Brána do dimenze X a jiné sprejeřinky


Nesnáším, když mě někdo do něčeho nutí a když mi podsouvá, jak se (ne)chovat nebo co (ne)dělat. Expertů v reálném i virtuálním světě je na tohle spousta a seznam činností by vydal na malou brožurku. Od nedělního odpoledne se k nim zařadily i "procházky" s mou mámou. Během této tyranie jsem učinila několik poznatků, které si rozhodně v zájmu zachování duševního i fyzického zdraví musím zapamatovat...

Poznatek č. 1

Máte-li plán, že půjdete na hřiště, držte se ho.

Poznatek č. 2

Řekne-li vám vaše dítě, že půjdete na hřiště k přehradě, které je vaší původní vizi na hony vzdálené, neposlouchejte ho!

Poznatek č. 3

Rázně odmítněte svou mámu, pokud vás na vydupané hřiště u přehrady bude chtít dovést jinou stranou, než tou, kterou byste šli normálně. Výsledné kilometry i terén se budou enormně lišit od vašich představ.

Poznatek č. 4

Zbystřete, vysloví-li vaše máma slovo "procházka". V tomto případě se totiž nebude jednat o procházku, ale o týrání.

Jediným světlým bodem, na který jsem při "procházce" narazila, byly tyto sprejeřinky. Nicméně ani ty nedokázaly potlačit mojí averzi k jakýmkoliv budoucím rádobyprocházkám. Jsem si jistá, že bude-li pro příště hrozit návštěva maminky v pěkném počasí, zcela jistě mě bude něco nesnesitelně bolet :).





P.S: Malý dodatek - tento článek byl psán, aby pobavil, někteří z vás ho ale bohužel vnímají jinak, než bylo mým záměrem. To, že vás případně rozesmutní, je mi opravdu líto, protože svou mámu jinak moc miluju :).

33 komentářů:

  1. tak rady co mám dělat nebo nedělat se mi naprosto příčí a přesto jsem tomu vystavená skoro každý den, děkuji pánu bohu že můj manžel chodí na 24hod směny to je vždy můj tzv svobodný den jinak se mi snaží organizovat den podle svých představ a jelikož je moje duševní zdraví vážně pochroumané těžce to snáším. takže tě plně chápu krásný den

    OdpovědětVymazat
  2. Ale no tak Janinko, není přece nic krásnějšího, než se nadýchat čerstvého vzduchu s pocitem, že děláš radost jak mamince, tak dítkům svým...a nějaký ten kiláček navrch, nebuď přece detailistka, přece každý ví, že i ten nejlepší plán má býti pružný.. to ale není z mé hlavy, to jsem někde četla          

    OdpovědětVymazat
  3. Čerstvý vzduch je blahodárný pro duši. Ovšem očividně také zničující pro vše ostatní.

    OdpovědětVymazat
  4. Musím říct, že sprejeřiny, když to nejsou hloupé čmáraniny, se mi líbí, třeba ty tebou vyfocené. Jinak návod, jak a kudy "vést procházku" mě pobavil

    OdpovědětVymazat
  5. Je fajn mít záložní plán pro případ nouze některé maminky mají samé lepší nápady :)

    OdpovědětVymazat
  6. tady budu krapet tvrdá... ano jsou chvilky, kdy to naše maminky s námi myslí dobře, ale nám se to nelíbí, ale věz, že přesně na tyto chvilky budeš vzpomínat, až tady nebudou...

    OdpovědětVymazat
  7. [8]: Nejsi Gabi tvrdá, jen víš o čem píšeš. Jako děti jsme chodily na pravidelné nedělní procházky se svým tátou. Tenkrát nás to nebavilo a ani nevíš co bych dala za to, kdyby tady teď byl a mohla jsem s ním jít aspoň na jedinou procházku.

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: To je mi líto, tak tragické to zase nemám .

