Růžový brejle


Růžový brejle

Brejle mi spadly z očí,
byly to brejle růžový.
Docela mě to točí,
mám pocit krávy jalový.

Brejle jsem někde ztratila,
roky držely pevně.
Dřív bych pro ně snad vraždila,
teď dala bych je levně.

Dala bych je i zadarmo,
kdybych ty brejle měla!
Slušná jsem byla nadarmo,
růžový zákal měla...

Já léta byla tak milá
(husa přesněji řečeno).
Společnost naše je shnilá
a já blbá jak vemeno.

Zmizely brejle růžový,
dřív slza by mi ukápla,
teď najít ty dvě skla snový
na místě bych je rozšlápla!

41 komentářů:

  1. Zdařilá báseň. Jen teď nevím, jestli je inspirována nějakou novou životní zkušeností. Pokud ano, tak ztráty růžových brýlí nelituj.

    OdpovědětVymazat
  2. Ohó, to zní ale opravdu hodně rozladěně...připadá mi, že jsi byla někde na úřadech   .Bohužel ztráta růžových brýlí bývá někdy hodně bolestná....

    OdpovědětVymazat
  3. Báseň je pěkná a vtipná a hezky od rány.

    OdpovědětVymazat
  4. Ha, dobrá báseň. No jo, ale ono taky není úplně k zahození nakonec žít s růžovými brýlemi. Možná je to pro pocit štěstí lepší. Já je ztrácím a nasazuju, ztrácím a nasazuju a pokaždé nechápu...

    OdpovědětVymazat
  5. [1]: Děkuji ti , lehkou inspirací mi byl dort pro tchýni a nyní i dění v AK, je mi z toho trochu smutno.

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Děkuji :), už jsem to psala v komentáři výše - nechávám si je občas kvůli dětem, a snad možná i kvůli práci, tam bych to bez nich občas nepřežila .

    OdpovědětVymazat
  7. Janinko, nebojte se, zase je najdete!!! Musíte-máte děti a jak píšete, pro ně si ty brýle vždycky nasadíte. Báseˇn je nádherná, obdivuji, ale přece jenom trochu víc pesimistická. Takže: hlavu vzhůru a držte se!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Takovej dort pro tchýni fakt může jednoho nasrat.

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že do určité míry jsou takové brejle zapotřebí permanentně. Ale nemusí se hned nasazovat, stačí si je představit. Já už jsem na ty své zvyklý a nedal bych bez nich ani ránu .

    OdpovědětVymazat
  10. Janinko,Janinko, doufám, že si nebereš vzor ze mě? Kdybych já mívala kolem 800 návštěv denně jako máš ty, tak by mě neodradil ani čert v tom, abych udělala, co jsem udělala! Jestli tu nebudeš a budeš jenom na odkaze -zde-, který uvádíš a který nefunguje a zřejmě je to FB,který já nemám, dost mě naštveš!    Máš můj mail - napiš a opovaž se nepsat!

    OdpovědětVymazat
  11. [5]: Doufala jsem, že to není nic vážnějšího. Asi chápu, že tě dění v AK rozladilo, ale nespokojení budou vždycky, zvlášť v tak různorodém uskupení. Dění sice sleduju, ale moc se k tomu nevyjadřuju. Nedělám si iluze, časem stejně všechno vyšumí do ztracena.

    OdpovědětVymazat
  12. Janinko, tak ty taky? Ach jo... já to říkala, že po téhle "revoluci" nezůstane kámen na kameni.

    OdpovědětVymazat
  13. Proč tak všichni šílí z nějakého AK? Copak ho vůbec někdo potřebuje? Každý má přece svou vlastní rozeskakovací stránku na "své" oblíbené blogy. Nepotřebuje vkus někoho jiného.

    OdpovědětVymazat
  14. tu básničku asi skládal někdo o mě asi mě zná?? nosila jsem růžové brýle a každý mi dělal na hlavu a já pořád viděla růžově / spíše chtěla / padla jsem na zadek, skončila u psychyatra, co víc dodat??

    OdpovědětVymazat
  15. A tak tak je povedená! Ono je to na pováženou, mít je či nemít. Pokaždé vidíme něco, co je možná lepší v jiných barvách než zrovna v růžové. Každopádně gratuluji k pohlazení Múzy, mám tyhle okamžiky sama ráda (když mi ona "dáma" zaklepe na čelo )

    OdpovědětVymazat
  16. To se ti ale hodně povedlo, ať už je to inspirovaný čímkoliv. Dort pro tchýni přece byl nádherný.. i když já vím, že ti to přišlo líto, když ho uvedly jako druhý, zasloužil by si býval prvenství..a nad blbost kolem AK se můžeš povznést celkem klidně. Není to důležitý, je to jenom hrozně hloupatý...je to o lidech a neber to proto osobně.     

