak, jako v roce minulém. Což mě vlastně ani nijak nesejří, protože mi příprava dortíku sebrala z mých hodin života všehovšudy dvacet minut. Pak poprosila, zda bychom jí mohli dort vyfotit, což jsem učinila a ona poté naporcovaný dort nabízela ostatním. Všichni se ale vrhli na ten oříškový a tak, po chvíli váhání... kousek snědla. Byla jsem z výsledku pokusu zklamaná. A pak, kdo je tu paranoidní! :D


37 komentářů:

  1. Nemáš to, děvče lehké, opravdu. Vydrž...

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to mne nikdy nenapadlo u snach zkoumat, jestli mne nechtějí otrávit. Možná to bude tím, že by po nás zas tak nic moc nezdědily případně proto, že mne vidí jen párkrát do roka?   

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:[2]: Růženko, děkuji , já to beru s humorem, i tenhle článek měl být takový. Taky bychom nic nedědili, myslím, že je docela možné, že už jsme dávno vydědění .

    OdpovědětVymazat
  4. No je krásný! Jen malý dotaz, proč si zvolila tak jedovaté barvy?   

    OdpovědětVymazat
  5. Máš ozaj skvelú svokru je vidieť, že tá verí asi len sebe a nikomu inému.... poznám pár takých žien. Úprimne, moja skorosvokra bola takmer rovnaká. Nebolo to ľahké. Zo začiatku som sa o jej priazeň pokúšala a nedarilo sa. Až keď som to začala mať na háku a vyjadrila som si svoj názor, potom ma ako-tak začala rešpektovať. Ale už je to minulosť... len sa drž. Torta je úžasná a ty si perfektná osoba. :) Môže byť rada, že ťa má za nevestu! :)

    OdpovědětVymazat
  6. to mě teda pobavilo, tchýně dělá čest tchýním... dortík byl ale opravdu pěkný.Já jsem hodná tchýně, respektuji partnery svých dětí a moje tchýně byla taky zletíčko, měla jsem jí moc ráda....

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou barvičky! Až oči přechází!

    OdpovědětVymazat
  8. Je překrásný!!! Já takový donést tchyni, nikomu by nedala ani kousek.-))))

    OdpovědětVymazat
  9. Tvá tchýně určitě paranoidní bude. Ty se jí děláš s nádherným dortem a ona?

    OdpovědětVymazat
  10. Dortík se ti povedl, jako vždy Budu si muset častěji říkat zlatá moje tchýňka Přeju ti hodně pevné nervy

    OdpovědětVymazat
  11. Ten dortík se teda opravdu povedl, vypadá nádherně!! Nechápu Tvou tchýni, má v tobě takový poklad a chová se takto?

    OdpovědětVymazat
  12. Ten ja úžasný no, třeba dostanu někdy odvahu

    OdpovědětVymazat
  13. [4]: Děkuji ti . Ty barvy, to se ti jenom zdá, kdybych chtěla zvolit jedovatou, volila bych kombinaci černé a oranžové, případně černé a kanárkově žluté .

    OdpovědětVymazat
  14. Jani, příště NASRAT! Promiň za ten výraz, ale nic jiného si taková baba jedová nezaslouží. Leda tak vořechem po palici! :-/

    OdpovědětVymazat
  15. [15]: Tak to pak je začarovaný kruh a úplně ti rozumím :) Jedna z mých kdysi blízkých kamarádek je na tom podobně a odmítá si cokoli připustit, natož navštívit odborníka, takže jen svým chováním ubližuje všem okolo a ani si to neuvědomuje. Musela jsem ji od sebe úplně odstřihnout, protože to jinak nešlo, nedala si pomoct. Chápu ale, že tvá situace je mnohem horší, neboť odstřihnout rodinu je hloupost a člověk to musí nějak překousnout... drž se!

    OdpovědětVymazat
  16. Kdo vytvori tak krasny dort,nezaslouzi si takovou tchyni! A hlavne ona si nezaslouzi takovou snachu!! Dort se moc povedl,jsi sikulka   

    OdpovědětVymazat
  17. To je jako námět na detektivku...

    OdpovědětVymazat
  18. Teda já být tou tchýní a mít snachu, která pro mně připravuje takovéhle dobroty, neváhám a hned se na to vrhnu! Dortík vypadá lákavě nejen na pohled ( ta růžička a mašlička jsou úžasné, šikulko), ale určitě byl dobrý i chuťově. Na sladkém ujíždím, mňam!

    OdpovědětVymazat
  19. Držela bych se nápadu od Renušky a příště NASRAT a rozmazat k tomu... no dobrá, drsnou stránku odkládám a jdu se tetelit nad růžovou, krásně vyvedenou, růžičkou, která by mě dojala. Hele, ale kousek si dala! Což bych brala jako pokrok :)

    OdpovědětVymazat
  20. [16]: Máš pravdu, ani nevíš, jakou. teď bych si za to urazila ruce, protože tchýně šou pokračuje .

    OdpovědětVymazat
  21. Ač byl plán ďábelský, dort opravdu ďábelsky nevypadá. Není divu, že se tchýně překonala.

    OdpovědětVymazat
  22. [23]: Kdyby bylo nějaké příště, asi bych spatlala něco děsivějšího .

    OdpovědětVymazat
  23. No, já nejsem nějak extrémně zlomyslný tvor, ale asi bych takové hodné, téměř pohádkové babičce dochutila dortík otrušíkem.

    OdpovědětVymazat
  24. [26]: Já taky ne, jsem totiž speciální vyšlechtěné plemeno - česká kráva .

    OdpovědětVymazat
  25. Nádherný! Ale tak aspoň kousek jsi do ní dostala, taky úspěch, ne?

    OdpovědětVymazat
  26. [28]: Děkuji , no, ano, i tak se to dá říct .

    OdpovědětVymazat
  27.    Hahaha, to se ti povedlo. Nejen že je ten dort krásný, ale vypadá dokonce, jako bys ho připravila s láskou. Dobrý pokus. Z toho, co píšeš, je fakt divná.

    OdpovědětVymazat
  28. [30]: Uf, s láskou, noooo , ale děkuji ti!

    OdpovědětVymazat
  29. Mně se líbí nejen dort, ale i to, jak to bereš s humorem (i když asi ne vždy Ti z toho je do smíchu). Ono taky, co dělat jiného, že? Mně tyhle situace přijdou jako z vtipu, protože u nás v rodině vztahy tchýně (babičky) a mamky byly vždycky(teda co pamatuju)OK. A já osobně špatné zkušenosti taky nemám (taky jsem si ještě žádného nevzala )

    OdpovědětVymazat
  30. [32]: Mockrát ti děkuji . U nás byly vztahy taky vždycky ok, ba co  říct, nadstandartní! Ovšem pouze do doby, než se u tchýně začala projevovat pravděpodobně paranoia s bludy .

    OdpovědětVymazat
  31. [33]: To se mi stalo s jedním kamarádem - kolegou, by to hrozně fajn člověk, a pak zmizel. Dozvěděli jsme se, že je schizofrenik, v podstatě neléčený a že vše, co jsme o něm věděli a pro co jsme ho měli rádi, si v podstatě vymyslel v rámci svého druhého já. Asi ho už nikdy neuvidím...

    OdpovědětVymazat
  32. [34]: No jo, někdy je to fakt smutný, co se z lidí, kteří za to vlastně ani nemůžou, bez pomoci lékařů stane...

    OdpovědětVymazat
  33. Vypadá vážně skvěle! Chudák tchýně.

    OdpovědětVymazat
  34. [36]: Tchýně může být cokoliv, jen ne chudák . A děkuji!

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).