    OdpovědětVymazat
  9. Čo Ti na to povedať? Iba ak "vydržať"

    OdpovědětVymazat
  10. Když dostanu "dobrou radu", mám přirozenou tendenci udělat pravý opak a musím se hodně držet, abych jen z principu neudělal úplnou ptákovinu

    OdpovědětVymazat
  11. Maminky jsou někdy oproti manželům slabej odvar....zrovna teď rozdejchávám určité takové pokusy o úkolování v kategorii co uděla s nakoupeným masem....protože jestli něco nesnáším tak je to když se mi motá mužskej do věcí kolem běhu domácnosti a vaření "skvěle" míněnými radama.....    . Chtěla bych ti poslat nějaké inspirace na tvé dortové variace a jiné zlepšováčky v kulinářství pro synátory ale nemám tvůj mejl. Pošleš mi ho?

    OdpovědětVymazat
  12. Já se tu usmívám, protože mám ten pohled zkreslený druhou stranou. Jsem taky máma, ovšem svou dceru, natož syna k procházkám nenutím. To spíš vyzvu svého manžela, abychom někami vyrazili spolu. Docela nedávno si stěžoval dceři. Nakonec konstatoval, že jsem se asi zbláznila, když jsem ho vytáhla na procházku a dovlekla ho až na Petřín. Těch devět stanic tramvají jsem mu dovolila jet zpátky tramvají.

    OdpovědětVymazat
  13. Všechno je jen o vzájemné dohodě. Možná jednou, až tady maminka nebude, budeš vzpomínat právě na tyhle procházky, které Ti dneska vadí. Ale nic ve zlém. Každý má právo na svůj názor.  Já už bohužel s maminkou nemůžu mluvit a je mi to líto. Měly jsme spolu nádherný vztah.

    OdpovědětVymazat
  14. [11]: To zase jo, to já držák jsem .

    OdpovědětVymazat
  15. [17]: Přesně. Pokud tuto větu pronese můj geniální bratr, vím zcela jistě, že si zajedeme minimálně 1OO kilometrů. Několikrát odzkoušeno.

    OdpovědětVymazat
  16. [17]: Tak to je zase moje parketa .

    OdpovědětVymazat
  17. P.S. graffitti vypadá fakt skvěle! A to je nesnáším.   

    OdpovědětVymazat
  18. Aha. Já pořád nechápala, v čem spočívá záludnost "procházek s maminkou". Až pak jsem si všimla, že maminka je ctitelka pěších túr .

    OdpovědětVymazat
  19. Naprosto tě chápu      Ty sprejeřinky jsou moc povedené

    OdpovědětVymazat
  20. Hele, pořád lepší, než kdyby maminka seděla na lavičce v parku a sypala holubům. Moje maminka sice není takhle běhavá, ale aktivní je až až. A taky se vytahuje. Tvrdí ,že má v 86 letech pořád ještě sílu, a je to prý proto, že v mládí hrála volejbal, chodila do Sokola a byla žravá, což jí zůstalo .

    OdpovědětVymazat
  21. Začni používat Mášmail a za každý email dostaneš až 10 Kč!

    OdpovědětVymazat
  22. [20]: Túra je slabé slovo , jinak maminka je skvělá, přednášky mi nedělá .

    OdpovědětVymazat
  23. ty sprejeřinky nejsou špatný, docela se na to dobře dívá :)

    OdpovědětVymazat
  24. Jééé, dobrých rad já teď dostávám a nějak mě to s prominutím sere, když se mi cizí osoba do života sere. A když jsem tak sprostá, tak už to něco značí. Každopádně obrázky super a povídání také

    OdpovědětVymazat
  25. Pochopila jsem to podobně jako Vendy :)

    OdpovědětVymazat
  26. 28) To je marný! I když se člověk  stokrát snaží nekopírovat chování svých rodičů, stejně nakonec zjistí, že je úplně stejný!

    OdpovědětVymazat
  27. [29]:Jediná útěcha, že už je složený ze dvou rozličných genů, takže ta stejnost je kapku ředěná.

    OdpovědětVymazat
  28. Janinko přeji ti hezké prožití svátků Velikonočních, prožij si je tak, jak by jsi si přála a s těmi či s tím s kým by jsi si přála! Měj se moc krásně a děkuji ti za přáníčko u mě na blogu!   

    OdpovědětVymazat
  29. Není všechno ideální, ale zase je to pestré

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).