    OdpovědětVymazat
  17. Jani, pokud bys občas potřebovala zrůžovět, dveře FB jsou u mě otevřeny dokořán Čas od času je to potřeba Básnička se ti moc povedla. Snad to, co tě nadzvedlo ze židle nebylo tak hrozný

    OdpovědětVymazat
  18. [7]: Děkuji, já se držím, nikam nepadám, nebojte .

    OdpovědětVymazat
  19. Ja teda zíram!! To je báseň ako písaná pre mňa, ale ešteže si ju písala Ty, pretože moje cynicko sarkastické rozpoloženie by vyfabrikovalo niečo nepublikovateľné.

    OdpovědětVymazat
  20. Po přečtení této básně jsem zaskočila podívat se na AK a onen slavný článek o zlepšení, komunikaci a bla bla bla.

    OdpovědětVymazat
  21. A stejně budeš ráda zas a znova

    OdpovědětVymazat
  22. Můžu prosím poprosit o 'like'? výhra půjde na nákup knih pro Madagascar bookfeeding project (najdeš na FB nb můj blog) děkuji moc!! https://www.facebook.com/universityofaberdeen/photos/a.10152357228239432.1073741856.5740844431/10152357230869432/?type=1&permPage=1

    OdpovědětVymazat
  23. Růžovou nemám ráda a tak se i růžovým brýlím na hony vyhýbám Bývám pak většinou méně překvapená a zklamaná.

    OdpovědětVymazat
  24. [23]:[26]:- Díky, Mengano, za upozornění, znovu jsem se podívala a zjistila, že poprvé jsem se podívala blbě, jsou tam totiž dva články o AK a já sjela na ten spodní a tam je komentářů asi 76, z toho jsem odvodila, že víc jak polovinu vymazal. Takže beru zpět, tentokrát nic z komentářů vymazáno nebylo.

    OdpovědětVymazat
  25. Kdo by alespoň občas nechtěl na svět koukat s růžovými brýlemi, že.. Jenomže ono to u nás nějak moc nefunguje. Ale hezká a hlavně vtipná básnička.

    OdpovědětVymazat
  26. ty jo, tak to je úžasná báseň. nemám ani co k tomu dodat..

    OdpovědětVymazat
  27. Je třeba honem utíkat pro  nové!!! :) V zájmu zachování života :)

    OdpovědětVymazat
  28. Moc pěkné.. růžové brýle jsou něco, co je sice hezké, ale... jinak, tak mezi řády můj zájem.. co se to stalo s designem blogu? Ne, že by se mi nelíbil, ale téměř jsem to tu nepoznala.. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Krásné :) Moc :3 Nechcete si někdo přečíst mé povídky? Prosím navštivte, přečtěte a zanechte komentář

    OdpovědětVymazat
  30. [22]: Nemas vubec za co, rado se stalo .

    OdpovědětVymazat
  31. P.S. Noteboocek odesel do pocitacoveho nebe, a tak odpovedi na komentare budou, bohuzel, v bezcarkovem a bezhackovem duchu :(.

    OdpovědětVymazat
  32. [34]:To už jsi několikátá, kdo má problémy s počítačem nebo noťasem. Co se to děje? Že by programové úpravy životnosti?

    OdpovědětVymazat
  33. Když se někde blogoveršuje, obvykle nebývám daleko, hlavně pokud se jedná o nějakou ptákovinu, ale na pořádnou básničku bych se asi nezmohla. Tím jsem ale nechtěla říct, že tvý Růžový brejle jsou jen tak nějaká ptákovina, je to skvělá a vtipná ptákovina !

    OdpovědětVymazat
  34. [35]: Zcela jistě . Vyplázla jsem dva tisíce a zase mi fachá .

    OdpovědětVymazat
  35. Básní jsi vyjádřila svoje pocity. Já bych řekla: pro dobrotu, na žebrotu a lepší je být na určité věci flegma.

    OdpovědětVymazat
  36. [38]: Taky jsem zjistila, že je občas fajn vypnout a některé věci číst tak, že se očima jen přelétne a pak vypustí z hlavy. Fakt flegmouš - a čím jsem starší, tím mi to jde lépe .

    OdpovědětVymazat
  37. Mnohdy je pohled skrz růžové brýle příjemnějším, dá nám naději, avšak je dobré hledět přímo na realitu, vědět, na čem skutečně jsme. Ta báseň je výstižná, hodně se ti povedla vystihnout, jak to je.

    OdpovědětVymazat
  38. Děkuji, jsem ráda, že se báseň líbí .

    OdpovědětVymazat

Milí čtenáři, děkuji vám za nakouknutí a komentář :).